Cavalier King Charles Spaniel – Lær racen at kende!

OBS: Denne artikel er skrevet i samarbejde med en Cavalier King Charles Spanielejer. Formålet er at lære om racen i form af erfaringer og oplevelser fra ejere, der har selvsamme race.

Denne artikel skal altså ikke ses som faktabaseret, men derimod som en personlig fortælling fra ejer af en Cavalier King Charles Spaniel.

Navn på race: Cavalier King Charles Spaniel
Temperament: Stille og rolig
Aktivitetskrævende: Middel
Nysgerrig: Imødekommende
Pelspleje: Middel

Mit navn er Nanna. Jeg er 24 år gammel, Jeg har, sammen med min kæreste Mathias, købt skønne lille Molly. Molly bliver 4 år gammel den 3. dec. Vi bor på en større ejendom udenfor Holstebro, så vi har masser af skov og marker, som lige er noget, der passer Molly. Når vi ikke er hjemme ved os selv, kan vi godt lide at være i hundeskoven eller på gåtur med vores gode venner.

Mollys bedste venner er Fie og Liva, som er to labradoodles. Molly er lille skid på 6,9 kg, også selvom jeg gik efter den største hund i kuldet. Vi kan rigtig godt lide at gå til hundetræning, samt at træne i haven.

Molly er rigtig lærenem og vil meget gerne trænes. Molly er helt tosset efter bolde og løber gerne mange kilometer for at hente bolde frem og tilbage i haven. Godbidder er et mega hit hos Molly, som gerne spiser flere poser, hvis hun kan få lov.

Molly er også helt vildt med vand, så længe hun ikke skal svømme for langt. Vi har haft Molly til hundesvømning nogen gang og det har altid været nemmest at få hende til at svømme, hvis hun kunne se lidt legetøj, hun kunne hente. Molly er en fantastisk hund.

Lidt om racen Cavalier King Charles Spaniel

En cavalier er en rigtig hyggehund. Man skal vælge en cavalier, hvis man gerne vil have en hund, som ikke kræver så meget igen. Dog kan en cavalier sagnets trænes til mange ting og er en meget intelligent hund.

Cavalieren kræver dog en masse pelspleje og dette kan tage tid, da de har en masse pels, især de lange øre! Det gør også, at en cavalier fælder en del. Dette er dog mest i perioder. Derudover er det en rigtig skøn hund og knytter sig meget til sin ejer, og det er en hund man kan stole på!

Hvordan fik I øjnene op for en Cavalier King Charles Spaniel?

Det var faktisk min kæreste, som kendte til racen, da hans forældre selv har en skøn cavalier. Derudover er der en del i hans familie, som også har cavalier, så det lå lidt i kortene, at det skulle være denne skønne race. Jeg er vokset op med andre racer og havde ikke hørt om denne race før. Jeg var dog nem at overtale, da jeg ikke kunne stå for denne skønne race.

Hvordan var processen ift. at finde Molly?

Molly var meget svær at finde, da næsten alle steder vi kontaktede, ikke havde flere tævehvalpe. Vi blev skrevet op mange steder, da det var vigtigt for os, at stamtavlen var i orden. Efter lang tid søgen, blev vi kontaktet af en skøn opdrætter i Kibæk, som havde to søde tæver tilbage. Vi kørte med det samme og blev hurtigt enige om, at hende den lille krudtugle skulle være vores.

Det har vi aldrig fortrudt! Vi besøgte Molly mange gange, inden vi skulle hente hende, da vi jo var så heldige, at det ikke var langt væk fra vores bopæl. Molly kom først hjem til os, da hun var 10 uger, da det var det, opdrætter plejede at gøre. Dette var svært for mig, da ventetiden jo så var længere. Heldigvis overlevede jeg at vente og fik min skønne cavalier.

Vigtigt at vide om racen om Cavalier King Charles Spaniel

Cavalieren skal man være opmærksom på, da de har en tildens til at have dårligt hjerte, samt led og hofter. De kan i værste tilfælde også få sygdommen syringomyeli, dog kan dette holdes nede med medicin og hunden kan stadig leve et godt og langt liv.

Og man skal have tiden til at pelspleje, da det kan komme til at gøre ondt på hunden, hvis den ikke bliver plejet – især ved det meget tætte hår imellem trædepuderne, som skal holdes nede så der ikke dannes knuder.

Bedste råd til andre, der overvejer en Cavalier King Charles Spaniel?

Mit bedste råd er helt sikkert at gøre det! Cavalieren er den skønneste race. Nem at have med rundt og en hund der har nemt ved at tilpasse sig andre steder. Det er en rolig hund og kan oftest med de fleste andre, både hund og mennesker.

En cavalier er en meget social hund og kan derfor være i alle milijøer. En cavalier tilpasser sig ofte efter ejeren – så hvis man er til en stille hund, fordi man selv er en stille person, så bliver hunden sådan.

Hvorimod hvis man har lyst til en hund med energi og træning, fordi man selv er sådan, så kan hunden afspejle sig i det. Racen kan det hele. En bedste ven for livet, helt klart!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger