Engelsk Bulldog – Lær racen at kende!

OBS: Denne artikel er skrevet i samarbejde med en Engelsk Bulldog-ejer. Formålet er at lære om racen i form af erfaringer og oplevelser fra ejere, der har selvsamme race.

Denne artikel skal altså ikke ses som faktabaseret, men derimod som en personlig fortælling fra ejer af en Engelsk Bulldog.

Navn på race: Engelsk Bulldog
Temperament: Venlig
Aktivitetskrævende: Lavt
Nysgerrig: Hengiven
Pelspleje: Minimum

Vi hedder Charlotte og Kasper og er ejere til Melvin. Vores skønne engelske bulldog som fyldte 1 år d. 30/10-2021. Vi fik Melvin sidste år i juleferien, og har elsket hans kæmpe ego og store personlighed lige siden. Melvin er en aktiv engelsk bulldog, som særligt elsker sin lange gåture rundt skoven.

Melvin har sin helt egen personlighed, og med ham virker alting som en fest. Vi havde aldrig troet, vi skulle have det så sjovt med en hund. Han får altid et smil eller grin frem på vores læber.

Det der gør Melvin særlig, er hans farve (Lilac), hans grønne øjne og ansigtstræk. Han har simpelthen så mange forskellige ansigtsudtryk og mimik.

Melvins yndlingslegetøj er bolde, og særligt hans hårde sorte bold fra kong nyder han. Melvins yndlingssted at være, er helt klart så tæt på os som muligt.

Hvis han til tider kunne klistre sig fast på os, så er jeg sikker, på han gjorde det.

Ikke alle engelsk bulldogs elsker vand, men Melvin elsker det. Både det store hav og det lille bassin i haven. Så man skal ikke altid tro på, hvad folk siger, for alle engelske bulldogs har hver deres personlighed og særhed.

Lidt om racen Engelsk Bulldog

En engelsk bulldog er kendt for sin store personlighed og kæmpe ego. De er stædige, og giver ikke let efter. Det er en race med et stort hjerte, og en træng til tilknytning, og en masse kærlighed, samt nus.

Du kan være helt sikker på at din engelske bulldog, altid vil være ved din side. Specielt klar til at støvsuge gulvet efter dig, ude i køkkenet.

En engelsk bulldog elsker alle mennesker i alle aldre, samt dyr. Hvis de kunne være venner med hele verden, så var de det.

Gåturen bliver for hunden federe og federe, alt efter hvor mange der siger hej til den. En engelsk bulldog er den bedste terapeutiske hund, fordi den er så rolig og kærlighed.

Engelsk Bulldog

Fordomme om Engelsk Bulldogs

En fordom vi støder på, er at engelske bulldogs er dovne, og ikke tåler meget motion. En engelsk bulldog har et godt sovehjerte og dens snorken er ikke til at tage fejl af.

Men… tag ikke fejl. For med en engelsk bulldog får du en legesyg hund, der kan være en energibombe uden lige, hvis den vel og mærket selv føler for det.

Her kommer dens stædighed særligt til udtryk. I forhold til motion, har vi gået op i at træne vores fra han var helt lille, så han kan gå længere distancer. Det handler om at få opbygget nogen stærke muskler, så de korte ben kan bære den tunge krop.

Man siger en engelsk bulldog er en af de mindst intelligente racer i Danmark, der er jeg ikke enig.

Jeg oplever en hund, som er smart, og snu, som særligt bruger sin charme og stædighed til at opnå hvad den ønsker. Så man skal have en stor mængde tålmodighed og standhaftighed, hvis man ikke skal snydes af dem.

Faste vaner

Engelske bulldogs hader forandringer. Herhjemme kan Melvin bruge oceaner af tid på at skælde tingene ud, hvis de har ændret plads. F.eks. op til jul hvor der flytter nisser, juletræ og andet ind.

Det tager ham lige et par dage, før han accepterer, at sådan ser tingene altså ud nu. Til trods for han kan skælde tinge ud, der skifter plads, så hører vi ham ellers aldrig gø. En engelsk bulldog er en virkelig stille hund, som næsten aldrig gør.

Så med en engelsk bulldog skal du ikke være bange for, at naboen klager over en hund der gør, hverken i lejlighed eller hus.

En stolt race

En engelsk bulldog er en ret stolt hund, som ikke finder sig i hvad som helst. De kan f.eks. blive helt fornærmede over at få tøj på. Som om man tager hunden ud af dem. Men det er en kamp, der er værd at tage.

For min erfaring er, at de hurtigt fryser, så derfor vil jeg altid anbefale en jakke eller trøje. Også er det som om de hurtigt glemmer de har fået tøj på, når man først er kommet afsted.

