Ugens Kæledyr – Marley (Uge 48)

Navn på dig: Caroline Horsbøl
Navn på dit kæledyr: Marley
Kælenavn: Bams’, Lillefisen, Marleymus.
Alder: 15 måneder (19-08-20)
Køn: Han
Race: Eurasier🐻

Hvornår fik I ham?
D. 14. oktober 2020 (præcis den dag Marley blev 8 uger gammel)

Er der en speciel betydning bag hans navn?
Nej, vi blev bare enige om, at det er et sødt navn og vi synes, det passer godt til ham.

Er der en historie bag, hvorfor I fik ham, hvis ja fortæl? 
Min bror og jeg har plaget om hund, lige siden vi lærte at snakke, men vores forældre ville ikke have en hund, mens vi var små og deraf ikke kunne være fælles om de pligter, der medfølger, så de fortalte os, at vores far ikke kunne tåle pels.

Men en dag bad jeg konkret min far om at få taget en allergitest. Svaret kom, og han kunne altså godt tåle pels, så nu var der ingen vej udenom (; Begge mine forældre har haft hunde som børn, så jeg ved ikke, hvorfor min bror og jeg troede på dem…😂

Var der en speciel grund til, at det blev netop ham?
Vi havde faktisk først kigget på en Japansk Akita, men måtte indse, at det ikke kunne lade sig gøre, da vi har sommerhus i Sverige i kanten af en skov, så Akitaens jagtinstinkter ville gå helt amok, og vi frygtede, den ville stikke af.

Vi undersøgte herefter ALLE hunderacer, der findes og kom frem til, at eurasieren er den, der passer bedst til os. 

Der er ofte er 1,5 – 2 års ventetid på en eurasierhvalp, så vi besluttede os for at blive skrevet op ved forskellige kenneler. Dagen efter vi beslutter dette, møder min mor tilfældigvis en mand med en eurasier i Esbjerg. Demi, som eurasieren hedder, var fra en kennel i Struer; Eurasieralleén. Vi tog kontakt til Eurasieralleén og man må sige, at heldet var på vores side! De havde LIGE fået en ledig plads på deres venteliste. Vi var på besøg ved Grethe og Henrik (opdrætterne bag Eurasieralleén) og mødte Coco og Asta, som er deres to eurasiere. Coco var drægtig og 9 små nuttede euraiserhvalpe blev født kort tid efter – heriblandt Marley. Indenfor ‘Eurasier-verdenen’ er det opdrætteren, der fordeler hvalpene mellem familierne, da de jo kender hvalpene bedst. Vi fik ‘grå halsbånd’❤️

Hvad slags temperament har han?
Marley er utroligt kærlig, legesyg og enormt glad for mennesker. Han bliver nærmest “fornærmet”, hvis folk bare går forbi ham uden at hilse. Han er det modsatte af reserveret, som ellers er typisk for racen.

Hvad elsker han?
Han elsker som sagt mennesker og især skraldemænd, da de altid giver sig tid til at snakke med ham, og hvis han er heldig; en håndfuld godbidder.

Hvad er hans yndlingsmad?
Vådfoder og leverpostej på tube

Hvad er han/hendes bedste sider?
Generelt hans sind; han er altid glad og legesyg. Han er god til at kommunikere, og han er mega klog.

Hvad laver I, når I hygger allermest?
Når hele “flokken” er samlet fx i form af sofahygge🥰

Hvor er jeres yndlings sted at gå tur?
Det er som regel min mor, der går tur med ham, men jeg tror vores alles yndlingssted at gå tur er i vores skov i Sverige, eller ved en sø, så Marley kan bade – det elsker han💦

Kan han nogle tricks?
Ja, forholdsvis mange. Vi har trænet lige siden, vi fik ham. Mit yndlings trick er “yndlings”, som går ud på, at han sætter sig i mit skød – det er så sødt, og det er kun mig, han vil gøre det ved🥺

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Ja, han er en ‘operasanger’, som vores hundetræner siger. Han kan godt være ret verbal – ofte for at kalde på folk, så de kan se, hvor lækker han er 🤣 Vi har måttet træne det virkelig meget, og han er blevet så god til at tie stille.

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr
Hver gang han får en godbid/snack, laver han en “snack dance”; han kaster med godbidden, ruller sig på den og løber glad rundt om den, før han til sidst lægger sig ned og nipper i den. 

Hvad er dit yndlingsminde med dit kæledyr?
Årh, den er svær – der er SÅ mange gode! Men vores alles yndlingsminde er, da vi hentede ham. Det var fuldstændig surrealistisk og mega fantastisk😍

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
En dag da Marley var alene hjemme, kom der en GLS-mand med en pakke, og det var Marley ikke helt tilfreds med, så han gnavede i vindueskarmen. (Men det er så også en af de eneste “ulykker”, han har lavet – han har fx kun tisset inden for 2 gange, siden vi fik ham)

Hvem er hans bedste ven?
Marley kan med stort set alle. Men jeg tror, Marley vil sige, at det er vores mors kollegas samojed, Saga🐕

Hvad betyder dit kæledyr for dig? 
Marley er ikke “bare” en hund for os. Vi ser ham som vores barn, lillebror, osv. Han er vores alles absolut bedste ven. Han bringer så meget lykke og kærlighed til os, og han kan altid få os til at smile.

Inden vi fik Marley, havde vi slet ingen idé om, hvor meget han ville komme til at betyde for os😍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger