Hvorfor ligger hunden på ryggen, når den sover?

Hvorfor ligger hunden på ryggen? Rettere sagt, hvorfor ligger min hund på ryggen, når den sover?

Vi kan garanterer dig, at du er ikke den eneste, der har haft den tanke, mens du har siddet og stirret på din bedste ven, der ligger så fin og fredelig og sover. Men hvad er grunden til det? — Og er der egentlig en specifik grund til, hvorfor nogle hunde sover på ryggen og andre ikke gør?

Forslag til dig med en hund, der elsker at sove på ryggen

Lyserød
Creme-hvid
Koksgrå
Lysebrun
249,00 kr.449,00 kr.
Grå
309,00 kr.639,00 kr.
Beige
1.329,00 kr.2.549,00 kr.
Sort
629,00 kr.1.529,00 kr.

I den her artikel vil vi komme nærmere ind på hvilke grunde, der kan være bag, hvorfor din hund sover, som den gør. Du skal dog huske på, at det kan også sagtens være, at din hund bare sover bedst på den måde. Grundene kan være mange, men her er nogle årsager til, hvorfor din hund evt. gør det.

Hvorfor ligger hunden på ryggen?

Det er langt fra alle hunde, der elsker at ligge på ryggen, når de sover og det er lige så få, der gør det konsekvent, hver gang de sover. Så har du endnu ikke oplevet din hund sove på ryggen, så er det helt okay – og måske det heller ikke kommer til at ske. Men det siges, at når din hund ligger på ryggen, så overgiver den fuld tillid til dig og sine omgivelser og stoler på, at den er i sikkerhed.

Den ligger nemlig på en sådan måde, at skulle der være fare på færde, så ligger den i en meget sårbar position. Det stammer helt tilbage fra deres tid i naturen, hvor man ofte skulle være opmærksom på forskellige farer omkring sig og der ville hunde sove i positioner, der ikke var så udsatte for de vigtige organer og deres ansigt. Derfor ser mange også ofte, at hunde ligger krøllet sammen som en lille fin donut, når de sover.

Andre grunde til din hund ligger på ryggen

For ja, selvfølgelig kan der også være andre grunde til, at din hund ligger på ryggen, og det handler ikke blot om deres tryghed til omverdenen og miljøet de er i. Så ingen grund til at overtænke, om din hund nu ikke er tryg derhjemme, fordi du aldrig/sjældent ser den ligge i lignende position.

Temperaturen

Temperaturen kan i høj grad være grund til, at du finder din hund sovende på ryggen. Hvis du allerede har en hund derhjemme, så har du sikkert lagt mærke til, at når den står på en “belly-rub”, så er pelsen tyndere på din hunds mave end f.eks. på dens ryg. Hårene er nemlig tyndere på vores hundes maver. Er det en varm dag og din hund trænger til lidt nedkøling, så hjælper det, at den lægger sig på ryggen. Samtidig har hunde svedkirtler på deres trædepuder og næsen, så når de ligger på ryggen med poterne oppe – så er der fri adgang til svedkirtlerne og gode muligheder for at køle af, når de stritter lige ud i luften.

Behagelighed

Men som sagt er der ikke altid den helt store begrundelse for, hvorfor din hund ligger, som den gør. Det samme gælder også mennesker jo. Nogle gange ligger vi bare, som vi gør, fordi det er det mest behagelig for os. Det samme gør sig gældende for din hund – nogle gange er det bare rarest at ligge på ryggen for dem.

Andre sovepositioner for din hund

Der findes mange andre sovepositioner, som du oftest vil finde din hund i. En af dem er positionen, hvor de er krøllet helt sammen til en nærmest lille rund donut. Den soveposition er meget almindelig og stammer helt tilbage til, hvor de hundene levede vildt. Den soveposition beskytter dem blandt andet mod uvedkommende fare, og beskytter deres indre organer og ansigt, skulle der være noget fare.

Kan hunde drømme?

Hunde kan sagtens drømme, og du har sikkert allerede oplevet det. Den måde vi oftest kan se, om de drømmer, er ved, at det ligner de løber, spjætter eller gør i deres drømme. Det foregår oftest ved blot små lyde eller bevægelser – men du er ikke i tvivl, når din hund drømmer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger