Hundekurv cover

Hundekurv | find din næste hundekurv

-25%
Lyserød
Creme-hvid
Koksgrå
Lysebrun
249,00 kr.449,00 kr.
186,75 kr.336,75 kr.
Grå
309,00 kr.639,00 kr.
Beige
1.329,00 kr.2.549,00 kr.
Sort
629,00 kr.1.529,00 kr.

Livet som hund er hårdt! Det ved vi alle. De skønne gåture i hyggelige omgivelser, leg med favorit bolden, alle de ting de skal gøres for at få en godbid – listen er lang. Når ja, så er der alle timerne, der bliver brugt på at stirre på dig i håb om flere godbidder! Jep, hundelivet er hårdt og din hund har derfor brug for en af de bedste hundekurve, så den virkelig kan slappe af med det hårde liv. Og vi har selvfølgelig fundet dem lige her til dig!

Det skal du kigge efter i en hundekurv

Materiale

Når det kommer til materialet af en hundekurv, er der to forskellige ting, man skal tage stilling til. Hundekurve kommer nemlig i mange forskellige materialer. Den første ting, du skal se efter, er materialet af den udvendige skal på din hundekurv. Hundekurve kommer i alt fra kurvet flet, hårdt plastik, til blødere stof og plys – nogle kalder det også hundesenge, og i denne artikel er de to begreber det samme. Hver type hundekurv har postive egenskaber, og du skal derfor vurdere, hvad der egner sig bedst til din hund. De hårdere materialer, som fx. plast og lignende, har en utrolig god holdbarhed, og kan stå imod alle din hunds impulsive bide- og graveture.

De blødere senge, såsom donut senge, er ekstra komfortable og nemme at tage med sig på farten. De kan ofte let foldes sammen, og kan derfor medbringes i en taske, hvis du skal have din hund med på tur. Her skal du blot sørge for, at du finder nogle materialer, der også er holdbare til diverse ugerninger, som din hund kunne finde på. For nogle er det også vigtigt med et materiale, der kan vaskes. Her er det meget forskelligt, hvorvidt det kun er betrækket til hundekurven, der kan vaskes eller om det hele kan. Dette vil oftest stå skrevet.

Farve

Du kan ofte få hundekurve og hundesenge i et virvar af farver – så hvorfor ikke undnytte det?
Når du kigger farver, kan du tænke praktisk eller trendy. Mørke farver som navy, koksgrå og sort vil som oftest være mere praktiske, da man ikke på samme måde bemærker det snavs og smuds, din hund uden tvivl kommer til at hive med op i den.
Du kan dog også vælge at kigge lidt mere efter farver, der passer til din indretning, og derved skabe mere samhørighed i din indretning, så hundekurven ikke behøves at gemmes væk, når der er gæster. Sidst men ikke mindst, kan det jo være, du har bemærket, din hund har en yndlingsfarve, og derfor ønsker at give din bedste ven en hundekurv, der matcher.

Form

Formen af din hundekurv eller -seng kommer igen meget an på, hvordan din hund foretrækker at sove. Hundekurve kan fås i runde, rektangulære, flade, høje, huler og donuts, og der er derfor masser af muligheder for at finde præcis en form, din hund elsker. Hvis din hund elsker at putte, så kan en donutseng eller lille hule være ideel, hvorimod flade senge er perfekte til de, der elsker at strække sig, så lange de er. Det er nemlig meget individuelt fra hund til hund, hvordan de foretrækker det. Så det kan sagtens være, at selvom at en specielt type hundekurv er populær og flot, så er det ikke det rette valg for jer.

Hvis din hund kan lide at brede sig, så er en lukket kurv ikke optimal. Men det er en lidt større hundekurv derimod, hvor der kan ligges på alle tænkelige leder og kanter. Kan din hund i stedet godt lide at ligge rullet sammen og have det tæt om sig, så er det en lukket hundekurv, du skal gå efter. Det giver altså mening at observere og være opmærksom på, hvad din hund foretrækker og så købe en hundekurv efter det. På den måde er der størst chance for, at din hund rent faktisk vil bruge den og det ikke bare ender som et ekstra tilbehør til dit hjem.

Specielle egenskaber

Nogle senge er udstyret med specielle egenskaber eller fordele. Dette kan for eksempel være senge i memoryfoam, der er ekstra komfortable for din hund, og som er særligt gode til ældre hunde med dårlige led. Derudover kan en vandtæt hundekurv eller seng også være en god ide. Det gør fx. at skulle din hund tisse eller savle i sengen, vil du let kunne tørre det af. Hvis ikke, kan du risikere, at tisset går ind og ødelægger den foring eller skum der i sengen.

Størrelse

Det er vigtigt at kigge efter en hundekurv i den rigtige størrelse, hvis du ønsker, din hund skal være allermest komfortabel. Størrelsen på sengen er dog ikke altid helt så ligetil. Det er er nemlig ikke kun størrelsen på din hund, det kommer an på. For selvom det selvfølgeligt er vigtigt, at der er overensstemmelse mellem højde og drøjde af din hund og den seng den skal sove i, så det ikke altid svaret på den perfekte seng.

Det er derudover også vigtigt at iagttage, hvordan din hund foretrækker at sove. Nogle hunde ønsker at ligge helt udstrakt, når de slapper af, hvor andre hunde kan lide at krympe sig mere samme. Dertil bør du også indtænke din hunds aktivitetsniveau og alder. Mere aktive hunde har ofte et større behov for at kunne strække sig, og selvom din hund måske ruller sig lidt sammen, når den sover, er det vigtigt, at der er plads til begge. Det samme gælder for ældre hunde, vis led begynder at nage dem med alderen, og derfor også kan gøre god brug af lidt ekstra plads i kurven.

Udover selve størrelsen på hundekurven, er et andet vigtigt parameter størrelsen på det underlag, der er i kurven. Nærmere sagt tykkelsen af madrassen eller underlaget. Større og ældre hunde har brug for et blødere og tykkere underlag at ligge på for at passe bedst muligt på deres led. Er din hund blevet opereret, kan det også være en god idé at sørge for, at hundekurven er lidt ekstra blød at ligge i. Dette vil nemlig sikre en bedre heling af skaden og mindske de smerter, der er forbundet med operationen.

Hvilke typer hundekurve findes der?

Kurven

Den velkendte hundekurv i pileflet er en klassiker. Når man siger hundekurv, er det ofte den første, man har i tankerne. Pilefletskurve er utroligt klassiske i deres udseende, og kan give en mere landlig stemning med sit naturlige look. Med pilefletkurvene har du ofte mulighed for selv at udskifte eller vælge pude eller underlag til kurven. Dette giver en masse muligheder ift. at tilpasse hundekurven til netop din hund. Hundekurve i pileflet er derfor en rigtig god skal, som du kan tilpasse efter behov.

Den hårdkantede

De hårdkantede hundekurve er ofte lavet i plastik, og er i samme stil som hundekurve i flet. De fungerer stadig som en skal, hvor du selv kan vælge typen af underlag, du vil have i. Dette er både funktionelt ift. at tilpasse kurven til din hund, men også når kurven skal rengøres. Hårdkantede kurve er specielt ideelle til hunde, der kan have tendens til at bide i ting, eller som leger vildt i sin kurv. Den hårde skal gør, at din vovse hverken kan grave eller bide sig igennem, og sikrer derfor lang levetid på din hundekurv.

Den bløde (Hundesofaen)

Der findes et hav af bløde hundekurve/senge, og et af de mere populære valg er hundesofaen. En hundesofa er ofte en firkantet “kurv”, der er åben foran, og ellers har kant hele vejen rundt. De er lavet i bløde materialer og har blød foring hele vejen rundt, så det er behageligt for hunden at ligge op ad kanterne. De har ofte en separat bund for hunden at ligge på. Disse kan enten være helt flade eller mere bløde og pude-agtige. Hundesofaen er særligt ideel til hunde, der kan lide at putte i bløde omgivelser, men er grundet materialerne ofte ikke særlig slidstærke.
Der findes også reelle hundeSOFAER, som er deciderede miniature sofaer til din hund. Disse er ofte noget dyrere, men kan være et flot stilistisk valg – især hvis din hund elsker at ligge i sofaen.

Hundekurv på ben

En feltseng til din hund er det perfekte valg, hvis du har din hund meget med udendørs. Hvis du tager på camping, jagt, eller blot er meget udenfor med din hund, så kan en feltseng være det rigtige for dig. Den er yderst simpel, men utroligt holdbar – og sikrer, at din hund kan hvile sig udenfor. Sengen løfter hunden op fra jorden med sine solide ben, og sørger dermed for, at din hund ikke fryser, hvis jorden er våd. Den kan også hjælpe med at køle, skulle din hund have det varmt. Sengen kan slås sammen, så den er nem at transportere med rundt på de ture, din firbenede ven skal med på.

Hundekurv Donut

Donutsengene er på det seneste blevet meget populære. Disse er særligt ideelle til mindre hunde, der bare elsker at putte sig, da donutsengen giver følelsen af en blød rede, din hund kan lægge sig i. Sengen får sit navn efter formen, der er skabt af en tyk blød ydre ring, som får den til at ligne en donut. I midten er der ofte en blød pude, og din hund kan derfor lægge sig blødt og komfortabelt 360 grader rundt i hele senge. Donutsenge fås ofte i et hav af forskellige farver, materialer og størrelser, så der er rig mulighed for at finde den perfekte til din hund.

Futon sengen

Disse senge er for dig, der ønsker det bedste af det bedste til din hund. Din hunds helt egen fyldige madras, som sikrer den en god nats søvn og fantastisk hvile i løbet af dagen. Futon senge er ofte udstyret med memory foam madrasser, der tilpasser sig hundens anatomi og beskytter derfor leddene optimalt. Derudover regulerer madrassen sig efter hundens temperatur, så den altid har optimale hvile-forhold. Den perfekte seng – hvad enten din hund kan lide at flyde ud eller putte sig i et hjørne.

Hule

Til den ultimative putte hund er “hulen” et ideelt bud. Hundehulen giver din bedste ven et hyggeligt og blødt rum at koble fra i. Fordelen ved hulen er, at din hund ser det som sit eget, da du af gode grunde ikke kan være derinde. Dermed skaber det et fredeligt sted, hvor din hund kan søge ind og finde ro. Huler kan være særligt gode, hvis der er mange børn omkring din hund, da den hermed har mulighed for at søge ro, da børn ikke altid kan læse hundens signaler.
Vores kategori “huler” dækker over de hundesenge/kurve, der er overdækkede og dermed skaber en lille hule for hunden. Vi tænker dog ikke på bure eller transportkasser, da vi ser dem som en anden kategori.

Hvornår bør jeg skifte hundekurv?

Ligesom at vi mennesker skifter senge et par gange igennem hele vores liv, så kan det samme være nødvendigt med din hundekurv. Nogle gange bliver din hundekurv bare slidt, hvis den har været udsat for bidemærker, krads eller måske skummet er blevet presset tyndt efter mange timers liggen i den. Selv med en hundekurv af god kvalitet, så kan de oftest kun holde til så meget. Er det scenariet, bør din hundekurv skiftes ud, så din hund opnår fuld komfort. Noget andet du bør være opmærksom på, er din hunds behov. Når den bliver ældre, medfølger der sommetider lidt skavanker. Her kan din hund have brug for en hundekurv med special skum, som giver din hund den støtte, den har brug for. Der kan altså være flere ting, der gør, at du er nødt til at skifte din hundekurv ud.

Hundekurv til hvalp

Alle hundehvalpe bør have en hundekurv til rådighed, som de kan putte sig i. I denne alder sover de en masse, når energien er brændt af efter en masse leg. Om natten er det lige så vigtigt med en god hundekurv, hvor din hvalp føler sig tryg og godt tilpas, mens den sover natten lang. Det kan desuden være en god ide at købe en hundekurv, der er lidt for stor. For specielt i starten vokser din hund en del og den vil med tiden elske sin hundekurv mere og mere. Så det vil være ærgerligt, hvis hundekurven skal skiftes ud, lige som din hund er blevet glad for den. Så køb den hellere lidt for stor, så den kan have kurven i nogle år frem. Det ses også ofte, at nogle af de ting din hund er vokset op med, er nogle af de ting, som den bliver gladest for – det gælder også hundekurven. Husk at ha’ den placeret tæt på jeres seng om aftenen, så din hvalp forbliver tryg natten over.

FAQ

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger