Hundegård – giv din hund mere frihed!

Hundegårde kan være god til mange ting. Mange bruger dem som et sted, hvor din hund kan være natten over eller hvis den skal være alene hjemme, imens I er på arbejde eller andre steder. For nogle hunde er det faktisk tryggest, hvis de har et mindre sted, de kan være, så de ikke skal passe på hele huset.

Legetøjs ideer til, når din hund er alene hjemme

Til dig, der er på udkig efter en hundegård

Når du skal på udkig efter en hundegård, findes de i mange størrelser og i forskellige materialer. Det vigtigste er at få en størrelse, der passer til din hund. Der skal være plads til, at din hund kan gå rundt derinde og gerne kunne lægge sig forskellige steder.

Er din hundegård til udendørs brug, skal den placeres, så den giver din hund mulighed for at søge læ for både regn vind og sol, alt efter hvad vejret tilbyder.

Underlaget udendørs, hvor hundegården skal stå, har også betydning for din hund. Det er derfor en god ide at overveje, om det skal placeres på fliser, græs eller halv-halv. Du kender din hund bedst. Vælger du et hårdt underlag, kan du med fordel finde et hundetæppe eller en pude, som din hund kan ligge på.

Hvor stor skal en hundegård være?

Hvor stor din hundegård skal være, kommer selvfølgelig meget an på, hvor stor en hund du har, samt hvor mange hunde, der skal benytte gården på samme tid. Der vil nogle gange være en anbefaling til, hvor stor en hund, den pågældende hundegård passer til. Dog vil det ofte være dig selv, der skal tage en vurdering. Det vigtigste er, at hundegården fungerer som en reel gård for din hund. Den skal altså have mulighed for at gå rundt, ligge sig forskellige steder og rimelig god bevægelsesfrihed. Det må altså ikke blive et bur for din hund. Afhængigt af din hunds størrelse kan det derfor variere mellem alt fra 2 m2 til 20 m2. Du skal blot sikre, at hundegården tjener sit formål om at give hunden frihed – og ikke er en indespærring.

Gode råd, hvis du har købt en hundegård

Det er en god ide at holde din hund under opsyn, når den er i hundegården. Specielt hvis det er en af de første par gange, den prøver det. Det betyder ikke nødvendigvis, at du skal stå klods op ad din hundegård og holde øje. Der menes blot, at det er en god ide at være indenfor en rimelig afstand, skulle der ske noget. Nogle hunde springer over og andre er snedige nok til at kravle under. Det er selvfølgelig ikke meningen og kan i værste tilfælde betyde, at din hund render væk, hvis du en dag vender ryggen.

En hundegård skal heller ikke bruges som hundens faste hjem. En hundegård er blot til hjælp til enten frisk luft, stævner, udstillinger, hvalpe, eller hvad man ellers vil bruge den til. Grunden til at en hundegård ikke skal bruges som et fast hjem, er størrelsen. Din hund har brug for mere plads end blot 2 meter. Det er en del af din hunds trivsel og kan påvirke din hunds adfærd, hvis du bruger det som et decideret hjem.

Udover det, er det vigtigt, at din hund har adgang til rent vand, imens den er i hundegården. Er det en varm og solrig dag, skal din hund selvfølgelig have mulighed for være i skyggen. Vil du gøre det ekstra luksus, kan du med fordel ligge en hundekurv derud.

Skriv et svar

Cookie-indstillinger