Hvorfor vender hunden bagdelen til?

Ja, hvor nemt ville det ikke være, hvis vi kunne kommunikere med vores hunde? Alle de spørgsmål vi kunne få svar på og alle de ting vi kunne blive så meget klogere på – på ingen tid. For normalt, når man vender ryggen eller bagdelen til i menneskeverdenen, så er det ikke altid det mest positive tegn. Men bare rolig, din bedste ven, som du bruger mange timer med, når I er på gåture eller kører landet tyndt, har ikke vendt dig ryggen. Eller det har den måske bogstavelig talt, men det er faktisk ment som en positiv til ting.

Godbidsforslag til din hund

Men hvorfor vender din hund bagdelen til dig:

For det, at din hund vender bagdelen til dig, er et kompliment. De fleste kender, når du kommer hjem til din hund og den er glad for at se dig, eller du sætter dig ned og din hund kommer hen ved siden af, og så vender den bagdelen til dig. Det kan betyde flere ting. Specielt to grunde går igen og igen:

Den stoler på dig

En af de grundene er, at din hund stoler på dig. Selvom at hundene oftest er vores bedste ven, så skal vi huske på, at de har nogle instinkter, der gør, at de på ingen måde tænker ligesom os altid. Derfor er det specielt vigtigt at lære at forstå hunde, så man får det bedst mulige forhold.

Når det kommer til hunde og deres tryghed, så har deres position oftest meget at sige. Så når din hund står med bagdelen til dig, er det et tydeligt tegn på, at den stoler på dig. Den står nemlig længst fra dig med dens tænder og tror på, at der bag den ikke er fare på færde.

Den signalerer altså, at den tror på, at du ikke vil angribe den. Så næste gang din hund gør det, så misforstå den ikke og tro, at den prøver at ignorere dig eller gå væk fra dig. For det er faktisk et stort kompliment til dig.

Den er klar til klø på ryggen

Men din hund også have lidt af en selvisk bagtanke, når din hund vender bagdelen til dig. For ligesom at vi mennesker kender det fra os selv, så har din hund også steder, hvor den ikke kan nå om selv. Så når din hund har et sted på ryggen, hvor det kunne være skønt med en lille klø-tur, så kan den sagtens finde på at vende bagdelen til dig og lige bede dig om en lille klø-tur.

Vi mennesker har bare lidt større frihed, når det kommer til at klø sig de steder, man ikke kan nå. Vi kan blandt andet spørge en kæreste om hjælp, købe os en kløpind, der altid ligger til rådighed eller bruge dørkarmen til at nå. Så hvis din hund kommer hen, så kan det sagtens tænkes, at det er en god klø-tur, den har brug for.

Positiv opførsel

Denne type opførsel er som sagt positiv. Det er ikke en opførsel fra din hund, som du bør være bange for eller prøve at vænne den af med dig. Det er blot et kæmpe cadeau til dig, at du nu er en del af din hunds indercirkel og den stoler på dig.

Så som nævnt tidligere, så er det et kompliment til dig og du må på ingen måde blive fornærmet over det, selvom at vi i menneskeverdenen er vant til, at det er en knap så positiv ting. For som vi også har været inde på tidligere, så er mennesker og hunde altså meget forskellige – også selvom at de er en del af vores familie og oftest er i toppen over levende væsner, som vi elsker allermest.

Du kender din hund bedst

Husk på, at du kender din hund bedst. Det er dig, der bruger dag og nat med ham/hende og du ved derfor allerbedst, hvad de forskellige reaktioner betyder. Det vil sige, at kan du se, at nogle begynder at klø din hund på ryggen eller bagdelen og den går væk, så ved du bedst, om det er tid til, at dine venner eller familie lader den være. Det kan også være, du ved, at den er ligeglade og det ikke har nogen betydning for den, at folk bliver ved at komme over igen og igen. Du kender din hund bedst og har med tiden lært, hvad den gør, når den ikke kan lide ting og hvad den gør, når den synes, at noget er rart.

Har du brug for hjælp til at forstå din hund?

Selvom at vi altid ønsker det bedste for vores hunde, så er det bare ikke altid nok og sommetider har man derfor brug for hjælp udefra. For hundes adfærd kan være svære at forstå og dermed komplicerede. Det behøver ikke altid være hjælp i forbindelse med alvorlige problemer, men kan også være en gøen, der er unødvendig eller en anden form for opførsel, som ikke nødvendigvis er farlig, men som man blot ønsker hjælp til at håndtere.

Er det tilfældet, findes der et hav af hundetræner derude, som har forskellige specialer og succeshistorier med uønsket adfærd ved vores hunde. Find en, som andre har haft gode oplevelser med og mød personen. Her kan du hurtigt danne dig et indtryk af, hvorvidt du har en god mavefornemmelse efter mødet. Endnu en gang er det vigtigt at understrege, at du kender din hund bedst og bør følge dit hjerte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger