hvorfor spiser hunde græs

Hvorfor spiser hunde græs?

Hvorfor spiser hunde græs? Der er mange delte meninger om, hvorfor hunde spiser græs og hvorvidt, de gør det, fordi de har ondt i maven eller andre ting. I denne artikel har vi samlet en masse research fra dyrlæger og professionelle, så du ikke behøver lede igennem diverse artikler for at læse om, hvorfor din hund spiser græs, hvad det betyder og lignende. Kilderne til informationen i denne artikel finder du nederst i artiklen. 

Vidste du godt, at græsset om foråret smager sødere end resten af året?

Nå, tilbage til det du kom for!

Hvad betyder det, når min hund spiser græs?

Hvorfor spiser hunde græs? Oftest forbinder man græsspisning med noget negativt og at din hund har ondt i maven. Men det tyder på, at det ikke nødvendigvis betyder, at det er i forbindelse med ubehag, at det bliver indtaget. Men det skal hurtigt tilføjes, at det også kommer an på mængden af græs, der bliver spist.

Bliver der spist meget, kan det være tegn på ubehag. I nogle tilfælde, når din hund blot render i græsset, hvad end det er hjemme eller på gåturen, og den napper af græsset og spiser et strå her eller der, så er det på ingen måde ensbetydende med, at din hund er syg. 

Nogle hunde spiser græs i små mængder, fordi de er understimuleret og keder sig på gåturen. Er det en ting, der går igen og igen på jeres ture, så kan det være, I skal overveje, hvorvidt aktiveringen derhjemme og på turene skal piftes op.

Det kan sagtens gøres med lidt træning undervejs i form af øvelser, snuse træning og aktivering. Fortsætter det til trods for det, så kan det være, du skal overveje, om I skal have en professionel hjælp ind over. Dette er selvfølgelig mest relevant for dig, som kan mærke, at din hund keder sig og at dens opførelse har ændret sig den seneste tid. 

Sommetider skyldes det også, at græsset om foråret er sødere i smagen. Vejret gør i den periode, at græsset er lunt i løbet af dagen og om natten er det køligere. I dagtimerne samler der sig sukkerstoffer på græsset, som vores hunde elsker at smage på ved at spise græsset. Her er det igen i nogle mængder, hvor du ikke behøver at være bange for, om der er noget i vejen med din hund. 

Mængden har også betydning

Er det derimod store mængder græs, som der bliver indtaget, så kan det skyldes, at der er noget i vejen med din hund og at den har ondt i maven. Her vil du sikkert allerede på forhånd have mistanke til, at der er noget anderledes ved din hund. Det kan være, den vil ud oftere, ikke spiser sin mad, ikke orker at lege eller andet som ville være atypisk for din hund på en almindelig dag.

Er I udenfor og din hund spiser græs, som fører til en opkastning, så kan det være en god ide at ringe til dyrlægen og forhøre sig, hvis det sker gentagende gange og ikke bliver bedre. Mange gange er det heldigvis bare noget forkert, der er blevet spist på jeres gåtur eller i haven, og så skal det bare ud af systemet. Men en dyrlæge kan stille de rigtige spørgsmål, så I kan få vurderet, hvorvidt det er alvorligt eller noget der bare skal “overstås”. Så giv dyrlægen et kald, hvis du er i tvivl om, hvad du skal gøre.

Så hvad betyder det, når din hund spiser græs? Det behøver ikke at betyde noget som sådan. Der skal flere ting i regnestykket. Det kan være mængden af græs, hvordan din hund er den pågældende dag og om der ellers er noget usædvanligt i dens opførsel den dag. Det er ting som dette, det kan være med til at definere, hvad det betyder. Men lidt hapsen her og der, så behøver det på ingen måde at betyde noget. 

Hvorfor spiser hunde græs og kaster op? 

Som vi kort var inde på tidligere, så er der nogle, der mener, at græsspisning hænger sammen med dårlig mave, og at din hund spiser det, fordi den prøver at helbrede sig selv. Ved at spise græs fremprovokerer den altså opkast. Det gør så, at har den slugt eller spist noget, som har gjort den dårlig, så får den kastet det op. 

Kan det betyde andet, når min hund spiser græs

Nu har vi efterhånden dækket de mest klassiske områder for, hvorfor din hund spiser græs. Men en anden ting, som nogle dyrlæger mener grunden kan være, er deres ernæringsmæssige behov. Så spiser din hund ofte græs – men ikke i mængder, der gør den dårlig, så kan det være, at den mangler nogle vitaminer, mineraler eller fibre. Er det scenariet, så bør du enten prøve noget nyt foder eller tage fat i en dyrlæge, der kan vejlede dig til, hvilket foder der kan anbefales.  

Er græs farligt for hunde?

Nu til det måske vigtigste spørgsmål, for i virkeligheden er det jo grunden til, at vi bekymrer os, når vores hunde spiser græs. Vi er bange for, at det skyldes, at de er dårlige. Men spiser/hapser din hund små mængder græs, så skal du ikke bekymre dig det. Det er ikke unormalt, at din hund synes, det er lidt sjovt at spise eller slikke på, når den er ude. Så det er først, når andre ting som opførelsen ændrer sig, at du bør tænke over, om der er noget galt. 

Kilder:
https://dyrevaernet.dk/dyrevaernets-abc/hunde/dyrevaernets-raad-om-hunde/hvorfor-spiser-hunde-graes/
https://dyrehospitaletheden.dk/c/blog/hvorfor-spiser-min-hund-graes-og-er-det-farligt


Skriv et svar

Cookie-indstillinger