Dværgschnauzer

Dværgschnauzer – Lær racen at kende!

OBS: Denne artikel er skrevet i samarbejde med en Dværgschnauzerejer. Formålet er lære om racen i form af erfaringer og oplevelser fra ejere, der har selvsamme race.

Denne artikel skal altså ikke ses som faktabaseret, men derimod som en personlig fortælling fra ejer af en Dværgschnauzer.

Navn på race: Dværgschnauzer
Temperament: Middel
Aktivitetskrævende: Mellem
Nysgerrige: Meget
Pelspleje: Stort behov

Vi er Alba på 2 år og Emilie på 22. Vi bor i lejlighed i Århus, og jeg arbejder på plejehjem for demente. Jeg er vokset op med dyr, og har altid haft enten hund og/eller kat. Det at have hund, dyr generelt, giver bare noget ekstra godt i hverdagen ❤️

Lyserød
Creme-hvid
Koksgrå
Lysebrun
249,00 kr.449,00 kr.
Grå
Hvid
Lyserød
Grøn
199,00 kr.249,00 kr.

Lidt om Alba og racen Dværgschnauzer

Alba er en dværgschnauzer – en helt fantastisk hund! En schnauzer er en meget vagtsom, modig, stædig, intelligent og utrolig kærlig hund – Alba er den største puttetrold, og det elsker jeg!

En schnauzer er en lille robust hund, de vejer omkring 6kg og er ca 30-35 cm høje.
De kan fås i farverne: hvid, sort, peber/salt og sort/sølv. De findes også i mellem str (mellemschnauzer) og kæmpe str (riesenschnauzer)
De er opdrættet til at fange rotter og mus på gårde, og de har derfor et utroligt jagtinstinkt! De er også rigtig gode til agility! De er ruhåret, allergivenlige og fælder ikke.

De er af tysk oprindelse, og schnauzer betyder skæg, som nok også er det, der kendetegner udseendet.
Da den tilpasser sig utrolig nemt, kan du både have en dværgschnauzer i lejlighed i midtbyen eller på landet. Så længe den er tæt på sin ejer, er den glad.

Hvordan var processen ift. at finde Alba?

Jeg har en hest, der stod opstaldet lidt udenfor Århus, og der var selvf. gårdhunde. En dag fik den ene hund så hvalpe, og dem skulle jeg da liiiige over og hilse på (på det tidspunkt havde jeg ikke overvejet, at jeg skulle købe en hund, og jeg anede intet om racen).

Da jeg kommer ind til hvalpene, bliver jeg først forelsket i den mindste i kuldet med blåt halsbånd. Men da jeg kom igen de efterfølgende gange, virkede den mere og mere sær.. Så faldt jeg for den med rødt halsbånd, da den havde flest krøller. Men den havde desværre navlebrok.

Der tænkte jeg så, at jeg ikke skulle have en. Men da jeg så tredje gang kom og sagde hej til hvalpene, så blev lilla (som så er Alba) ved med at løbe hen til mig og sætte sig ovenpå mig – som om “du skal vælge mig” og det var sådan, jeg fik Alba. Så hun valgte faktisk mig! Og i dag er jeg SÅ glad for, at jeg fik lige præcis hende! Jeg vil aldrig undvære hende.

Jeg undersøgte selvfølgelig racen, inden jeg købte hende, om hun kunne bo i en lejlighed og aktivitetsniveau osv. Og det hele passede bare perfekt, så vi er et sandt match.

Vigtigt at vide om racen om dværgschnauzer

  • En schnauzer er en lille hund med meget stor personlighed, den knytter sig meget til sin ejer, og du har derfor en ven for livet. Den elsker at være social, møde både mennesker og dyr, og komme med overalt . Jeg har derfor ofte Alba med på cafe, ud til venner og endda med på arbejde. Hun tilpasser sig, uanset hvor vi er, og er elsket af alle!
  • Hun er aldrig løbet væk fra mig, og er bare en super trofast hund.
  • Det er vigtigt at være opmærksom på pelsplejen, da det kræver en del + ikke at have et job, hvor du er væk i mere end 6 timer, da det er en meget selskabelig hund.
  • Den skal opdrages ordentligt fra start (ligesom alle andre hunde), da den ellers godt kan tro, at det er den, der skal bestemme. Man skal lære den ikke at gø (medmindre man ønsker den gør selvfølgelig), da det ligger til dens natur. Alba er dog efter træning vendt af med at gø, og knurrer/brummer kun lidt når hun hører lyde.

Jeg ved ikke, om jeg bare har været utrolig heldig med Alba, eller om racen virkelig bare er så fantastisk.. Men jeg har aldrig haft nogen problemer med Alba, hverken som hvalp eller teen..

Jeg gik i skoven med hende uden snor, fra hun var 14 uger, og hun blev altid ved min side + hun har kun tisset indenfor et par gange + aldrig ødelagt andet end et par trusser. Hun har været den nemmeste hund, og jeg er så glad for, hun er min. Hun elsker børn og hyler nærmest af glæde, når hun ser nogen på gåturen.

Det eneste “minus” der er, er at hun kan føle et utrolig stærkt ejerskab over fx. mig og hendes ting, og hvis nogen hunde kommer for tæt på (som hun ikke kender) kan hun visse af dem og “skælde dem ud”, men aldrig vise decideret aggressiv adfærd.

Men hun er jo også “enebarn”, og vil bare gerne gøre opmærksom på, at jeg er hendes… Men det kan selvfølgelig trænes væk, og hun er blevet meget bedre med tiden!

Ellers er det en fantastisk hund, som altid vil beskytte og forsvare dig, nusse og sove i ske. Men også en hund der er frisk på lange ture, træning og jagt. Så længe hun er med, er hun lykkelig.

Bedste råd til andre, der overvejer en Dværgschnauzer

  • Mød et par schnauzere, inden du anskaffer dig en, for at se om det er et match.
  • Vær sikker på, du orker selskab næsten 24/7, da det er en hund, der gerne vil være tæt på sin ejer, og at du ikke er væk i alt for lang tid dagligt.
  • Vær sikker på, du har tid til at sætte dig ind i pelsplejen, og har økonomi til enten at få den til hundefrisør eller selv lære at trimme, da det skal gøres 3 gange om året ca.
  • Vær konsekvent, og socialiser den med andre hunde fra hvalp (her er hundetræning en rigtig god ide!!)

Skriv et svar

Cookie-indstillinger