5 steder at gå tur med hund i Sæby og Omegn

Denne artikel er skrevet af Pernille // IG: iversen_husky

I Nordjylland findes en masse fantastisk natur. Man skal bare vide hvor man skal lede.
Jeg håber at jeg med denne lille artikel kan give inspiration til turen nordpå, denne gang; Sæby og omegn. Koda og jeg bruger disse lokale steder til vores daglige eventyr, canicrossing, træning, leg og ren afslapning. Om man er til små udfordrende eventyr eller simple gåture i lækre omgivelser, er Sæby lige området at udforske.

Sæbygård skov

I skoven her kan man tilbringe en masse timer. Her er gode brede gå-stier, Mountain Bike spor og en masse off-road muligheder, alt afhængig af hvor meget udfordring man er til. Her kan du tage dig god tid og nyde den lækre natur og gennemgående bæk, tage en tur i Nellemanns have og nyde de flotte blomster eller du kan tage turen op på Gedebjerget hvor en lækker udsigt over hele skoven venter. Der er også et shelter med bålplads at finde i skoven.

Professorens Plantage 

Køre man 5 minutter syd for Sæby, Ligger her et skønt område der tilbyder et par hyggelige timer. På  området findes en ca. 3 km let rute inde i plantagen, hvor der er indbygget små, sjove forhindringer  man kan lave med hunden. Der er udover selve plantagen en masse ruter ned til havet som ligger  små 300 meter derfra. Er man til overnatning i det fri, findes også her et lækkert placeret shelter, med bålplads, med udsigt ned til vandet. 

Gybels Plantage

Vil man bare tage en lille hyggelig gåtur, men stadig nyde lidt natur, er Gybels Plantage et ideelt sted.  Her er en lille hyggelig ”Hjertesti” og en ”kløversti” som man kan nyde inde i plantagen. Er man til  hundeskov, ligger Sæbys hundeskov lige overfor, hvor hunden har lov at være fri.  

Havnen og Kysten

Er man til hav og strand er Sæby Havn et godt udflugtssted. Vi elsker at tage herned for at bade,  nyde vandet og udsigten og for at miljøtræne. 

Bangsbo Dyrehave

Køre man 10 minutter nord for Sæby, finder man Bangsbo Dyrehave. Her finder du et område hvor du kan bruge et par timer eller hele dagen alt afhængig af, hvilket eventyr man lige leder efter den dag. Dette er vores yndlingseventyrs destination når det stadigvæk skal være lokalt.
I Dyrehaven er udgangspunkt for mange lækre ruter man kan følge, alle i forskellige længder. Dette er en helt igennem lækker skov og der er både mulighed for lidt længere, udfordrende, kuperet tur, og små lette, hyggelige ture. Her kan man virkelig nyde naturen og krondyrene som også er at finde herinde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger