hundegård

Opdateret den 17/03/2021 af Julia F

Til dig der skal på udkig efter en hundegård

Når du skal på udkig efter en hundegård, findes de i mange størrelser og i forskellige materialer. Det vigtigste er, at få en størrelse der passer til din hund. Der skal være plads til, at din hund kan gå rundt derinde og gerne kunne lægge sig forskellige steder. 

Er din hundegård til udendørs brug, skal den placeres, så den giver din hund mulighed for at søge læ for både regn vind og sol, alt efter hvad vejret tilbyder.

Underlaget udendørs hvor hundegården skal stå, har også betydning for din hund. Det er derfor en god ide, at overveje om det skal placeres på fliser, græs eller halv-halv. Du kender din hund bedst. Vælger du et hårdt underlag, kan du med fordel finde et hundetæppe eller en pude, som din hund kan ligge på. 


PETGUIDE ANBEFALER

Savic Dog Park

 • Høj kvalitet
 • Kan samles af alle
 • Kan tages med overalt
 • Godt anmeldt
Fra 499,00,-GÅ TIL BUTIK →

 

Hundegården fra Savic Dog Park kommer i 3 forskellige størrelser. Størrelserne skal forstås således, at hvis du køber en Small, så er et element 61×61. Dem kommer der 8 af som kan sættes sammen.

 • Small: 61 x 61 cm (8 elementer) x 61 højde og vejer 8 kg.
 • Medium: 61 x 91 cm (8 elementer) x 91 højde og vejer 12 kg.
 • Large: 61 x 107 cm (8 elementer) x 107 højde og vejer 14 kg.

Det betyder, at denne hundegård passer til de fleste hundestørrelser. Hundegården kan bruges til både indendørs og udendørs brug – hvad end du har brug for. Det kan også bruges til udflugter, eller hvis i skal til stævner og udstillinger. Dette er fordi, at denne hundegård først og fremmest ikke vejer meget. Den er også utrolig nem at samle og der behøves intet værktøj til det. Det er perfekt at have med på farten. Udover det kan det også foldes helt fladt og opbevaringen af det fylder derfor intet, hvad end det skal være derhjemme eller i bilen. 

Der medfølger pløkker til fastgørelsen af din hundegård. På den måde gør du det mere sikkert og stabilt, både hvis din hund skulle skubbe på det, eller hvis bare vejret er lidt blæsende.
Materialet er af stål og er belagt med zink. På den måde undgår du, at det ruster og at du skal bruge tid på at ordne det. 

Produktspecifikation

 • 3 størrelser
 • Fåes i sort
 • Materiale af stål

BEDSTE HUNDEGÅRD I STOF

Trixie Hvalpegård

 • Perfekt til små racer og dyr
 • Stof af god kvalitet
 • Nem at rengøre
639,00,-GÅ TIL BUTIK →

 

Denne hundegård er ideel til små dyr såsom hvalpe, små racer eller endda til marsvin, kaniner og gnavere. Hundegården er speciel god til hvalpe, fordi den kan være indenfor og derfor hjælper til at beskytte gulvtæpper og kabler. Der er også et ekstra gummiunderlag i bunden, som kan tages ud. Det gør den nem at rengøre, hvilket er et must da der oftest med hvalpe, også er små uheld indblandet. 

Der er også gjort plads i hundegården til, at der kan sættes en drikkedunk op. Så sikrer du, at der altid væske til rådighed til f.eks. tæven. 

Hundegården kommer med et net til taget, så hundene ikke får en smart ide og prøver at springe ud. Dette kan sættes af og på, som man lyster. I starten når hvalpene er små nok, kan man bruge det uden net, da det vil gøre det nemmere at komme til. Det smarte ved denne hundegård er, at den kan pakkes ned i en lille taske der medfølger og så vejer det kun 2,55 kg.

Produktspecifikation

 • 130 cm i diameter
 • 55 cm i højde
 • Vejer 2,55 kg

BEDST TIL SMÅ HUNDE

Trixie Hundegård

 • Høj kvalitet 
 • Størrelsen kan tilpasses
 • Klassisk design
679,00,-GÅ TIL BUTIK →

 

Denne store hundegård fra Trixie kommer i 8 elementer og med net. Hvert led har en længde på 80 cm og kan i alt blive 6,4 meter rundt om. Med alle 8 led sat sammen har den en diameter på 193 cm. Det betyder også, at du kan gøre din hundegård mindre og nøjes med kun 6 af leddene, hvis du har lyst. 

Der medfølger et net til din hundegården, som kan tages af og på, som du lyster.  Dine hunde kan sagtens være i deres hundegård uden nettet og med fare for at de kan kravle op. Hegnet er nemlig lavet af materialer der gør, at det er glat og svært at fæste i for  hundene. Det er derfor svært for dem at springe ud. 

Hundegården fra Trixie for god anmeldelser på petdreams.dk og andre steder online. Dette er på grund af de mange funktionaliteter som buret indeholder. Ikke nok med at det er en hundegård, det kan også bruges som feks. hegn indenfor eller udenfor for at afspærre af. Vil man have buret endnu større, kan man sagtens købe to hundegårde og sætte dem sammen.

Produktspecifikation

 • Total længde 6,4 m
 • Højde 75 cm
 • Vægt på 11 kg

BEDSTE HVALPEGÅRD

Puppy Run Hundegård

 • Til hvalpe
 • Godt udsyn
 • Købt af mange hvalpeejere
588,00,-GÅ TIL BUTIK →

 

Denne hundegård er lavet til hundehvalpe og fungerer som en lille løbegård. Denne model er netop egnet til hundehvalpe på grund af højden og mønsteret på hegnet. Det giver dig frit udsyn til hvalpene og du har derfor mulighed for at holde øje med dem på afstand. På den måde behøver du ikke stå lige ved siden af og observere, om de opfører sig pænt i deres hundegård. 

Hundegården har også en dør indgang, så du ikke skal træde over hegnet, hver gang du skal derind. Specielt med nysgerrige hvalpe som render rundt, er det en fordel, da det ellers kan blive besværligt for dig at få en fod ind, og samtidig passe på ikke at træde på en lille pote. Hundegården kan også bruges til, hvis man i huset vil spærre af til diverse rum eller til en eventuel trappe. 

Produktspecifikation

 • Indeholder 8 elementer 
 • Galvaniseret
 • Diameter på 154 cm

Hvor stor skal en hundegård være?

Hvor stor din hundegård skal være kommer selvfølgelig meget an på hvor stor en hund du har, samt hvor mange hunde der skal benytte gården på samme tid. Der er vil nogle gange være en anbefaling til hvor stor en hund den pågældende hundegård passer til. Dog vil det ofte være dig selv der skal tage en vurdering. Det vigtigste er at hundegården fungere som en reel gård for din hund. Den skal altså have mulighed for at gå rundt, ligge sig forskellige steder og rimelig god bevægelses frihed. Det må altså ikke blive et bur for din hund. Afhængigt af din hunds størrelse kan det derfor variere mellem alt fra 2 m2 til 20 m2. Du skal derfor blot sikre, at hundegården tjener sit formål om at give hunden frihed – og ikke er en indespæring.

Gode råd hvis du har købt en hundegård

Det er en god ide at holde din hund under opsyn, når den er i hundegården. Specielt hvis det er en af de første par gange, den prøver det. Det betyder ikke nødvendigvis, at du skal stå klods op ad din hundegård og holde øje. Der menes blot, at det er en god ide at være indenfor en rimelig afstand, skulle der ske noget.
Nogle hunde springer over og andre er snedige nok til at kravle over. Det er selvfølgelig ikke meningen og kan i værste tilfælde betyde, at din hund render væk, hvis du en dag vender ryggen. 

En hundegård skal heller ikke bruges som hundens faste hjem. En hundegård er blot til hjælp til enten frisk luft, stævner, udstillinger, hvalpe, eller hvad man ellers vil bruge den til. Grunden til at en hundegård ikke skal bruges som et fast hjem, er størrelsen. Din hund har brug for mere plads end blot 2 meter. Det er en del af din hunds trivsel og kan påvirke din hunds adfærd, hvis du bruger det som et decideret hjem.

Udover det, er det vigtigt, at din hund har adgang til rent vand, imens den er i hundegården. Er det en varm og solrig dag, skal din hund selvfølgelig have mulighed for være i skyggen. Vil du gøre det ekstra luksus, kan du med fordel ligge en hundekurv derud. 

Tidligere artikelUgens Kæledyr – Gizmo (Uge 37)
Næste artikelMarsvinebur – vi har fundet de bedste til jer!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her