Et kæledyr er den perfekte gave til mindre børn

Børn og kæledyr går på mange måder hånd i hånd, og det er særligt blandt de mindste i familien, at der er et stort ønske om at få et kæledyr indenfor hjemmets fire vægge. Dette er måske ikke altid forældrenes største ønske, da kæledyret kræver endnu mere tid i en i forvejen presset hverdag, men kæledyret kan faktisk være med til at danne barnet samtidig med, at det bliver et helt nyt familiemedlem, som man selv har valgt.

Der er naturligvis mange forskellige kæledyr at vælge imellem hos dyrehandleren, men fælles for dem alle er, at særligt de mindre børn knytter sig meget tæt til dem og får en bedste ven, de kan spejle sig i.

Kæledyr lærer dit barn omkring ansvar i en tidlig alder

Hvis man overgiver sig som forældre og køber et kæledyr til sit barn, så vil barnet med det samme blive konfronteret med det at skulle tage vare på andet end én selv. Et kæledyr kræver, at man snakker og kæler med det, ligesom det både skal plejes, have noget at spise og meget mere – og alle disse pligter er vigtig læring for et mindre barn. Man kan naturligvis ikke bare smide tøjlerne helt som forældre, da man skal lære barnet, hvordan man bedst tager vare på dyret, men det er faktisk rigtig sundt for barnet at vide, at det har et ansvar for, at kæledyret har det godt.

Den perfekte gave til 4-årig er en gave, der giver dem en stor glæde med det samme og på længere sigt, og her er der ingen tvivl om, at et kæledyr må befinde sig på toppen af ranglisten. Netop 4-års alderen er et rigtig godt tidspunkt for indkøb af et kæledyr, da det er her, at barnet kan begynde at lære omkring ansvar og forpligtelser – så et kæledyr er altså en gave, der leverer på alle parametre.

Altid en ven at snakke med og holde af

Udover muligheden for at lære omkring ansvar for andre, så er et kæledyr en evig kilde til sjov og spas, ligesom det kan være med til at sikre opmuntring, hvis man føler sig ked af det eller ensom. Kæledyret bliver på mange måder en ven for barnet, som barnet kan snakke med og finde tryghed hos, når der er brug for det, og det er guld værd på lang sigt. Mange børn knytter sig tættere til deres kæledyr, end man næsten kan forestille sig, og denne affektion kan man kun holde af, når man ser den i praksis.

Hunden er mandens bedste ven, og uanset, om barnet får en hund, en kat eller noget helt tredje, så er det i den grad et rigtigt udsagn. Et kæledyr er med til at give et smil på læben, når man har brug for det, og det har så mange gavnlige egenskaber i forhold til barnets udvikling, at det halve kunne være nok. Derfor er det bare med at give et kæledyr i gave til de mindste i familien – det er en god beslutning, som både børn og forældre bliver glade for på lang sigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger