Doxiepoo – Lær blandingshunden at kende!

OBS: Denne artikel er skrevet i samarbejde med en Doxiepoo-ejer. Formålet er at lære om blandingshunden i form af erfaringer og oplevelser fra ejere, der har selvsamme blandingshund.

Denne artikel skal altså ikke ses som faktabaseret, men derimod som en personlig fortælling fra en Doxiepoo-ejer.

Bellas favoritter

Navn på blandingshund: Doxiepoo
Blanding af: Gravhund og puddel
Temperament:
Intelligent, træningsegnet og aktiv
Pelspleje: Daglig pelspleje og regelmæssigt klipning
Allergivenlig: Typisk er den velegnet til dig med allergi – men kun fordi de ikke fælder.

Jeg hedder Mia og min søn hedder Elias, vi er de heldige ejere af Bella, som er en doxiepoo. Vi fik Bella, fordi Elias begyndte at lukke sig selv mere og mere inde.

Hans morfar spurgte, om han ville have en hund. Det ville han så gerne (han har spurgt i 9 år, om han ikke måtte få en hund). Så det gjorde ham meget glad. Det har hjulpet så meget på hans humør og selvværd at få det ansvar at skulle passe en hund (selvfølgelig med min hjælp).

Lidt om blandingshunden Doxiepoo

Deres udseende varierer meget, da både gravhund og puddel kommer i flere størrelser og med forskellige pelstyper. (Vores Bella er en langhåret gravhund og mini puddel, som har givet os en lille hund på 4,5kg)

Ligesom de er forskellige på udseende, er de også forskellige på temperamentet. Doxiepoos har et moderate energiniveau og et højt behov for mental stimulering. Både gravhunde og pudler er kendt for at være selvsikre, legesyge, kærlige og de er også gode med andre hunde.

En anden ting, der er godt at vide, er, at både gravhunde og pudler gør – en masse. De vil gerne slå alarm, og det vil en doxiepoo også gerne, så måske ikke den bedste hund at bo i etagebyggeri med.

Og selvom at en doxiepoo kan være selvstændig anlagt, så er racen også sød og kærlig. Den elsker at tilbringe tid med sin familie og er en rigtig skødehund. Selv fremmede kan hurtigt vinde en doxiepoos hjerte og blive venner – især hvis godbidder er involveret.

Hvordan fik I øjnene op for blandingshunden Doxiepoo?

Vi havde aldrig hørt om eller set en doxiepoo før. Lyder måske mærkeligt, men vi var på udkig efter en lille-mellem hund, så vi søgte bare på nettet. Her fandt vi Bella og blev forelsket ved først blik.

Hvordan fandt du Bella og hvordan var hele processen ift. at finde avler

Vi fandt Bella på gul og gratis. Jeg ved ikke, om der faktisk er nogle “rigtige” avler. Men hende vi købte Bella af, er flink og man kan se, hun vil det bedste for hendes hvalpe og hunde.

Det jeg kiggede efter, da vi besøgte hende første gang, var, hvordan det så ud hos hende og hvordan hun håndterede hundene. Der var så hyggeligt og alle hunde havde det godt. Hun havde både hundemor og hundefar, og de gik sammen alle sammen. De havde det bare godt hos hende.

Vi var faktisk oppe for at se på Bellas bror, men fra vi kom ind ad døren, var det Bella, der kræsede om os. Hun ville være tæt og lege med os. Så vi blev hurtigt enige om, det var Bella, vi skulle have.

Hende vi købte Bella af, har jeg stadig kontakt med og vi har været på besøg hos hendes et par gange siden. Både for at blive klippet, da hun er hundefrisør, men også for at hilse på nye hvalpe.

Hvad er vigtigt at vide om en Doxiepoo, inden man får sig en?

Det er vigtigt at vide, at det er en hund, der kræver, man har tid til både pelspleje og mentaltræning. Går I op i dette, skal I nok få den bedste hund.

Pelspleje: Kræver at blive børstet 2-3 gang om ugen. Hvis man vil have pelsen kort, skal de klippes ca. hver 4 måned – alt efter, hvor kort man vil holde dem.

Mentaltræning: De er kloge, de kære doxiepoos, og det er ikke altid nok med bare en tur i skoven og få frisk luft. Det er vigtigt, at de får lov til at bruge deres hoveder! Vi går til træning en gang om ugen, og træner de øvelser, vi får, derhjemme 10-20 minutter om dagen.

Dine bedste råd til andre, der overvejer at få samme blandingshund

Brug masser af tid på både mentaltræning og pelsplejen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger