Opdateret den 26/10/2021 af Julia F

OBS: Denne artikel er skrevet i samarbejde med en Dansk spidsejer. Formålet er at lære om racen i form af erfaringer og oplevelser fra ejere, der har selvsamme race. Denne artikel skal altså ikke ses som faktabaseret, men derimod som en personlig fortælling fra ejer af enDansk spids.

Navn på race: Dansk Spids
Temperament: Venlig
Aktivitetskrævende: Mellem
Nysgerrig: Ja
Pelspleje: Mellem

Jeg hedder Katrine og er 28 år gammel. Jeg bor på Mors. Jeg er vokset op med hund, og da jeg blev færdig med min uddannelse som sygeplejerske, bestemte jeg mig for at få min egen hund – Loke.

Lidt om Loke og racenDansk spids

Temperamentsmæssigt oplever jeg den danske spids som en kvik og opmærksom hund. Min er også en smule vagtsom og reagerer ofte på lyde, han hører udenfor. De er glade og livlige.

Hvordan fik I øjnene op for enDansk spids?

I min familie har vi altid haft labrador hunde, men da jeg besluttede mig for at få min egen hund, ville jeg gerne prøve en anden race. Jeg læste en del på nettet om forskellige hunderacer, og efter noget tid besluttede jeg mig for, at det skulle være en Dansk Spids. Jeg blev medlem af gruppen “Dansk Spids” på facebook, hvor jeg forelskede mig endnu mere i racen. 

Hvordan var processen ift. at finde Loke?

I marts 2020 så jeg i et opslag i Dansk Spids gruppen, hvor en avler skrev, at hendes hund ventede hvalpe til april. Jeg kontaktede hende og reserverede en hanhvalp. Jeg ventede spændt på, at hunden skulle føde. Den 10 april skete det endelig! 5 tæver og 5 hanner blev det til. D. 5 maj besøgte jeg avler og hvalpene, her valgte jeg Loke. Den 5. Juni hentede jeg Loke, det var en stor dag. I dag kan jeg slet ikke forstille mig, hvordan jeg skulle undvære ham. 

Vigtigt at vide om racen omDansk spids

Jeg har oplevet racen som en utrolig venlig hunderace både overfor hunde, mennesker og andre dyr. De er meget sociale og vil gerne være tæt på deres ejer hele tiden, hvilket også betyder, at de ikke er typen, der strejfer. De kan være en smule gøende. Loke gør for det meste kun, når han bliver overgearet. De elsker motion. Loke har et højt aktivitetsniveau, men dette er vidst lidt forskelligt fra hund til hund. Pelsen kræver at blive børstet en gang i mellem. 

Der findes ikke så mange Danske Spidser, og derfor er det en god ide at blive skrevet på hvalpelisten. 

Bedste råd til andre, der overvejer en Dansk Spids

Mød evt. en dansk spids for at se om racen er noget for dig. Derudover er det en god ide at få skrevet sig på hvalpelisten, da der kan være lang ventetid på at af en hvalp. Meld dig ind i gruppen “Dansk Spids” på facebook, her kan du møde en masse Danske Spids ejere, som altid er klar på at give gode råd.

Tidligere artikelKan hunde tåle bananer?
Næste artikelServicehunden Buster, en anderledes størrelse!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her