Ugens Kæledyr – Louis & Charlie (Uge 34)

Navn på dig: Mathilde Meldal
Navn på dine kæledyr: Louis og Charlie
Kælenavne: Lussefar Lucifer, lus & Charles, tykke, gris
Alder: Louis: 1 år og 4 måneder og Charlie fylder 1 år her d. 24. August 🇩🇰
Køn: Begge hanner
Race: Louis er en Bichon havanais og Charlie er en maltipoo (malteser puddelblanding)
Hvornår fik du dem? Louis fik vi d. 1. Juni 2021 Charlie fik vi d. 20. oktober 2021 så der er ikke langt mellem dem

Er der en speciel betydning bag deres navne?
Louis er opkaldt efter min oldefar (derfor den lidt sjovere stavning af navnet),og så ligner han jo også bare en gammel mand😂. Charlie valgte min kæreste. Der ligger som sådan ikke nogen begrundelse bag det. Han er bare en rigtig Charlie.

Er der en historie bag, hvorfor du fik dem, hvis ja fortæl?
December 2020 havde jeg skrevet os på en masse ventelister til hvalpe, men hørte aldrig noget fra nogen af dem. Nogle måneder senere blev vi så kontaktet med beskeden: “Så har hun født sine hvalpe” ,og at vi var 2. vælgere, hvilket vi slet ikke var forberedt på, da vi egentlig havde opgivet håbet om en hvalp.

Da vi skulle op og vælge, var han den mest rolige, men også mest kontaktsøgende. Så der var ingen tvivl, at det var Louis, vi skulle have med hjem der🤞🏼

Charlie fandt vi faktisk på Instagram. Mener cotonshoppen havde lagt hvalpene ud og at der manglede en. Jeg gik straks ind og skrev til avleren igennem Instagram og Charlie var den sidste hvalp, der var tilbage. Så det var lidt risky, når du ikke havde mødt hvalpen og havde en 4 mdr. gammel hund derhjemme i forvejen, da det var ham eller ingen. Heldigvis var det et match made in heaven for de to.

Var der en speciel grund til, at det blev netop dem?
Altså vi faldt for Louis’ helt lyse øjenbryn og grønlige øjne. Charlie var mere enten eller. Men vi kunne mærke Louis følte sig meget alene derhjemme. Som hvalp var han meget hyper især omkring sengetid.

Han var slet ikke til at få til at sove. Han havde ikke specielt meget selvtillid og ville ikke gå ture eller noget i den dur. At få Charlie har styrket hans selvtillid helt vildt. Han sover om natten og hvis han ikke kan sove, så giver han tegn på, han skal have en tyggepind fra skuffen, og så slapper han af på den måde.

Hvad slags temperament har de?
De er de mest rolige drenge, som elsker alle og det fedeste for dem er at være tæt på os som ejere.

Hvad elsker de?
De elsker at kunne være i sengen mellem min kæreste og jeg – gerne helt oppe i ansigtet

Hvad er deres yndlingsmad?
Louis er enormt kræsen, men vi har meget held med Mæt pølserne. Charlie spiser alt, der bliver serveret.

Hvad er deres bedste sider?
At de er så mega kærlige. Både overfor os, men specielt overfor hinanden. Man kan virkelig se den kærlighed, de har til hinanden.

Hvad laver I, når I hygger allermest?
Vi leger i haven. Deres ynglingsting er at have mig med i deres leg i haven. Så render vi rigtig rundt derude og opfører os mega skøre og styrter efter hinanden.

Hvor er jeres yndlingssted at gå tur?
Vores go-to er Sorø Sø – Akademi haven. Det var det første sted, Louis var modig nok til selv at gå som hvalp.

Kan de nogle tricks?
Charlie kan komme, når man kalder, sitte og dække og hoppe op og ned af ting på kommando – ja, sikke en cirkushund😂.

Louis derimod ELSKER at træne, han kan hoppe på kommando. Vi har et agilitysæt i haven og hvis jeg siger “hop”, så løber han hen og hopper over det. Han kan hoppe op på ting og ned igen, han kan dreje rundt om sig selv, High five, vinke, give pote, sitte, dække, komme på plads, give kys og mange flere ting.

Har dine kæledyr nogle uvaner?
Charlie napper, når han bliver for glad. Kommer man hjem efter en arbejdsdag, så går han efter fingrene og det kan altså godt gøre jævnt ondt – han napper temmelig hårdt. Louis bider i hår og reder det igennem med poterne. Det er hans måde at give kærlighed på, men shit det gør ondt.

Fortæl en sjov historie om dine kæledyr:
Det første Louis gør, når han ser en fremmed kvinde/pige er at løbe hen og smække forbene op ad benet, imens han strækker sig, for så har han lært, at de tager ham op. Når han så er oppe, begynder han lige så forsigtigt at nulle deres hår med poterne og munden og kysser dem på næsen.

Charlie har et eller andet med snore. Når vi går tur og snoren ryger ind under bagbenet, så laver han et lille hop. Så var der engang, snoren virkelig havde viklet sig ind i Louis’ snor og under Charlie, så han gik måske 20 meter på forbenene, fordi han kunne mærke snoren ved sine bagben. Tror aldrig jeg har grint så højt før og været så imponeret over en hunds balance😂

Hvad er dit yndlingsminde med dine kæledyr?
Sidste december holdte vi jul i Østrig, hvor vi havde hundene med – det var også deres første jul.

Hvad er det frækkeste dine kæledyr har gjort?
For nogle måneder siden lå vi syge med corona og havde derfor købt noget aftensmad fra burgerking og havde ikke haft overskud til at fjerne det fra stuebordet. Om morgnen havde vi så lukket drengene ud og tisse og sov selv videre.

Vi vågnede op til, at den her pose var splittet fuldstændig ad i hele haven. De havde også fundet en pose vingummier, hvor de havde tømt posen – også tænker man fu**, men bare rolig. De havde taget alle stykkerne, en efter en, og gået ud med i haven og lagt dem på solsengen, hvor de lå og kogte i varmen – og de var meget stolte af dem selv😂

Hvem er deres bedste venner?
Det må være hinanden. De er så dybt afhængige af hinanden og du kan bare se, hvordan de støtter hinanden og er der for hinanden. Charlie og jeg står altid op sammen om morgenen, og så skal Louis lige bruge 30-40 minutter på at vågne op.

Men den glæde Charlie får, når han ser Louis om morgen, er ubeskrivelig. Han hyler og slikker ham i hele hovedet, imens halen kører fra side til side – Louis er gammelfar, så han er bestemt ikke helt vågen på det tidspunkt og synes ikke, det er lige så fedt😂

Hvad betyder dine kæledyr for dig?
De betyder alt. Mit liv ville være så kedeligt uden dem. De giver en grund til at stå op om morgenen og de er også en stor grund til, at jeg er begyndt som veterinærsygeplejerskeelev. Det giver en så meget ro i maven, at man ved, hvordan man skal tackle de forskellige situationer – taking crazy dog mom to next level. Den ro man kan have med at vide, at man kan hjælpe andre, der er så tæt knyttet på deres dyr, er jo simpelhen bare guld værd😍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger