Redningsvest til hunde – nyd en dag ved vandet

0
220

Opdateret den 04/07/2022

Sommeren er over os i Danmark og det betyder, at flere af os flokkes mod strandene, til enten en omgang leg i vandet eller en tur på båden. Mange vælger i samme forbindelse at tage deres bedste ven med på tur; hunden.

En redningsvest, som sommetider omtales svømmevest, flydevest, hundevest, ja kært barn har mange navne, er derfor en god ide til din hund. Dette gør sig gældende, hvad end du blot er en tur på stranden, ude at sejle eller noget helt tredje, der inkluderer vand. Det er vigtigt at huske på, at uheld kan opstå blot ved leg på stranden, en tur ud på badebroen og ikke nødvendigvis kun under sejlads, som oftest er det sted, man associerer en hunderedningsvest med.

3 forskellige typer redningsvest

Hurtta Outdoors Life Savior Redningsvest

Hurtta Outdoors Life Savior Redningsvest

Hurtta Outdoors Life Savior er en redningsvest, der egner sig til al aktivitet, hvor vand indgår. Den kan bruges både på land og til vands ved aktiviteter såsom; svømning, genoptræning, sejlads og på jagt. Størrelsen på vesten vælges ud fra hundens vægt og findes i 4 størrelser, alt efter hvor mange kilo din hund vejer.


Svømmevesten tilbydes til hunde inden for vægt kategorien 0 -80 kg. Bugstykket på vesten, som er placeret under hunden, er med til at fordele hundens vægt over et større område. Derved holdes redningsvesten bedre på plads under al aktivitet og er med til at skabe mere komfort for hunden. Samtidigt er det muligt at justere både bælte og frontstykke, som er med til at give en perfekt pasform til din hund.
Farven på vesten fås i orange og sammen med det reflekterende stof og 3M reflekser hjælper det til synligheden på vand og i mørke. Inde i vesten har Hurtta Outdoors tilføjet et mærke med mulighed for, at hundeejerne kan tilføje navn og telefonnummer til redningsvesten.


 • Garanteret komfort
 • Optimal beskyttelse
 • Ideel til hurtig søgning
 • Fås i flere størrelser

 • God flydeevne
 • Let i vægt
 • Reflekterende stof
 • Ekstra kraftig løftehåndtag

Ruffwear Float Coat Redningsvest til hunde

Ruffwear Float Coat Redningsvest til hunde

Denne hundelem er af plast. Det gælder både kanten og flappen, Ruffwear Float Coat redningsvest er designet til, at skabe fri bevægelighed samt hjælpe til, at holde din hund oven vande. Samtidig indeholder vesten strategisk placerede skumpaneler, som er med til, at give hunden mulighed for naturlig svømning og bevægelse uden gener. Vesten har også et solidt håndtag, som gør det nemmere, at løfte hunden op fra vandet.


De beskyttede spænder er placeret således, at de kan klikkes af med blot én hånd. Ydermere, har Ruffwear redningsvesten monteret et påhæng, der gør det muligt at fastgøre en lygte, som er med til at øge sikkerhed samt gøre synligheden endnu bedre. Modellen fås i 2 farver – rød og orange og går fra størrelse XXS til XL. Størrelserne ved denne model måles ud fra hundens bryst mål i centimeter, og ikke vægten på hunden. Det anbefales også,m at skulle din hund ligge imellem 2 størrelse, så bør man vælge den mindste af dem.


 • Solidt håndtag
 • Justerbar halslukning
 • Beskyttede spænder

 • Sikker flydeevne
 • Designet til alle størrelser
 • Slidstærkt materiale

Baltic redningsvest til hunde

Baltic redningsvest til hunde

Klassisk redningsvest til hunde i størrelsel XXL. Den har altså en opdrift, der kan klare de lidt større hunde. Den er orange og tydelig at se i vandet – skulle uheldet være ude. Der er også et håndtag for oven, som gør det nemt at få fat i din hund.


 • Tydelig i mørket
 • Størrelse XXL

 • Opdrift 40++ kg
 • Farve: Orange

Hvilke overvejelser bør jeg gøre mig ved køb af en svømmevest til min hund?

Hvad er opdriften?

Hvad vejer din hund og hvor god er opdriften? Dette er afgørende for at være sikker på at købe den helt rigtige størrelse. Den rette opdrift og størrelse sikrer, at vesten kan flyde med hunden og være lige behjælpelig, hvad end vejret bringer den pågældende dag. Så dette bør være en af de ting, du er ekstra obs på, når du skal ud og finde det perfekte match.

Farven

Hvilken farve skal vesten og reflekserne være? Jo mere synlige de er, jo nemmere er det at finde hunden i vandet, skulle uheldet være ude. Iøjnefaldende farver såsom neon farver i orange, rød og gul er at foretrække.

Dette skyldes, at skulle uheldet være ude, er disse farver de nemmeste at spotte i vand, hvad end solen skinner, det blæser eller det er en regnvejrs dag. Man kan også få dem i mørke farve sommetider, men er i på vandet og er sigtbarheden ikke 100% i top, så er det ikke så nemt at finde din hund, som hvis den havde en orange vest på.

Strop eller håndtag?

Til sidst er det vigtigt at undersøge, om der er en strop eller et håndtag på vesten? Håndtaget eller stroppen er specielt vigtigt, når det indebærer uheld på vand. Oftest vil der være lang afstand mellem hund og ejer, som gør det umuligt bare at gribe ned efter den. Der skal derfor være mulighed for, at hunden kan løftes op med en bådshage eller et andet lignende objekt.

Er redningsvest til hund vigtigt?

Nogle hundeejere ser ikke redningsvesten, som en vigtighed eller noget de bør, da deres hund oftest lystrer og er de ude at sejle, så ligger den bare på dækket og slapper af. Det er dog vigtigt at huske på, at din hund stadig er et dyr med instinkter, som kan gøre, at den reagerer pludseligt. Bliver din hund forskrækket på grund af en høj lyd eller en uforudset situation, kan den reagere uforudsigeligt, og i sådanne situationer er en redningsvest en god sikkerhed for alle.

Modsat lovkravet om, at der skal være redningsveste ombord til alle mennesker på båden, så hører hunde ikke med under dette. Men hvorfor ikke det egentlig? Hunden er oftest en lige så stor del af familien, så den bør sikres ligeså.

Så for at sikre en god oplevelse til både ejer såvel som hund, anbefales det, at købe en hunde redningsvest til din bedste ven. Er din hund og dig generelt til udendørs-aktiviteter, anbefaler vi at I tjekker vores artikel ud omkring flåter og hunde.

Kan alle hunde bruge redningsveste?

Så længe, at både størrelse og opdrift passer din hund, så er der ingen grænser for, hvilke hund der kan benytte sig af en redningsvest. Selvom det kan være en god ide med redningsveste til alle hunde, så er der nogle hunde, der er bedre til at svømme end andre. Der kroppe er bare bedre sat sammen til at svømme og andres er knap så “atletiske”. Vi synes dog alligevel, at en redningsvest til hunde er værd at overveje – for så er du bare helt på den sikre side, også hvis du er uopmærksom på et tidspunkt.

Er størrelsen på min redningsvest til hund vigtig?

JA! Det er den. Og det skyldes ikke blot, at redningsvesten ikke vil kunne lukkes eller også så vil den stramme – nej, det er mere end det. Når vi vælger redningsveste til mennesker, så vælger vi ofte efter, hvad vi selv vejer. Det samme er i en grad gældende for hunde. Har du en stor hund, der vejer +40 kg, så skal redningsvesten have en opdrift, der gør, at den kan holde din hund over vande, skulle uheldet en dag være ude. Oftest vil du selvfølgelig hellere ikke kunne få din mellemstore hund i en redningsvest til hunde, der passer til små chihuahua.

Tidligere artikelUgens Kæledyr – Kenzo (Uge 3)
Næste artikelEngelsk Bulldog – Lær racen at kende!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her