Kæledyrene skal også mærke, at det er jul

Uanset om man er til katte, hunde, hamstere, kaniner eller noget helt femte, så er kæledyrene en integreret del af familien. Det kan være svært at forstå for dem, der ikke selv har kæledyr, men de betyder utrolig meget i hverdagen, hvor de kan være med til at holde humøret oppe, selvom alting virker svært. Et kæledyr nærer en ubetinget kærlighed til én, som der ikke kan rykkes ved, og dette opdager man først, når man selv bliver beriget med et dyr indenfor hjemmets fire vægge.

Af samme grund er det vigtigt, at man gengælder den store mængde kærlighed, som dyrene giver til én, ved at forkæle dem fra tid til anden. Her er det naturligvis oplagt at forkæle ens kæledyr lidt ekstra op til jul, da det er hjerternes (og gavernes) fest.

Lav en særlig pakkekalender til dit kæledyr

Når det kommer til at forkæle ens kæledyr lidt ekstra op til jul, så handler det i høj grad om at være kreativ og finde på nogle sjove gaver, som kan aktivere dyret og resten af familien i den mørke tid. Her kan man med fordel tage udgangspunkt i en klassisk pakkekalender, som man plejer at lave til børnene, men fylde den med små godbidder, aktivitetslegetøj osv., som ens kæledyr vil sætte pris på. Dermed får kæledyret noget at se frem til hver dag, og man får samtidig den store fornøjelse af at give lidt kærlighed tilbage til det dyr, man holder af.

Der er mange måder at lave en god pakkekalender på, og det handler bare om at være kreativ og engagere hele familien i den. Man kan f.eks. tænke i, at selve gaven skal være gemt bag en forhindring, som ens kæledyr bliver aktiveret af, og indholdet kan variere fra dag til dag, så den ikke blot står på 24 godbidder i løbet af december måned. Herudover kan man f.eks. tage kæledyret med til bords juleaften, så det føler sig som en del af selskabet, mens hele familien kæmper om årets mandelgave.

Brug juledagene sammen med dit kæledyr

Udover de ekstra godbidder, aktiviteter og andet godt, man kan få ud af en pakkekalender, så er det vigtigt, at man bruger nogle af de stille stunder i juledagene sammen med sit kæledyr. Alle kender til at have en travl hverdag, hvor tankerne måske kredser om mange andre ting end ens kæledyr, og dermed får man måske ikke altid brugt den tid med sit kæledyr, som det fortjener. Dette kan man bruge juledagene på at råde bod på ved at gå lange ture med hunden eller kæle lidt ekstra med kaninen – mulighederne er mange, og det giver nogle sjove og gode timer for begge parter.

Giv kæledyret en wellness-behandling

Det er ikke kun mennesker, der elsker at blive kræset lidt ekstra om, og hvis man har tid til overs i juledagene, så er det bare med at give ens kæledyr en wellness-behandling indenfor egen matrikel. Der kan være noget hår eller nogle klør, der skal klippes, eller det kan være, at det er tid til det helt store bad. Uanset hvilket kæledyr, man har, så er der med garanti noget at tage fat på – og selvom ens kæledyr måske ikke er fan af behandlingen, så giver det dyret en større velvære i hverdagen. 

Skriv et svar

Cookie-indstillinger