Agility-konkurrencer | Lær mere sammen med Anette!

Vi hos Petguide har fået os en snak med Anette, som har IG profilen pyrfectdogs. Hun har rigtig meget erfaring inden for agility og konkurrencer og tog sig tid til at fortælle os mere om det, og hvordan du kan begynde samt lidt om de forskellige klasser og konkurrencer.


Hvem er jeg?

Jeg hedder Anette Boye Stougaard, 39 år, gift og har to børn. Bosat lidt vest for Herning.
Mit ”hundeliv” startede i 1998, hvor jeg fik overtalt mine forældre til, at jeg skulle have en lille Dansk/svensk Gårdhund, for den var SÅ sød. Jeg havde en skoleveninde, som havde vist sin lille gårdhundehvalp frem på skolen, og så var jeg solgt!

Senere samme dag, hvor mine forældre havde givet ”grønt lys”, sådan næsten da, hentede min kæreste, nu min mand, og jeg Snukki.
Jeg læste alle bøger om hunde og hundetræning, og fik mig meldt til hvalpetræning i DcH Herning.

Hvalpetræningen sluttede, og jeg stoppede med at træne, lige indtil en kær ven af familien fortalte mig, at hun gik til agility med hendes hund. Dét måtte jeg da prøve. Og BUM, så var jeg solgt – igen!
Vi startede til agility og det gik fint, for standarden dengang. Det vil sige, at der var ikke så meget fart over feltet, som der er i dag. Snukki og jeg var til vores første konkurrence i starten af 00-erne og han sluttede sin karriere til vores første og sidste DM i 2007. Mit mål var, at vi ikke skulle slutte på sidstepladsen, og det lykkedes. Siden da, har der været endnu en gårdhund, som jeg lånte af en veninde, og en Tibetansk Terrier igennem mine hænder og pt. har jeg to Pyrenæiske Hyrdehunde, Mayday på snart 9 år og Bailey på snart 2 år.

Agility – hvordan kommer du i gang?

Hvis du går med en drøm om at komme til at dyrke agility, skal du undersøge om din lokale DcH klub eller DKK klub har en agilityafdeling.
Din hund skal være 1 år og være i god fysisk form. Og så er det bare om at komme afsted! Nogle klubber har preagility, og her kan du starte allerede når hunden er hvalp. Der vil ikke være forhindringer ved preagility, men der vil blive trænet nogle færdigheder, som vil komme dig til gode senere i hundens uddannelse.

Hvis du har ambitioner om konkurrencer, kan du starte når din hund er klar, og det vil sige, at I kan gennemføre en bane med 15-22 forhindringer, og når hunden er min. 18 måneder gammel.
Der bliver dystet i klasse 1, 2 og 3 samt en åben klasse i både spring og agility. Derudover bliver hundene opdelt i størrelserne: lille < 34,99 cm, mellem 35 – 42,99 cm og stor, 43 cm og op. Hunden bliver målt ved skuderne.

Klasse 1 – 2 – 3 – åben
(både spring og agility)

Alle starter i klasse 1.
Man løber i denne klasse, indtil man har opnået 6 fejlfrie løb, hvoraf mindst 3 af de fejlfrie løb skal være i agility. Agility er klassen med feltforhindringerne, vippe, balance og A.

Klasse 2:
Her løber man indtil man har 6 fejlfrie løb og er placeret blandt de 20% bedste startende i klasssen. Her skal man også have mindst 3 fejlfrie løb i agility.

Klasse 3:
Den højeste klasse og der er derfor ikke mere at opnå, medmindre man løber i DKK, hvor man kan gå efter at blive Champion/Mester.

Åben klasse:
I denne klasse deltager alle mod alle på en bane der svarer til niveauet i klasse 2. Hvis man kommer fejlfrit igennem en åben bane får man en ”pind” til det årlige DM. For at kvalificere sig til DM skal man have 6 ”pinde”, hvoraf min. 3 af dem skal være i agility.

Mine mål og drømme med mine hunde

Mayday er min første Pyrenæiske Hyrdehund og hun har opfyldt næsten alle mine drømme.
Vi har hvert år, fra hendes første stævnesæson, deltaget i DM. Vi har været på DKK’s Agilitylandshold 3 år i streg (2017-2019), hvor vi har repræsenteret Danmark til de Nordiske Mesterskaber. Vi har desværre ikke indkasseret medaljer, da Mayday, i det selskab, ikke er hurtig nok.

Bailey er endnu ikke fyldt 2 år og er stadig ikke færdigudlært. Hvad vores fremtid bringer, vil tiden vise ☺

VM
Mit største drømmemål er at komme til VM. Om det er muligt med Mayday ved jeg ikke. Hun er jo ved at være en ældre dame, og nok er hun erfaren, men fortsat ikke hurtig nok.
Jeg håber Bailey, med tiden, kan give mig den oplevelse, men lad os se om 2021 byder på nogle stævner, så han kan prøve at komme ud i en sådan situation, så jeg kan se, om den træning jeg har lagt i ham bærer frugt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger