redningsvest hund

Opdateret den 28/01/2021 af Julia F

Sommeren er over os i Danmark, og det betyder at flere af os flokkes mod strandene, til enten en omgang leg i vandet eller en tur på båden. Mange vælger i samme forbindelse, at tage deres bedste ven med på tur; hunden.

En redningsvest som også sommetider omtales svømmevest, flydevest, hundevest, ja kært barn har mange navne, er derfor en god ide til din hund. Dette gør sig gældende, hvad end du blot er en tur på stranden, ude at sejle eller noget helt tredje der inkluderer vand. Det er vigtigt, at huske på, at uheld kan opstå blot ved leg på stranden, en tur ud på badebroen og ikke nødvendigvis kun under sejlads, som oftest er det sted man associerer en hunde redningsvest med.

Hvilke overvejelser bør jeg, gøre mig ved køb af en svømmevest til min hund?

Hvad vejer din hund og hvor god er opdriften? Dette er afgørende, for at være sikker på, at købe den helt rigtige størrelse. Den rette opdrift og størrelse sikrer, at vesten kan flyde med hunden og være lige behjælpelig, hvad end vejret bringer den pågældende dag.

Hvilken farve skal vesten og reflekserne være? Jo mere synlige de er, jo nemmere er det, at finde hunden i vandet, skulle uheldet være ude. Iøjnefaldende farver såsom neon farver i orange, rød og gul er at foretrække. 

Dette skyldes, at skulle uheldet være ude, er disse farver de nemmeste, at spotte i vand hvad enten solen skinner, det blæser eller det er en regnvejrs dag. 

Til sidst er det vigtigt, at undersøge om der er der en strop eller et håndtag på vesten? Håndtaget eller stroppen er specielt vigtigt, når det indebærer uheld på vand. Oftest vil der være lang afstand mellem hund og ejer, som gør det umuligt, bare at gribe ned efter den. Der skal derfor, være mulighed for, at hunden kan løftes op med en bådshage eller et andet lignende objekt.


Trixie redningsvest til hunde

 • Garanteret komfort
 • Optimal beskyttelse
 • Ideel til hurtig søgning

Fra 215,-GÅ TIL BUTIK →

Trixie’s hunde redningsvest er velfungerende til både sejlads, bådture eller blot en dag nær vandet. Formen på den, er med til at garantere komfort samt fuld bevægelse for hunden ved leg og træning.  Farverne på vesten kategoriseres som signalfarver, hvilket gør, at de er iøjnefaldende og nemme at se i vand og mørke. Ydermere indeholder vesten refleksstriber og neon farver, som hjælper til synliggørelsen. Redningsvesten garanterer sikkerhed i vandet på grund af de sikre one-click stropper. Stropperne som er af velcro og nylon, er justerbare ved hundens hals samt omkring ryg og mave, og grundet materialet sikrer de, at de ikke går op til trods for et møde med vandet. 

Dette betyder, at Trixie’s hunde redningsvest er utrolig nem at justere, samt at få til at sidde helt perfekt. Det er derfor muligt, at tilpasse den til de fleste hunderacer.

Produktspecifikationer

 • Redningshåndtag på ryggen
 • 5 størrelser i 3 farver
 • Signalfarver og refleksstriber

Hurtta Outdoors Life Savior Redningsvest

 • Tætsiddende model
 • Beskyttende mavestykke
 • Justerbar

Fra 669,00,-GÅ TIL BUTIK →

Hurtta Outdoors Life Savior er en redningsvest der egner sig til al aktivitet, hvor vand indgår. Den kan bruges både på land og til vands ved aktiviteter såsom; svømning, genoptræning, sejlads og på jagt. Størrelsen på vesten vælges ud fra hundens vægt og findes i 4 størrelser, alt efter hvor mange kilo din hund vejer.
Svømmevesten tilbydes til hunde indenfor vægt kategorien 0 kg. til 80 kg. Bugstykket på vesten som er placeret under hunden, er med til at fordele hundens vægt over et større område. Derved holdes redningsvesten bedre på plads under al aktivitet og er med til, at skabe mere komfort for hunden. Samtidigt er det muligt, at justere både bælte og frontstykke, som er med til at give en perfekt pasform til din hund.
Farven på vesten fås i orange og sammen med det reflekterende stof og 3M reflekser, hjælper det til synligheden på vand og i mørke. Inde i vesten har Hurtta Outdoors tilføjet et mærke med mulighed for, at hundeejerne kan tilføje navn og telefonnummer til redningsvesten.

Produktspecifikationer

 • God flydeevne
 • Let i vægt
 • Reflekterende stof
 • Ekstra kraftig løftehåndtag

Ruffwear Float Coat redningsvest til hunde

 • Solidt håndtag
 • Justerbar halslukning
 • Beskyttede spænder

679,00,-GÅ TIL BUTIK →

Ruffwear Float Coat redningsvest er designet til, at skabe fri bevægelighed samt hjælpe til, at holde din hund oven vande. Samtidig indeholder vesten strategisk placerede skumpaneler, som er med til, at give hunden mulighed for naturlig svømning og bevægelse uden gener. Vesten har også et solidt håndtag, som gør det nemmere, at løfte hunden op fra vandet. De beskyttede spænder er placeret således, at de kan klikkes af med blot én hånd. Ydermere, har Ruffwear redningsvesten monteret et påhæng, der gør det muligt, at fastgøre en lygte, som er med til at øge sikkerhed samt gøre synligheden endnu bedre. Modellen fås i 2 farver – rød og orange og går fra størrelse XXS til XL. Størrelserne ved denne model måles ud fra hundens bryst mål i centimeter, og ikke vægten på hunden. Det anbefales også, at skulle din hund ligge imellem 2 størrelse, så bør man vælge den mindste af dem.

Produktspecifikationer

 • Sikker flydeevne
 • Designet til alle størrelser
 • Slidstærkt materiale

Nogle hundeejere ser ikke redningsvesten, som en vigtighed eller noget de bør, da deres hund oftest lystrer og er de ude at sejle, så ligger den bare på dækket og slapper af. Det er dog vigtigt, at huske på, at din hund stadig er et dyr med instinkter som kan gøre at den reagerer pludseligt. Bliver din hund forskrækket på grund af en høj lyd eller en uforudset situation, kan den reagere uforudsigeligt, og i sådanne situationer er en redningsvest en god sikkerhed for alle.

Modsat lovkravet om, at der skal være redningsveste ombord til alle mennesker på båden, så hører hunde ikke med under dette. Men hvorfor ikke det egentlig? Hunden er oftest en lige så stor del af familien, så den bør sikres ligeså.

Så for at sikre en god oplevelse til både ejer såvel som hund, anbefales det, at købe en hunde redningsvest til din bedste ven. Er din hund og dig generelt til udendørs-aktiviteter, anbefaler vi at I tjekker vores artikel ud omkring flåter og hunde

Tidligere artikelDet bedste kattegrus – Vores 9 top valg!
Næste artikelHundegodbidder – Bedst i test (2021)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her