Hvordan fik I øjnene op for en Engelsk Bulldog?

Vi har altid haft et godt øje til de fladnæsede hunde, og har altid ønsket os en mops, engelsk bulldog eller lignende. Valget faldt på den engelske bulldog, fordi den har et så roligt sind og sin egen charme.

En engelsk bulldog kan charmere næsten enhver med sit særprægede udseende og sine skønne grynt. Så da vi mødte Melvins mor, var vi ikke i tvivl om, at vi skulle have en rullepølse efter hende.

Engelsk Bulldog

Hvordan var processen ift. at finde Engelsk Bulldog?

Min svigermor, Kaspers mor, har egen kennel, hvor de opdrætter de skønneste hunde. Vi var splittede imellem, om vi skulle vælge en shortybull eller engelsk bulldog.

Vi valgte at gå med engelsk bulldog, fordi deres charme og personlighed er noget helt særligt. Vi faldt især for Melvins flotte farver.

Melvin er født i Sverige, hos Bergen Viking Bulls. Da grænserne jo desværre var lukket sidste år grundet corona, mødte vi faktisk først Melvin i virkeligheden da han blev afleveret hjemme hos os, i juleferien. Vi havde dog modtaget en masse billeder, og videoer, så vi kunne følge vores lille nye guldklump.

Find en kennel

Jeg vil til hver en tid anbefale at man finder en kennel, man føler sig tryg med. Jeg syntes personligt ikke, man behøver blive indenfor landets grænser, når man køber en hund. Med den rigtige research vil man ikke være i tvivl om, hvilke steder der er ordentlige.

Vi fortryder i hvert fald ikke at have købt i udlandet. Hvis jeg skulle ud i morgen og kigge efter hund, ville nogle af mine fokusser være stamtavler og kommunikation. For mig giver det et billede af, at hunden kommer et godt sted fra.

Vigtigt at vide om racen Engelsk bulldog?

Når du anskaffer dig en engelsk bulldog, er det vigtigt, du fra starten får sat rammerne omkring hvad hunden må og ikke må. De engelske bulldogs er utrolig stædige af sind, og det kan være svært at ændre på noget, senere hen når de bliver ældre.

Du skal være klar på at gentage dig selv, utrolig mange gange, samt passe på ikke at grine og smile for meget, når de har lavet unoder, hvor det hele kan se lidt sjovt ud.

Er du i tvivl, så brug dyrlægen

En engelsk bulldog har en historie for at kunne tilegne sig forskellige skavanker eller allergier. Men lad det nu endelig ikke skræmme dig.

Hvis du står i en situation, hvor du er i tvivl, om der er noget med din hund, så for det første lad være at skriv og spørg rundt på facebook. For det andet så find en dyrlæge i dit nærområde, som har forstand på engelske bulldogs, de kan bedre vejlede dig.

Masser af hygiejne

En engelsk bulldog kræver en del pleje i forhold til hygiejne. Når man vælger at anskaffe sig en hund, med blandt andet mange hudfolder, er det vigtigt, man sørger for at rense dem.

Herhjemme bliver Melvin f.eks. renset 1-2 gange om dagen, i næsefold, øjenfold og under halen ved numsehullet. Sørger man ikke for at få renset og holdt folderne tørre kan man risikere at der dannes svamp.

Masser af kærlighed

Så hvis du søger en hund til at fylde din hverdag med en masse kærlighed, charme og grin. Så finder du ingen bedre hunde race end engelsk bulldog.

Du skal dog være klar på en masse snorken, prutten og til tider savl. Til gengæld bliver din engelske bulldog din bedste ven for livet, som vil følge dig over alt, særligt hvis der er noget spiseligt i sigte.

Engelsk Bulldog

Bedste råd til andre, der overvejer en Engelsk Bulldog

  • Sørg for at have en god forsikring til din hund, inklusive sygeforsikring. Et ekstra godt råd – sørg for den dækker allergier.
  • Find en dyrlæge i dit nærområde som har kendskab til racen, engelsk bulldog. Det er min erfaring, at de bedst kan rådgive i den race. 
  • Sørg altid for at have vådservietter uden parfume, samt en masse vatrondeller til at tørre efter med. 
  • Det ville være godt at investere i en rampe, eller trappe, for at skåne hundens knæ igennem årene. 
  • Sørg for, at din engelske bulldog ikke bliver tyk, da den har svært ved at tabe sig igen. Man ser desværre rigtig mange skønne bulldogs med særligt knæproblemer.
  • Jeg vil anbefale, man bruger sele i stedet for halsbånd. Vores erfaring er, at halsbåndet kan sidde dårligt, og sele giver samtidig hunden en bedre oprejst stilling. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger