Hvordan køler jeg min hund ned?

Til trods for, at vi bor i et land, hvor vi ikke altid føler, at sommeren er lige god ved os, så er der altså perioder, hvor varmen rammer hårdt. Og så er det vidst de færreste af os hundeejere, der ikke ser på vores hund og tænker: “Hvordan køler jeg min hund ned?”.

For når vi ser på dem og de ligger der i hjørnet og halser, så er det eneste vi ønsker, at vi kunne hjælpe dem. Derfor vil vi i denne artikel komme med nogle forslag, som kan hjælpe din hund til en behageligere sommer.

Anbefalede produkter

10 råd til en køligere hund

Her finder du 10 råd, du kan bruge til at give din hund en mere behagelig sommerdag, når varmen er på sit højeste.

Giv din hund at køligt sted

Sørg altid for, når sommeren er over os, at din hund har et køligt sted, den kan gå hen. Det gælder både indenfor og udendørs. Indenfor kan du lave et hjørne til din hund – et sted hvor der er gennemtræk eller et sted, hvor solen ikke står direkte ind i løbet af dagen, og dermed er køligere. Udenfor kan det være nær hækken eller under et træ, hvor solen ikke har fået kontakt eller lov til at bage. Du kender dit hjem bedst, så du ved allerbedst, hvor det giver mening for din hund at få et køligt spot.

Hundeis eller snacks

Vi elsker selv, når sommeren er over os, at spise masser af is og andre kølige ting. Der er heldigvis masser af muligheder, når det kommer til kølige snacks til vores hunde. Der findes faktisk is, der er lavet til hunde – dette er en oplagt løsning. Er du lidt mere kreativ og ved, der er ting, som din hund elsker – også når det har været i fryseren, så er det bare at få fat i dem og i fryseren med det. Mange bruger lick mats og smører f.eks. leverpostej på dem og så en tur i fryseren. Det er en kølig aktivitet og får samtidig aktiveret din hund, så den skal arbejde lidt for maden.

Lad aldrig din hund være i bilen alene

Når sommeren er på sit højeste, så ved vi, hvor hurtigt det går, før vores biler er glohede fra varmen – specielt hvis aircondition ikke er tændt. Desværre ser man sommer efter sommer, at folk lader deres hunde blive i bilen, som er slukket, mens de render og ordner en masse ærinder. Bilerne bliver alt for varme og i nogle tilfælde bliver hundene dehydreret, overophedet og får hedeslag.

Sørg for, at der er vand til rådighed

Ligesom at vi mennesker skal drikke masser af vand, så gør det samme sig gældende for hunde. Forskellen er blot, at ikke kan spørge efter mig eller sige, når de er tørstige. Det er derfor vigtigt, at du sørger for, at der altid er vand til rådighed for din hund.

Hundepool

En hundepool er alletiders, når det kommer til projekt “hvordan køler jeg min hund ned?”. Hundepools fås i forskellige størrelser og er nemme at stille op i haven. Herefter fyldes der blot lidt vand i, og så vil din hund have fri adgang til et lille dyp.

Det er klart, at nogle hunde er gladere for det end andre. Ved du, at din hund aldrig vil komme i, så er der selvfølgelig ingen grund til at ofre penge på det. Men elsker din hund vand eller er det første gang, den skal prøve det, så er det chancen værd at tage.

Ovenstående er også en fordel for os – for så har vi altid et sted lige at dyppe fødderne, når varmen er helt ulidelig.

Kølemåtte

Er din hund ikke super glad for vand, eller bor I et sted, hvor en lille hundepool ikke er en mulighed, så er der heldigvis en løsning! Svaret er en kølemåtte. En kølemåtte kan bruges inde, ude og på farten. De fleste er “genopladelige”. Det betyder, at efter et par timer lader den op af sig selv, når din hund ikke længere ligger på den. Desuden fungerer den nemt ved, at den køler, så snart din hund lægger sig. Oftest fylder de ikke mere end et tæppe eller hundekurv, så du kan let tage den med på farten.

Tilpas jeres gåture

En anden vigtig ting, som er alfa omega i sommerperioden, hvis du vil have en glad og afkølet hund – tilpas gåturene. Når vi skriver, at du skal tilpasse gåturene, så menes det, at du bør tænker over, hvornår du går. Der er f.eks. ingen grund til at gå mellem 12 og 15, hvor solen oftest er skarpest. Så kan du se, at varmen bliver ekstrem en bestemt dag, så sørg for at stå op lidt tidligere og først gå aftenturen, når solens stråler har aftaget.

Klipning og sommerklar

Nogle hunderacer skal klippes – og her sørger mange for at tilpasse det, så den står på en klipning, inden sommeren for alvor rammer. Er det din første sommer med din hund, kan det være en god ide at snakke med andre, der har samme race og høre, hvordan de gør. Har du haft din hund et par somre, så ved du bedst selv, hvordan den reagerer på varmen og om en klipning er vigtig og nødvendig for din hunds tilpashed.

Isterninger og køleelementer

Et trick vi ofte bruger, er isterninger og køleelementer. Vores hunde elsker at lege med lidt isterninger på gulvet og derfor smider vi gerne et par på gulvet, når varmen er på sit højeste og der står nedkøling på menuen. Det er selvfølgelig sjovest, hvis din hund kan finde ud af bare at lege lidt med dem. Andre køle-ideer er, at du kan pakke et par køleelementer ind i et viskestykke og give det til din hund. På den måde har den det skønneste sted, hvor den kan ligge en pote, sit hoved eller hvad den har lyst til. Selv hvis den fysisk ikke ligger på den, så giver det lidt kulde omkring.

Vådt håndklæde

Er ovenstående ikke noget for jer, eller måske I slet ikke ligger inde med hverken isterninger eller fryseelementer, så er der heldigvis en plan B – nemlig at bruge sine håndklæder. Tænd for den kolde hane og hold håndklædet under, indtil det er drivvådt. Vrid det efterfølgende op og så er det klar til brug. Nogle hunde foretrækker at ligge på det våde og andre kan godt lide at have det på sig. Her kender du din hund bedst, og hvad den kan lide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger