Kan hunde tåle bananer?

Kan hunde tåle bananer? Kort og kontant – ja, det kan de godt! Men lad os lige fortælle dig lidt mere om bananen. F.eks. hvordan den gavner, alt det gode der er i, men også hvordan din hund heller ikke skal have for meget og hvilke konsekvenser det kan have.

For ja, det kan være en jungle at navigere rundt i og ingen har lyst til at give vores bedste ven noget, som ikke er godt for den. Så læs med her og bliv endnu klogere på, om hunde kan tåle banan og i hvilke mængder. 

Kan hunde tåle bananer?

Som nævnt tidligere, så er det korte svar ja. Men ligesom med os mennesker, så er et godt citat at huske – “alt med måde“. Og det gælder også, når det kommer til din hund og bananer.

Banan indeholder nemlig en masse sunde vitaminer og kan have nogle fantastiske fordele for din hund – i de rette mængder. Lige så vel kan alt for meget banan have modsatte effekt og bidrage til et dårligere velvære for din hund.

Fordelene ved at give din hund bananer

Som nævnt tidligere, så er der mange fordele ved at give din hund lidt banan engang i mellem. Det indeholder nemlig alverdens gode vitaminer for din hund – og det er altid bare en fantastisk måde at få det, man har behov for, når det kommer fra en naturlig kilde. 

I banan finder du blandt andet et stort indhold af kalium, C-vitamin og B6. Lige netop dette kan være godt, hvis du har en hund, som døjer med fordøjelsen. Her vil en banan kunne bidrage til et sundere tarmsystem, der fungerer og gør det lettere for din hund at komme på toilet.

Udover det, har bananer også et rimelig indhold af fibre, som der specielt kan drages nytte af, hvis din hund døjer med dårlig mave – måske der er blevet spist noget på gåturen, som ikke var helt god for mavsen. 

En anden ting, du også ofte vil høre, som banan bidrager til, er indholdet af magnesium. Magnesium kan blandt andet bidrage til en stærkere knoglestruktur på din hund. Men det er faktisk ikke det eneste.

Magnesium bidrager også til en bedre optagelse af vitaminer generelt. Så det er altså en god ide med lidt banan i kosten, hvis din hund bøvler med noget af ovenstående eller bare trænger til lidt ekstra magnesium. Så du kan faktisk bruge bananer til din hund som et alternativ til anden snack, hvis din hund er glad for banan.  

Meeeen, der er desværre ikke kun fordele ved bananer. Og som vi nævnte i starten, så skal det huskes, at banan til din hund skal gives med måde. Så der er ingen grund til at rende ud og fylde to poser med bananer, for din hund kan ikke få al banan i verden. Der er nogle ulemper ved banan også. Læs mere i det næste afsnit!

Det skal du være opmærksom på, når du giver din hund bananer?

For selvom at banan til din hund indtil videre har lydt som en mirakelfrugt, så er den det ikke helt. Jovist din hund får mange fordele via det, men det bør ikke serveres dagen lang. For selvom man ikke måske tror det, så indeholder banan et højt indhold af sukker.

For meget sukker kan på kort sigt give din hund dårlig mave og på længere sigt kan den gå hen og blive overvægtig – og ingen af de scenarier ønsker vi. Så hunde kan godt tåle bananer, de skal blot serveres i de rette mængder. 

Sådan kan du servere banan for din hund 

Der findes lidt forskellige måder at servere banan for din hund. Det kan både være skåret i skiver, most sammen med andet mad eller måske most ud på din aktivering fodermåtte. Du bestemmer selv, hvordan det skal serveres, når din hund skal forkæles med lidt banan.

Det eneste vi dog anbefaler, er, at du serverer den, som den er og uden bananskræl. Steg den ikke på panden først med olie eller noget – det er ikke sundt for din hund. Så keep et natural og uden bananskræl. 

Hvor ofte må min hund få bananer?

Da det netop har et højt indhold af sukker og kan give din hund dårlig mave, så synes vi ikke, at det skal blive en hverdagsting at give din hund. Der findes mange alternativer, som du kan bruge som godbidder – og som indeholder væsentligt mindre sukker og de fordele, som banan netop har.

Men da hunde er forskellige, nogle bevæger sig mere end andre, er mere aktive og lignende, så synes vi generelt, at man skal holde det til en gang eller to om ugen, at din hund får banan. Her skal din hund absolut heller ikke fodres med en hel banan, men blot et stykker eller to, hvis den er vild med det.

Men ovenstående er blot generel vejledning, da vi alle jo ved, at hunde er meget forskellige og det altså kan variere, hvad der er godt for din hund og hvor meget den bør have.

9 Alternativer din hund vil elske 

Så nu hvor du ved, at din hund godt kan tåle bananer, så skal det da prøves, om den kan lide det. Men da det som sagt, skal gives med måde og ikke alt for meget, så anbefaler vi, at du finder nogle andre alternativer, når det kommer til til snacks til din hund.

På den måde har du lidt blandet at vælge imellem, når din hund fortjener en lille snack eller godbid – enten bare for hyggens skyld eller når den har været en stjerne til træning. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger