Tøj til katte – Lad din kat skille sig ud fra mængden!

0
1505

Opdateret den 23/11/2022

Tøj til katte kan være svært at finde, da det ofte ikke er noget, som katte bryder sig om eller har brug for. Men vi har alligevel gjort et forsøg og fundet lidt tøj, som vil kunne passe din kat, hvis I skal ud en dag. Nedenstående er i størrelser, som vil passe til både katte eller små hunderacer. Vi har fundet de fineste designs, der vil få din kat til at stråle endnu mere, end den allerede gør. Så hvad end det er, fordi at den fryser, når I er ude eller den blot skal se smart ud, så har vi her sørget for det fineste tøj til jer, som er både komfortabelt og funktionelt.

Udvalgt tøj til katte

Trixie Kenton Strik

En lille, lækker strik til din kat. Den er i strik og er med et fint mønstre hen over ryggen, som giver lidt ekstra charme. Den måler 34 cm hen over ryggen, har et halsmål på 22 cm og så måler den 24 cm fra nakke til halerod. En strik som din kat vil elske at have på.


Fashion Dog Sweater Brun

Strik fra Fashion Dog i et flot og brun design, der vil klæde enhver kat. Den har elastisk rullekrave og gør det nemt for dig at få trøjen over hovedet på din kat. Trøjen er af 50% merino uld og 50% acryl, og kan gå i vasken. Måden du finder den perfekte størrelse på, er ved at måle ryggen – fra nakke til halerod.

FRA DKK 177,00


Fashion Dog Sweater Sort

En lækker sweater i merinould til din ven derhjemme. Den er som ovenstående 50% merino uld og 50% acryl, og tåler altså maskinvask. Du finder den rette størrelse ved at måle fra nakke til halerod.

FRA DKK 177,00


Forever Love Sweater

En sødt stykke tøj til din kat med teksten forever love henover ryggen. Den er både blød og lækker, og du kan få den i flere størrelse. Du skal blot måle den fra nakke til halerod og vælge en størrelse ud fra det. På bagpartiet er der en strop, der kan hjælpe med at holde trøjen på plads. Du kan dog blot lade vær, hvis din kat ikke bryder sig om det.

FRA KK 209,00


Milton Pullover

En sød pullover laver af akryl garn, som er super komfortabel for din kat og samtidig slidstærk. Der har været fokus på pasform og materiale, og den er altså både nem at sætte på og behagelig for din kat. Tryk på læs mere for vejledning til den rette størrelse.

FRA DKK 119,00

Er tøj til katte nødvendigt?

Modsat hunde, så har katte næsten aldrig et fysisk behov for tøj. I meget få tilfælde ser man katteracer, der har behov for ekstra varme gennem et lag tøj. I de tilfælde, hvor det er nødvendigt, skyldes det ofte sygdom eller en diagnose, der hæmmer kattens immunforsvar.

Så når vi snakker om tøj til katte, så er det oftest i en sammenhæng, der involverer sjov, fest, udstilling, billeder til sociale medier – eller ejere der tager “forældrerollen” meget seriøst overfor deres kat. 

Derfor er processen i at vælge tøj til katte også meget anderledes, end hvis du f.eks. skal købe tøj til hunde. Ved hunde er det nemlig ikke kun et sødt og nuttet udseende, der gør sig gældende, når man som ejer skal vælge tøj. Her er der vigtige funktioner i tøjet, der skal tages hensyn til, da nogle racer kræver mere varme, og nogle kræver mere komfort. Ved tøj til katte er det straks mere løst, og som nævnt stort set kun for fornøjelsens skyld – og nok mest for ejerens skyld.

Som nævnt, så er det i følgende situationer, at man som regel vælger at investere i tøj til katte:

 • Sociale arrangementer
 • Katteudstillinger 
 • Sociale profiler (Instagram, Facebook mm.)
 • Fysisk behov (diagnose, skade, race)

Så det er altså i hovedtræk mere for synets skyld og ikke primært for kattens sundhed, at man vælger tøj til katten. Det er også helt fint, så længe man altid har kattens komfort og glæde i fokus, når både tøjet købes – og den skal klædes på. 

Er du katteejer, og er du i tvivl om, hvad du skal kigge efter, når du skal shoppe tøjet, så skal du læse med videre her.

Hvad skal man kigge efter ved tøj til katte?

Når man så har besluttet sig for at investere i sjove, seje og søde kostumer til sin kat, så er der alligevel et par ting, man bør være opmærksom på, inden man køber. Selvom man finder det mest nuttede outfit, så er kattens komfort og hvor tilpas den er, noget man skal tænke på. Tænker man ikke på dette, så kan man ende med at stresse katten mere end nødvendigt.

De fleste ved også, at katte generelt ikke er for glade for at blive påklædt, da de meget er deres egen herre. Der findes tips og tricks til, hvordan du “nemmest” og mest stressfrit, får påklædt din kat, og vi råder dig til at have minimum 1-2 metoder klar, alt efter hvor rolig din kat er. 

Men det du bør kigge efter i tøj til katte, inden du investerer, er:

 • Komfort 
 • Funktionalitet

Komfort

Det værste der kan ske ved at investere i tøj til katte, er at tøjet viser sig at være utroligt ukomfortabel for dyret. Det vil stresse katten allerede ved påsætning, og forstærke utilpasheden så snart katten er påklædt. En stresset og utilpas kat kan skabe en lavine af problemer, og i værste tilfælde ende med kradseri, bid eller en bortløben kat. 

Når vi taler om komfort, så sørg for, at selve materialet ikke slider, kradser eller gnider for meget mod kattens krop. Her er det vigtigt, at du kender din til katteracen, da en tyndhåret/hårløs kat, sphynx for eksempel, vil kræve meget mere polstring end en langhåret kat (perser).

Når du har styr på stoffet/materialet, så bør du sikre dig, at der ikke er skarpe/hårde kanter ved ben, hals og hale. Dette er nemlig alfa og omega for det næste punkt, funktionalitet.

Funktionalitet

En kat har et stort behov for at kunne bevæge sig frit uden begrænsninger. Så der bør ikke være noget, der forstyrrer omkring skulderleddene, der forhindrer katten i at hoppe, løbe eller snige sig i det høje græs. Derfor må selve materialet heller ikke være for hårdt eller stift, så katten hæmmes gennem sin normale færd – uanset om den leger, jager eller noget tredje. 

Begrænsninger i funktionalitet er noget, der kan påvirke kattens humør markant, så derfor er dette et utroligt vigtigt punkt, når du skal købe tøj til din kat. Funktionalitet og komfort hænger nemlig sammen, da kattetøj lavet i dårligt materiale både kan føles kradsende/irriterende mod huden og samtidigt forhindre din kat i at være sig selv. 

Komfort og funktionalitet, som beskrevet herover, ender derfor ud i, at man bør købe kattetøj, der har en vis kvalitet. Tøj til katte i dårlig kvalitet kan indeholde flere egenskaber, der tilsammen vil resultere i, at din kat aldrig vil hoppe i en uniform eller jakke nogensinde igen. 

Dårlig kvalitet kan kendes ved:

 • Kemisk duft
 • Krøllet eller hårdt materiale
 • Lyd ved bevægelse (knirken o.lign)
 • Udstikkende plastic eller snore

Ud fra dette, bør dine kriterier til kattetøj være følgende:

 • Blødt og behageligt
 • Tillader fri bevægelse
 • Ingen udstikkere, lyde eller dufte der kan irritere katten

Vi vil dog sige, at lige meget hvor sød eller sjov du synes din kat skal se ud, så lad være med at tving katten til noget den ikke har lyst til. 

Tidligere artikelKattehalsbånd – Dette skal du kigge efter!
Næste artikel5 bedste kattebakker | Vejen til en glad kat og et rent hjem

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her