hø til kanin

Hø til kanin – Sådan finder du det rette til din kanin

Hø til kanin er noget af det vigtigste. Det er nemlig din kanins hovedfoder og en del af nogle vigtige fibre, som din kanin skal indtage for, at dens tarmsystem fungerer, som det skal. Hø er samtidig også en grundsten for at din kanins mave arbejder, som den skal og din kanin dermed er glad og tilfreds.

Men det har selvfølgelig også en effekt på din kanins tænder. De får også gavn af hø til kanin – det hjælper nemlig med at slide naturligt på tænderne. Denne del vil vi komme mere ind på senere i denne artikel.


Hvilke typer hø til min kanin findes der?

Der findes forskellige typer af hø til kanin i både supermarkedet, kæledyrsbutikker og online – så det kan være svært at finde rundt i – og de har selvfølgelig også forskellige navne og egenskaber. Men i det næste afsnit vil vi komme ind på nogle af de forskellige og nogle af dem er også det hø, som vi har udvalgt i ovenstående afsnit. 

Timothy

Dette er noget af det hø, som man oftest finder og som de fleste nok allerede kender navnet på. Høet er lavet på en speciel græssort, som er tørret og derefter blevet klargjort til din kanin. Navnet stammer fra landmanden Timothy, som eftersigende opfandt den sort. Mange kaninejere køber dette hø til deres kanin, da det er høj i fibre, som jo er obligatorisk, når det kommer til din kanin. Samtidig har den et lavt indhold af calcium. 

Rajgræs 

Denne type hø til din kanin kan det samme som ovenstående – Timothy. Den er både høj i fibre og lav i calcium. Den største forskel på Rajgræs og Timothy er, at det er forskellige sorter –  men du kan dog med tryghed give din kanin en af disse sorter.  

ReadiGrass

Hvor ovenstående typer af hø har fået navnet pga. sorten, så kendetegnes ReadiGrass ved, at det er hø, der er fremstillet ved en speciel process, hvor høet er blevet tørret på en måde, så så meget smag og duft som muligt er forblevet i det. Din kanin vil altså elske denne type hø – da det giver den følelsen af naturen, som er blevet taget og leveret lige til dens bur. 

Urtehø

Urtehø er til dig, der gerne vil have dansk dyrket hø til din kanin. Urtehø er nemlig oftest associeret med Brogaardens enghø. Det der gør det populært, er blandt andet; at det er dansk produceret. Udover det – er det varmt lufttørret og en blanding af forskellige typer græs og plantesorter – en favorit blandt kaninerne også. Urtehø er altså som sagt primært forbundet med det velkendte Brogaardens enghø – og indholdet er derfor stadig enghø. 

Enghø

Enghø er en type hø, som er en blanding af forskellige typer græs og planter. Der er altså lidt af det hele. Det kan være en fordel, da det derfor også indeholder en masse blandede sorter og næring – du får en mere varieret kost til din kanin. 

Hø til min kanin – jeg tror, jeg har valgt det forkerte?

Hvis du tror, at du har valgt det forkerte hø, fordi din kanin ikke vil spise det, så bør du få tjekket dens tænder med det samme. Det er nemlig sådan med kaniner, at er der det mindste i vejen med deres tænder, så gør det ondt og de vil helt automatisk stoppe med at spise. De vil i hvert fald som det første holde sig fra ting, der skal tygges meget og som er hårde. Så tjek enten selv eller med dyrlægen, om din kanins tænder er i orden.

En anden lidt klassisk fejl er at fodre din kanin med lidt for meget af det lækre. Med det lækre menes der f.eks. frugt og snacks. Gør du det, ja så bliver din kanin hurtig mæt og vil til enhver tid foretrække det over hø. 

Men det kan også skyldes kvaliteten af det hø til din kanin, som du har købt. Tjek det i buret og i posen – lugter det underligt og råddent? Eller støver det helt vildt eller måske farven er blevet rigtig trist og lidt gul agtigt – alle tegn på at høet til din kanin er dårligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger