Gå tur med din hund i Odense – 5 favoritter!

Denne artikel er skrevet af Nikolaj // IG: Lunarsamoyed

Tarup-Davinde hundeskov

Grunden til, vi godt kan lide at gå her:
Gåturen er en god 30 minutters tid. Der er store åbne områder, som er hegnet ind, så der er rig mulighed for at hundene kan få lov til at løbe rundt og lege med hinanden.

Derudover er der åbninger ud til søen, så de kan blive kølet ned, og masser af bakker, som hundene elsker at løbe op og end ad. Der er også borde og bænke, som man kan sætte sig ved. Der er generelt mange hunde herude, men det er også et sted hvor man kan få lov til at gå alene med sin hund, hvis man kommer i løbet af formiddagen / middagen.

Obs: Som det gælder for alle hundeskove, så er det selvfølgelig vigtigt at man kan kalde sin hund til sig og har kontrol over den, hvis man slipper den fri blandt andre hunde og mennesker. Og så skal man holde øje med de hegn-indgange der optræder i løbet af hundeskoven, da de signalerer hvorvidt stykket er et sted, hvor hunden skal være i snor eller må løbe frit. Det giver også lidt ekstra god træning, så hunden får prøvet begge dele af.

Kongens Have

Grunden til, vi godt kan lide at gå her:
I forbindelse med corona har det været lidt besværligt at få Luna ud i situationer hvor der var rigtig mange mennesker samlet det samme sted.

Så vi valgte nogle gange at tage toget ind til banegården, da der altid er travlt og fyldt med mennesker. Herefter kunne vi gå over i det åbne park-område, hvor vi kunne træne hende i at blive siddende når folk kom forbi og generelt blive mere tilpas med at der var folk omkring hende, samtidig med at hun hyggede sig med bladene på jorden og de bløde græsplæner.

Der er mange forskellige stier man kan gå rundt på, og man får også en god følelse af Odenses historiske liv mens man begår sig i haven.

Ejby Mølle Renseanlæg + Skt. Jørgens Park

Grunden til, vi godt kan lide at gå her:
Vejen rundt om renseanlægget og Skt. Jørgens Park er ideel. Det er et sted hvor mange folk i området er glade for at gå, men stierne virker aldrig overbefolkede eller stressende at gå tur på. Renseanlægget ligner en miniature dam og Luna var meget interesseret i lydene derfra (hun elsker lyden af vand).

Hvis man går rundt om anlægget, kommer man til en sti som leder om til et park-areal, hvor der er udendørsaktiviteter, såsom en klatrebane og en skater-park. Luna var også heldig at finde et stort væltet træ, som hun kunne få lov til at springe over og klatre på; altså ekstra aktivering.
Stedet er meget åbent og bliver passet rigtig fint; og når man er færdig med at gå Skt. Jørgens parken rundt, ender man ved en sti der følger åen.

Denne går helt ind til hjertet af Odense, og man kan bl.a. følge den ind til eventyrhaven i Odense, hvor der om sommeren ofte er sociale aktiviteter og et rigtig flot park-område. Dermed kan man altså selv bestemme hvor langt turen skal være, afhængigt af humør, hvilket er rigtig dejligt når man har en hund der kræver et højt aktivitetsniveau.

Bavnedam Hundeskov

Vi har generelt ikke så mange billeder herfra, da denne hundeskov bare er en cirkulær skov fuld af træer. Men nogle gange er det også mere det, at møde andre hunde og mennesker der er interessant for dyrene, ikke så meget turen i sig selv.

Og det er der rig mulighed for her. Hver gang vi har været i Bavnedam hundeskov, har vi altid mødt minimum fem forskellige hunde. Vi går normalt turen rundt om skoven to gange, da det dermed bliver en 30-40 minutters tur, selvfølgelig med tid til masser af hygge mellem hundene. Når der ikke ligger sne over det hele, er turen rundt formet af en grussti, så stedet bliver ikke decideret mudderet på samme måde som f.eks. hundeskoven i Davinde.

Musiklegeplads i Højby

Grunden til, vi godt kan lide at gå her:
Man kan både vælge at gå ind på den store åbne plads, som er selve musiklegepladsen, hvor hundene kan blive udsat for alle mulige spændende lyde – eller man kan vælge alt gøre som os og gå rundt om legepladsen i stedet.

Der går en sti rundt om, hvor man får lov til at bevæge sig ud på en mark, så der er mulighed for at lade hundene løbe, hvis man har en lang snor med. Turen rundt kan blive op mod en time, hvis man vælger at gå turen to gange – og det er ikke mange hunde man møder på turen, så det er et godt tidspunkt at træne intense ting, hvor der ikke er meget der kan forstyrre hunden. Derudover går man som sagt både ude på åbne mark områder, samt tæt indhyllet af blomstrende træer, så der er lidt variation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger