5 steder at gå tur med hund i Skagen

Denne artikel er skrevet af Ann Christina // IG: lokeemilandfriends

Råbjerg mile

Der er så stort og bredt og sikke en fantastisk natur. Hvis man følger milen langs kanten møder man både sand, klitter, hede, og et smukt gran skovstykke. Hundene nyder naturen og her kan de virkelig nyde flexlinerne. For her kan man løbe og lege uden at genere nogen. Der er masser af dyreliv. Fugle, ræve, og en enkelt ulv der kigger forbi engang imellem. Vi har kun set billeder af ulven. Aldrig mødt den.

Vi har ofte madpakker med i tasken og et tæppe, det er så utrolig hyggeligt at være der oppe.
Der er bordbænke sæt nær parkeringspladsen, så der kan man også sidde.
Bonus info – det løse sand er rigtig godt til at bygge muskler. Jeg fik det anbefalet under genoptræningen af Ludo, af en osteopat.

Grenen

Her er der også stort , bredt og dejligt. Hvis man holder bilen på parkeringspladsen og går til venstre, og følger den vej sandormen kører på, får man en dejlig gåtur i flot natur. Grusvejen fører ned til grenen på en meget mindre befærdet vej. Hundene kan virkelig snuse og nyde at være med.

Turen er også dejlig Hvis man går til højre på parkeringspladsen. Men i de her corona tider skal vi tænke på hvor mange mennesker der er. Så vi vælger altid den mindst befærdtede vej. Om sommeren kan man tage hunden med i sandormen. De er velkomne deri. Det er god miljøtræning.

Her vil jeg samtidig anbefale man om sommeren lige holder ekstra øje med hugorme. Vi har aldrig mødt en, men vi møder tit folk der fortæller de lige har set en.

Skagen klitplantage

Her møder du og din hund både skov, strand og høje klitter. Plantagen er kæmpe stor og rækker over et stort område.
Den er meget brugt, af både hundeluftere, frilufts mennesker, mountainbikere, ryttere og gående natur nydere. Her er stierne ofte brede så det er intet problem med at holde afstand.

Turene varierer fra 2,5 km -15 km. Alt efter hvad rute man lige har lyst til.
Der er endda et stort indhegnet område hvor hundene må løbe løse, hvis man er til det.

Gammel skagen strand

Her kan man gå en hyggetur hele familien, ruten er skøn for både hunde og børn. Her kan man finde flotte sten til feks at male på. Skagen har meget karakteristiske sten her, og er man interesseret i det, har museet en flot samling af sten og forklarer og fortæller gerne. Museet må dog nydes uden hund.
Fra 1 oktober til 1 april må du gå løs med hundene her, hvis de har et solidt indkald. De må ikke genere andre standgæster eller dyrelivet.

Farm fun

En lille lokal dyrepark. Det ligger i ålbæk, et lille stykke fra skagen. Men det er nød til at med på listen. Stedet her er fantastisk miljøtræning. Jeg køber årskort hvert år og tager der ud og går en tur rundt i parken med 1 eller 2 af hundene.
Der er lamaer, ræve, grise, vaskebjørne, heste, får, geder og mange andre små hyggelige dyr. Alle dyrene er van til hunde og finder det spændende når man kommer forbi. Dyrene kommer helt tæt. Der er fin sti hele vejen rundt og masser af steder man kan sætte sig med sin madpakke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger