Hundelegetøj med godbidder | Vores 6 favoritter

0
204

Opdateret den 25/08/2022

Hvad er smartere end at kombinere de to ting, som vores hunde elsker allermest? (Udover os selvfølgelig). Hundelegetøj og godbidder – deraf hundelegetøj til godbidder. Alletiders løsning til vores hunde, så de både kan få brugt energi på at lege, blive udfordret mentalt og samtidig så får de en belønning i sidste ende. Det jo ren win win! Så lad os komme i gang, så du kan se alle vores favoritter og få din hund underholdt ASAP!

Lad os starte med en klassiker, som nærmest ikke er til at gå galt i byen med! En terningsformet bold, som du kan putte godbidder i. Og ja – bare rolig, den er lydsvag. Det betyder, at den ikke larmer helt vildt, når der bliver leget på gulvet derhjemme, for materialet er naturgummi. Endnu bedre er, at den kommer i 3 forskellige størrelser, så du kan finde det helt perfekte match til din hund.


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
49,00 49,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Okay, den her er også ret genial! Et lille tæppe med alverdens af steder, du kan gemme godbidderne. Der skal altså både graves og snuses, for at din hund kan få fat i godbidderne. Perfekt for mental aktivering af din hund. Desuden er det et legetøj, du nemt kan tage med dig på farten, hvis I trænger til ro, når I er ude at besøge andre.


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
319,00 319,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Interaktiv Foderskål

Denne foderskål har flere formål. 1: Alletiders aktivering, når din hund skal spise. Så du kan slå 2 fluer med et smæk. 2: Den er perfekt til dig, der har en hund, som sluger maden på 0,3. Nogle hunde stresser helt vildt og andre spiser så hurtigt, at de får det dårligt efterfølgende. I sådanne situationer vil foderskålen være helt perfekt. Og bare som prikken over i’et – der medfølger 2 forskellige indsatser, så du kan skifte.


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
139,00 139,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Level 1 – Nina Ottosson Dog Smart

Er I ny inden for hundelegetøj til godbidder, så er level 1 et godt sted at starte. Her får din hund lov at bruge alle 4 poter og dens hjerne – den perfekte kombi til en aktiveret hund. Gem blot godbidderne under de små “kødben/træ-lignende” brikker. Brikkerne er af unikt kompostmateriale og er lette at rengøre. Den har en diameter på 23 cm.


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
229,00 229,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Level 2 – Nina Ottosson Dog Hide’n’Slide

Dette hundelegetøj til godbidder er lige en tand sværere. Her er der låger, der skal rykkes med, før godbidderne er til rådighed for din bedste ven. Der skal altså skubbes lidt med snude og poter, før der er nogle lækkerier. Materialet er af kompositmateriale og splintrer ikke.


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
319,00 319,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Level 3 – Nina Ottosson Twister

Så hopper vi endnu et niveau op og er nu på level 3. Det er altså for den lidt mere øvede hund og som synes, at denne type hundelegetøj til godbidder er sjovt. Her skal de hvide håndtag løsnes, før der kan åbnes op for godbidderne. Start evt med at vise din hund det og så lad den prøve kræfter med det selv. Den måler Ø26 cm x 4,5 cm høj.


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
309,00 309,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Hvorfor er hundelegetøj til godbidder en god ide?

Hundelegetøj til godbidder bliver oftest også kaldet aktivitetslegetøj, så falder du over det i din søgen, så er det omtrent det samme, du kigger på. Men hvorfor er det en god ide? Hvad får vores hunde ud af det?

Det er faktisk en alletiders underholdning og aktivitetsmetode for din hund. Selvom vi elsker at lege med vores hunde, kaste bolde og hive lidt i reb, så kan mental stimulering gøre noget helt og aldeles fantastisk for vores hunde.

Ligesom at vores hunde bliver dejlig trætte efter en lang gåtur, hvor de har fået lov at snuse til alt, de fandt interessant på deres vej. Så gør mental aktivering også noget godt for din hund. Og det er faktisk, hvad hundelegetøj til godbidder er – mental stimulering.

