4 steder at gå tur med hund i Aarhus!

Den artikel er skrevet af Cecilie // IG: melekthedoodle

Dette er vores top 5 steder at gå tur med hund i Aarhus. Kendetegnene ved stederne er, at der er MASSER af muligheder alle stederne. Muligheder for at svømme, snuse, lege, træne, øve bevægelighed, nyde naturen og meget mere! Og det hele er relativt tæt på centrum!

Riis Skov

Riis Skov er en mindre skov tæt på Aarhus centrum og med fantastisk udsigt over havet og havnen. Der er gode stisystemer og altid en ny vej at gå.

Derudover er Riis Skov tæt på stranden (Den Permanente), og det er derfor nemt for din hund at dyppe poterne og blive kølet ned. Det er som på alle andre strande lovligt at have hunden løs fra 1. oktober til 1. april. Der er dog mange, der går med hunde løs også udenfor denne periode.

I den ene ende af skoven er der et større areal med fodboldbane, legeplads, bålplads m.m., som man kan bruge til træning, leg eller fx søgeøvelser. Skoven er ikke en hundeskov som sådan, men det er tilladt i visse dele af skoven at gå uden snor. Man skal dog være obs på, at skoven ikke er indhegnet, og den ene del af skoven støder mod en trafikeret vej.

Vi er ret vilde med skoven, fordi der er så mange forskellige muligheder: Simpel gåtur, “hundeparkour” på fx træstubbe, en svømmetur i havet m.m. Det er aldrig kedeligt at gå i Riis Skov!

IG: melekthedoodle

Tangkrogen

Tangkrogen er et skønt område med både strand og et stort græsareal med udsigt over havet og havnen. Derudover er bl.a. Marselisborgskoven og Mindeparken relativt tæt på. Det store grønne areal er et fint sted at slippe hunden fri, hvis man har mulighed for det.

Dog skal man være opmærksom på, at det støder op mod en trafikeret vej, og at der hverken er hegn eller hæk til at indhegne området. Om sommeren kan du godt komme ud for, at området bruges til diverse arrangementer såsom food festival, løb, kræmmermarkeder m.m. I så fald kan området bruges til socialisering.

Stranden har klart vand og blødt sand, som indbyder til at smide skoene og lidt ekstra belastning for musklerne for både hund og ejer, og træstubbene kan fx bruges til “hundeparkour”. Det er altså et godt sted at øve din hunds mobilitet og træne dens bevidsthed om sin egen krop.

Der har førhen været en del tang, der kunne få stranden til at lugte fælt, men dette er ikke så slemt længere. Tværtimod er det et ret godt sted at vænne hunden til vand, da vandet ofte ikke er så dybt.

IG: melekthedoodle

Botanisk Have

Botanisk Have er en af Aarhus’ største parker, og så er den centralt placeret! Der er asfalterede stisystemer, som gør det nemt fx at gå, løbe eller køre på rulleskøjter med sin hund. Et vandløb løber gennem haven og danner tre søer, hvor man kan møde ænder og andre fugle. Derudover er der ofte mange andre hunde i haven, og det er derfor et oplagt sted at socialisere sin hund med andre dyr.

Haven er fyldt med borde og bænke, hvilket gør det til et hyggeligt sted at holde en picnic eller medbringe en engangsgrill om sommeren. Skraldespande finder du alle vegne i haven, og du behøver derfor ikke gå rundt med høm høm-poser i særlig lang tid for at finde et sted at smide den ud.

I den nordlige del af haven findes en amfiscene. Den er pt. ved at blive renoveret, men under normale omstændigheder er det et super sted at lege “hundeparkour” og teste din hunds mobilitet. I toppen af haven er der også toiletter, som (så vidt jeg ved) er frit tilgængelige. I den sydlige del af haven er Den Gamle By og Væksthusene. Det er dog ikke tilladt at medbringe hunde i Væksthusene, men de er velkomne i gaderne i Den Gamle By (ikke indenfor).

IG: melekthedoodle

Brabrandstien

Brabrandstien er endnu et sted, vi kommer meget. Brabrandstien følger åen, der løber gennem Aarhus, og så løber den rundt om to søer, Brabrand Sø og Årslev Engsø. Så selvom stien kun har én retning, er der alligevel flere forskellige ruter at tage, fordi man kan vælge, om man vil gå rundt om begge søer, en af søerne eller rundt om stien.

Der er ruter på mellem 2,5 km og 26 km. En stor del af ruten er asfalteret og er derfor populær til både gåture, cykelture, løbeture og rulleskøjtning. Om sommeren kan man også finde køer på starten af ruten, og flere steder på ruten skal hunden også enten over eller under broer, hvilket kan være god træning.

Din hund bliver altså udsat for rigtigt mange gode ting på en tur rundt på Brabrandstien: socialisering med andre dyr og mennesker, grønt at snuse i, broer, cyklister, løbere m.m., og det er derfor, vi godt kan lide at komme der.

IG: melekthedoodle

En tanke om “4 steder at gå tur med hund i Aarhus!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger