Fransk Bulldog – Lær racen at kende!

OBS: Denne artikel er skrevet i samarbejde med en Frank Bulldogejer. Formålet er at lære om racen i form af erfaringer og oplevelser fra ejere, der har selvsamme race.

Denne artikel skal altså ikke ses som faktabaseret, men derimod som en personlig fortælling fra ejer af en Frank Bulldog.

Navn på race: Fransk Bulldog
Temperament: Venlig og rolig
Aktivitetskrævende: Lavt
Nysgerrig: Hengiven
Pelspleje: Minimum

Mit navn er Melissa, jeg er 30 år og bor sammen med min hund Woody, som er en fransk bulldog. Vi bor i København ude ved Bispebjerg. Jeg er vokset op med hunde og dyr igennem mit liv. Både kaniner, hamstre og hunde har fyldt en stor del i min barndom.

Jeg var 6 år, da vi fik vores første familiehund. Den havde vi i 13 år. Efterfølgende har min familie haft fire hunde og i dag har mine forældre en Shihtzu, som Woody forguder. Jeg har altid gerne villet have min egen hund, når jeg var klar til det, og det var jeg i 2019.

Lidt om racen Fransk Bulldog

Fransk bulldog er kendt som en livlig, kærlig, vagtsom og legesyg race. Fransk bulldog er en lærenem hund, der binder sig hurtigt til sin ejer. De har en sjov personlighed, som ikke kan sammenlignes med andre racer. Racen er også meget nysgerrig og er klar på at tage på eventyr sammen med sin ejer.

De er oftes meget korte og har en tætbygget krop, som fremstår stærk og muskuløs.
Man hører tit om, at dens signaler er svære at læse for andre hunde pga. dens flade snude, den manglende hale, og så har de store stritører. Woody er avlet sund og rask med en længere snude, åbne næsebor og har en slank krop med lange ben.

Hvordan fik I øjnene op for en Fransk Bulldog?

Igennem en bekendt. Jeg blev så forelsket i selve dens energi, klodsethed, gåpåmod og dens udseende. Jeg har haft en mops i kort tid, da jeg var ung og boede hjemme. Siden da har jeg haft en svaghed for de små hunderacer med flade snuder.

Hvordan var processen ift. at finde Fransk Bulldog?

Jeg fandt Woody igennem en Facebookgruppe om franske bulldogs, hvor jeg skrev i et opslag, at jeg søgte en hvalp. Efter kort tid skrev en til mig, at jeg skulle prøve at kontakte denne opdrætter. De ventede hvalpe efteråret/vinteren 2018. Jeg blev skrevet på venteliste, og jeg var så heldig at være den første på listen. Så jeg måtte vælge først, og jeg ville have en han.

Jeg mødtes med opdrætteren, ansigt til ansigt, da hun boede ovre i Jylland. Vi tog ud og spiste, og jeg fik spurgt om en masse ting, da jeg ikke har haft en fransk bulldog før. Det gjorde, at jeg havde en god mavefornemmelse igennem hele processen. Jeg kom over og skulle vælge hvalp december 2018, og der var hvalpene kun 3 uger gamle.

Jeg valgte Woody efter 20 sekunder. Det var kærlighed ved første blik. Han søgte mig med det samme, da jeg satte mig ned i hvalpegården. Han sov ikke som de andre hvalpe, han var så nysgerrig på mig. 

Vigtigt at vide om racen Fransk Bulldog

For det første skal man virkelig sætte sig ind i dens sundhed. Det er en race, som er kendt for diverse sygdomme. 

Jeg blev overrasket over, hvor meget tålmodighed man skal have med deres sind. Min hvalpetræner sagde til mig, at i et liv med en fransk bulldog, der skal man give dem ét år ekstra (til de er ca. 3 år), før de har formet sig til den hund, du ønsker. 

Det er også vigtigt at give en fransk bulldog en strik eller jakke på i vinterhalvåret. De har tendens til at fryse hurtigt og blive forkølet. Det vil også hjælpe på, at de ikke fælder så meget, som racen også er kendt for. Det er vigtigt at børste den for at få de løse hår væk. 

Bedste råd til andre, der overvejer en Fransk Bulldog

Undersøg hvalpe/hundetræning i dit område. Det gavner i sidste ende. Det er også vigtigt at socialisere hunden. Jeg gjorde det, da Woody var 12 uger, da han havde fået sine vacciner mm.

Så undersøg gerne, om der er nogle, der mødes ugentligt. De leger bedst sammen med andre bulldogs, pga. deres signaler. De kan godt lide at hoppe og lege fysiske lege, som mest af alt minder om hundebrydning. Det er ikke alle hunde, der kan lide deres måde at lege på.

2 tanker om “Fransk Bulldog – Lær racen at kende!

  • Julia F siger:

   Hej Mette,

   Han er nemlig så smuk. Du kan finde dem på FB under Shining Spark French Bulldog 🙂

   Bedste hilsner
   Julia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger