Hundesæde til bil | Sørg for, at sikkerheden er i top

Elsker du at køre lange ture og ud og opleve nær og fjern med din bedste ven? Altså din bløde firbenede ven! Så skal du helt sikkert have fat i et hundesæde til din bil.

Hvem kan benytte sig af et hundesæde til bil?

Der er ikke mange regler for, hvem der kan benytte sig af et hundesæde. Det allervigtigste er, at din hund kan passe ned i hundesædet. Det må altså ikke være for småt, for så bliver det ubehageligt for din hund og kan i sidste ende bidrage til en dårlig oplevelse, og noget din hund ikke vil være med til igen.

Men elsker din hund at køre bil og kan den specielt godt lide at se ud af vinduet, mens I er afsted? Så MÅ du eje et hundesæde til din bil. Det skal selvfølgelig nævnes, at går du fra at have din hund i bur bag i bilen og til foran – eller måske det bare er første gang, din hund skal prøve det, så kræver det træning.
I nogle tilfælde vil din hund være tryg ved det med det samme og andre hunde forstår ikke helt, hvad der foregår. Men så må have gang i træningen og en masse godbidder.

Det handler om at gøre din hund så tryg ved situationen, så den enten bare kan nyde at se ud eller bare ligger sig og sover hele turen. Får du din hund trænet til det, vil det også være væsentligt mere afslappende for dig, når I er på farten.

Hvad skal jeg se efter, inden jeg køber et hundesæde til min bil?

Størrelsen

Ønsker du dig et hundesæde til din bil, som din hund trofast kan sidde i, når I er ude, så sørg for, at du vælger en størrelse, hvor din hund rent faktisk kan være i. Det skal være behageligt og der skal være plads til at kunne lægge sig. Så hvilken størrelse du skal have, er svært at sige helt præcist, da det kommer an på, hvor stor din hund er. Du kan oftest bruge kurven derhjemme som målestok, og så har du en ide om, hvad størrelse din hund skal have.

Sikkerheden

Sikkerheden er Alfa Omega, når du skal købe et hundesæde til bil. Og der er flere måder, du kan dobbelttjekke sikkerheden! En af de første ting, du bør se efter, er: kan den spændes fast til sædet? Kan hundesædet spændes fast til bilen – på den ene eller anden måde, så giver det større sikkerhed, skulle der ske hårde opbremsninger, uheld eller andet, der gør, at hundesædet ikke skal kunne rutsje af. Så første tjek er: sørg for, det kan spændes fast til sædet. Det vil desuden også give din hund en meget bedre og mere tryg oplevelse, når den ikke rutsjer rundt.

En anden ting, du også bør se efter, som er ret essentielt, er, at dit hundesæde har en sele til din hund. Så når den sidder deri, så er den i snor. Det gør, at din hund ikke bare helt umotiveret kan springe ud og på den måde distrahere dig. Er din hund fastspændt under kørslen, så ved du hele tiden, hvor den er. For ærligt, selvom vores hunde er opdragne og trænede, så er det stadig dyr og sommetider kan de se ting under kørslen, som pludselig giver dem lyst til at springe ud af hundesædet! Så undgå det ved at tjekke, at der er en sele til din hund! Den er oftest bare forbundet til hundesædet og så kan du sætte den i din hunds sele.

Skulle uheldet være ude

Skulle uheldet være ude for jer, så bør du skifte dit hundesæde ud. Ligesom hvis du har været ude for et uheld med cykelhjelme, børnesæder og andre, så bør du skifte det ud, så du opnår maksimal sikkerhed igen.

Skriv et svar

Cookie-indstillinger