hund med redningsvest

Redningsvest til hunde | Nyd en dag ved vandet med sikkerheden i top

Sommeren er over os i Danmark og det betyder, at flere af os flokkes mod strandene til enten en omgang leg i vandet eller en tur på båden. Mange vælger i samme forbindelse at tage deres bedste ven med på tur; hunden.

En redningsvest, som sommetider også omtales svømmevest, flydevest, hundevest, ja kært barn har mange navne, er derfor en god ide til din hund. Dette gør sig gældende, hvad end du blot er en tur på stranden, ude at sejle eller noget helt tredje, der inkluderer vand. Det er vigtigt at huske på, at uheld kan opstå blot ved leg på stranden, en tur ud på badebroen og ikke nødvendigvis kun under sejlads, som oftest er det sted, man associerer en hunderedningsvest med.

Hvilke overvejelser bør jeg gøre mig ved køb af en svømmevest til min hund?

Hvad er opdriften?

Hvad vejer din hund og hvor god er opdriften? Dette er afgørende for at være sikker på at købe den helt rigtige størrelse. Den rette opdrift og størrelse sikrer, at vesten kan flyde med hunden og være lige behjælpelig, hvad end vejret bringer den pågældende dag. Så dette bør være en af de ting, du er ekstra obs på, når du skal ud og finde det perfekte match.

Farven

Hvilken farve skal vesten og reflekserne være? Jo mere synlige de er, jo nemmere er det at finde hunden i vandet, skulle uheldet være ude. Iøjnefaldende farver såsom neon farver i orange, rød og gul er at foretrække.

Dette skyldes, at skulle uheldet være ude, er disse farver de nemmeste at spotte i vand, hvad end solen skinner, det blæser eller det er en regnvejrs dag. Man kan også få dem i mørke farve sommetider, men er i på vandet og er sigtbarheden ikke 100% i top, så er det ikke så nemt at finde din hund, som hvis den havde en orange vest på.

Strop eller håndtag?

Til sidst er det vigtigt at undersøge, om der er en strop eller et håndtag på vesten? Håndtaget eller stroppen er specielt vigtigt, når det indebærer uheld på vand. Oftest vil der være lang afstand mellem hund og ejer, som gør det umuligt bare at gribe ned efter den. Der skal derfor være mulighed for, at hunden kan løftes op med en bådshage eller et andet lignende objekt.

Er redningsvest til hund vigtigt?

Nogle hundeejere ser ikke redningsvesten, som en vigtighed eller noget de bør, da deres hund oftest lystrer og er de ude at sejle, så ligger den bare på dækket og slapper af. Det er dog vigtigt at huske på, at din hund stadig er et dyr med instinkter, som kan gøre, at den reagerer pludseligt. Bliver din hund forskrækket på grund af en høj lyd eller en uforudset situation, kan den reagere uforudsigeligt, og i sådanne situationer er en redningsvest en god sikkerhed for alle.

Modsat lovkravet om, at der skal være redningsveste ombord til alle mennesker på båden, så hører hunde ikke med under dette. Men hvorfor ikke det egentlig? Hunden er oftest en lige så stor del af familien, så den bør sikres ligeså.

Så for at sikre en god oplevelse til både ejer såvel som hund, anbefales det, at købe en hunde redningsvest til din bedste ven. Er din hund og dig generelt til udendørs-aktiviteter, anbefaler vi at I tjekker vores artikel ud omkring flåter og hunde.

Kan alle hunde bruge redningsveste?

Så længe, at både størrelse og opdrift passer din hund, så er der ingen grænser for, hvilke hund der kan benytte sig af en redningsvest. Selvom det kan være en god ide med redningsveste til alle hunde, så er der nogle hunde, der er bedre til at svømme end andre. Der kroppe er bare bedre sat sammen til at svømme og andres er knap så “atletiske”. Vi synes dog alligevel, at en redningsvest til hunde er værd at overveje – for så er du bare helt på den sikre side, også hvis du er uopmærksom på et tidspunkt.

Er størrelsen på min redningsvest til hund vigtig?

JA! Det er den. Og det skyldes ikke blot, at redningsvesten ikke vil kunne lukkes eller også så vil den stramme – nej, det er mere end det. Når vi vælger redningsveste til mennesker, så vælger vi ofte efter, hvad vi selv vejer. Det samme er i en grad gældende for hunde. Har du en stor hund, der vejer +40 kg, så skal redningsvesten have en opdrift, der gør, at den kan holde din hund over vande, skulle uheldet en dag være ude. Oftest vil du selvfølgelig hellere ikke kunne få din mellemstore hund i en redningsvest til hunde, der passer til små chihuahua.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger