Hundesko | Derfor kan de gøre underværker

Der kan være flere grunde til, at du er landet her og er på udkig efter par nye hundesko/hundesokker – Ja, kært barn har mange navne. Men hvad enten det er, fordi at din hund ikke kan lide, når det er koldt udenfor eller modsat, når terrænet er lidt for varmt? Så kan hundesko være løsningen! Det kan også være, din hund har et sår, der har svært ved at hele, når dagen byder på gåture. Grundene kan være mange.

Hvem er hundesko for?

Der kan være flere grunde til, at du er på udkig efter et par hundesko til din bedste ven. Nogle hundepoter er især følsomme over for temperaturen – både overfor kulde og varme.

Vejret

Til trods for at vi bor i Danmark, så har vi dage, hvor varmen gør, at fliser og fortov bliver utrolig varme, og da hunde er forskellige, vil det også variere, hvornår din hund synes, at det er for varmt.

Det er klart, at i disse måneder så anbefales det, at du går enten tidligere på dagen eller senere om aften, når varmen er faldet og det er til at bevæge sig ud. Der kan dog stadig være grunde, der gør, at varmen stadig er for meget for de små. I den modsatte ende kan det være svært at planlægge sine gåture efter, hvornår det ikke er frysende udenfor.

Oftest er det ifm. med sne, frost og salt på gaderne, at vi om vinteren bruger hundesko/hundesokker til vores hunde. Her er det oftest flere dage, og sommetider uger, hvor veje og fortove kan være præget af frost, sne og salt – som kan give sprukne poter, hvis de ikke bliver plejet. Er de der først, så kan det være svært at få dem til at hele og så må hundeskoen på.

Salte veje

Som det blev nævnt i afsnittet før, så kan salt på vejen være en grund for, at du er på udkig efter hundesko. Det kan enten være for at forebygge eller hvis uheldet allerede er sket, så skal der passes lidt ekstra på poterne. Salt er nemlig tilbøjelig til at tørre hundepoter ud, hvis de ikke bliver vasket eller tørret efter gåturene. Vi kender det fra os selv – har du været i saltvand, så trænger din hud og dit hår til en god creme efterfølgende. Det samme gør sig gældende for din hunds poter, når I har været på gåtur på salte overflader.

Sarte poter

Det kan også sagtens være, at din hund bare generelt har sarte poter og på nogle underlag, giver det bedst mening at have et par hundepoter/hundesokker på. Men det kan også skyldes, at din hund har fået en skade på poten – og prøv du at få din hund til at ligge stille en hel dag 😉 En hundesko kan hjælpe til at passe på området og undgå, at der kommer skidt op i.

Der kan altså være mange grunde til, at en hundesko er oplagt til din bedste ven – og er det scenariet, så skal du jo bare have fat i et par hundesko.

Hvordan finder jeg den rigtige størrelse i hundesko?

Ligesom med alle andre størrelser, når det kommer til både seler, hundejakker og andet til vores hunde, så kan det i starten være svært at finde ud af hvilken størrelse, der er det perfekte match. Nogle forhandlere skriver ud fra de forskellige størrelser, hvilken race der kan forventes, at størrelsen passer på. Er det ikke scenariet, kan du oftest gå efter den størrelse, som I normalt køber ting til din hund i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger