Hundelegetøj med godbidder | Vores 6 favoritter

Hvad er smartere end at kombinere de to ting, som vores hunde elsker allermest? (Udover os selvfølgelig). Hundelegetøj og godbidder – deraf hundelegetøj til godbidder. Alletiders løsning til vores hunde, så de både kan få brugt energi på at lege, blive udfordret mentalt og samtidig så får de en belønning i sidste ende. Det jo ren win win!

Hvorfor er hundelegetøj til godbidder en god ide?

Hundelegetøj til godbidder bliver oftest også kaldet aktivitetslegetøj, så falder du over det i din søgen, så er det omtrent det samme, du kigger på. Men hvorfor er det en god ide? Hvad får vores hunde ud af det?

Det er faktisk en alletiders underholdning og aktivitetsmetode for din hund. Selvom vi elsker at lege med vores hunde, kaste bolde og hive lidt i reb, så kan mental stimulering gøre noget helt og aldeles fantastisk for vores hunde.

Ligesom at vores hunde bliver dejlig trætte efter en lang gåtur, hvor de har fået lov at snuse til alt, de fandt interessant på deres vej. Så gør mental aktivering også noget godt for din hund. Og det er faktisk, hvad hundelegetøj til godbidder er – mental stimulering.

For hundelegetøjet er lavet således, at godbidderne selvfølgelig ikke bare falder ud, når din hund ser på den. Den skal gøre noget. Den skal selv regne ud, hvordan den får legetøjet drejet og vendt, så der kommer noget ud. Der skal altså arbejdes på, hvad den skal gøre. Det er mental træning for din hund og en fantastisk måde at aktivere sin hund på.

Hvordan bruger jeg hundelegetøj til godbidder?

Det er forskelligt fra legetøj til legetøj, hvordan det bruges. Der findes nemlig et hav af forskellige typer hundelegetøj til godbidder. Der er blandt andet diverse bolde, hvor der kan puttes lidt godbidder i, og så skal din hund selv finde ud af, hvordan den får dem ud ved at få bolden til at bevæge sig og rulle rundt.

Men der findes andre typer for hundelegetøj til godbidder, som er endnu sværere end blot en bold med godbidder. Det er de typer hundelegetøj til godbidder, som nogle vil kalde aktivitetslegetøj.

Forskellige sværhedsgrader

De findes i forskellige sværhedsgrader, og der skal oftest opføres en lille “opgave”, før der kommer en hundegodbid til rådighed. Det kan være, at der skal rykkes eller flyttes brikker, låger, der skal skubbes eller knapper, der skal trykkes på – og så er der godbidder til rådighed.

Få inspiration fra brugsanvisningen

Oftest følger der en lille brugsanvisning med til de forskellige typer af hundelegetøj til godbidder, som giver dig de bedste tips til, hvordan du bedst muligt får mest ud af dit legetøj. Men oftest er det ikke sværere, end at der skal puttes godbidder i hundelegetøjet – og så er det klar til brug.

Hjælp din hund på vej

Det kan dog godt være, at du skal hjælpe din hund lidt på vej i starten. Det kan du gøre ved at vise og pege med fingrene, hvor den skal begynde. Det vil sikkert ikke tage din hund særlig lang tid, før den fanger, hvad det er den skal. Hunde har jo den skarpeste lugtesans og kan på ingen tid dufte, at der gemmer sig godbidder et sted i legetøjet. Og så snart de kan det, så skal de nok finde en måde at komme ned til godbidderne på.

Husk på, at alle hunde er forskellige

Det er dog vigtigt at huske på, at alle hunde er forskellige. Nogle er skarpere end andre og dermed nemmere ved at regne tingene ud end andre. Nogle hunde er også mere motiveret af hundegodbidder end andre er.

Det vil sige, er din hund mere glad for legetøj og ikke den store godbid-elsker, så kan det være sværere at motivere den med ovenstående type legetøj. Og hvis du alligevel prøver, så er det anbefalelsesværdigt, at du sørger for at vælge din hunds absolutte favorit godbidder!

Hvordan køber jeg det rigtige til min hund?

Da vores hunde som sagt er meget forskellige, så er det ikke sikkert, at din hund finder al hundelegetøj til godbidder lige sjovt. Og bare fordi naboens hund er helt vildt med noget specifikt, er det slet ikke sikkert, at det fanger din hund på samme måde.

Du kender din hund bedst

Så husk på, du kender bedst din hund. Du ved bedst, hvor sjovt den synes, at hundelegetøj er og hvor motiveret den ville blive af godbidder. Men de fleste typer hundelegetøj med godbidder kommer faktisk i forskellige niveauer. Det starter med 1, som selvfølgelig er den letteste af dem alle.

Lån af andre eller køb brugt

Det kan være en fordel at starte med det, så du får en ide om, din hund kan finde ud af det og om den overhovedet synes, at det er sjovt. Er det en kæmpe success, kan I altid opgradere til nogle svære levels. Synes du, at det er spild af penge at købe et, inden du ved, om det er noget, din hund kan lide? Så køb evt. et brugt eller lån hos nogle venner.

FAQ

Skriv et svar

Cookie-indstillinger