For hundelegetøjet er lavet således, at godbidderne selvfølgelig ikke bare falder ud, når din hund ser på den. Den skal gøre noget. Den skal selv regne ud, hvordan den får legetøjet drejet og vendt, så der kommer noget ud. Der skal altså arbejdes på, hvad den skal gøre. Det er mental træning for din hund og en fantastisk måde at aktivere sin hund på.

Hvordan bruger jeg hundelegetøj til godbidder?

Det er forskelligt fra legetøj til legetøj, hvordan det bruges. Der findes nemlig et hav af forskellige typer hundelegetøj til godbidder. Der er blandt andet diverse bolde, hvor der kan puttes lidt godbidder i, og så skal din hund selv finde ud af, hvordan den får dem ud ved at få bolden til at bevæge sig og rulle rundt.

Men der findes andre typer for hundelegetøj til godbidder, som er endnu sværere end blot en bold med godbidder. Det er de typer hundelegetøj til godbidder, som nogle vil kalde aktivitetslegetøj.

Forskellige sværhedsgrader

De findes i forskellige sværhedsgrader, og der skal oftest opføres en lille “opgave”, før der kommer en hundegodbid til rådighed. Det kan være, at der skal rykkes eller flyttes brikker, låger, der skal skubbes eller knapper, der skal trykkes på – og så er der godbidder til rådighed.

Få inspiration fra brugsanvisningen

Oftest følger der en lille brugsanvisning med til de forskellige typer af hundelegetøj til godbidder, som giver dig de bedste tips til, hvordan du bedst muligt får mest ud af dit legetøj. Men oftest er det ikke sværere, end at der skal puttes godbidder i hundelegetøjet – og så er det klar til brug.

Hjælp din hund på vej

Det kan dog godt være, at du skal hjælpe din hund lidt på vej i starten. Det kan du gøre ved at vise og pege med fingrene, hvor den skal begynde. Det vil sikkert ikke tage din hund særlig lang tid, før den fanger, hvad det er den skal. Hunde har jo den skarpeste lugtesans og kan på ingen tid dufte, at der gemmer sig godbidder et sted i legetøjet. Og så snart de kan det, så skal de nok finde en måde at komme ned til godbidderne på.

Husk på, at alle hunde er forskellige

Det er dog vigtigt at huske på, at alle hunde er forskellige. Nogle er skarpere end andre og dermed nemmere ved at regne tingene ud end andre. Nogle hunde er også mere motiveret af hundegodbidder end andre er.

Det vil sige, er din hund mere glad for legetøj og ikke den store godbid-elsker, så kan det være sværere at motivere den med ovenstående type legetøj. Og hvis du alligevel prøver, så er det anbefalelsesværdigt, at du sørger for at vælge din hunds absolutte favorit godbidder!

Hvordan køber jeg det rigtige til min hund?

Da vores hunde som sagt er meget forskellige, så er det ikke sikkert, at din hund finder al hundelegetøj til godbidder lige sjovt. Og bare fordi naboens hund er helt vildt med noget specifikt, er det slet ikke sikkert, at det fanger din hund på samme måde.

Du kender din hund bedst

Så husk på, du kender bedst din hund. Du ved bedst, hvor sjovt den synes, at hundelegetøj er og hvor motiveret den ville blive af godbidder. Men de fleste typer hundelegetøj med godbidder kommer faktisk i forskellige niveauer. Det starter med 1, som selvfølgelig er den letteste af dem alle.

Lån af andre eller køb brugt

Det kan være en fordel at starte med det, så du får en ide om, din hund kan finde ud af det og om den overhovedet synes, at det er sjovt. Er det en kæmpe success, kan I altid opgradere til nogle svære levels. Synes du, at det er spild af penge at købe et, inden du ved, om det er noget, din hund kan lide? Så køb evt. et brugt eller lån hos nogle venner.

FAQ

Tidligere artikelEssential hundefoder – Find favoritten til din bedste ven
Næste artikelUgens Kæledyr – Louis & Charlie (Uge 34)
Mit navn er Julia, og jeg er administrator her på Petguide. Siden jeg var barn, har jeg elsket stort set alle dyr! (udover ederkopper)! Her på siden kombinerer jeg den kærlighed med min generelle nysgerrighed for at finde det bedste udstyr, foder, tips og tricks til alle kæledyrsejere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her