Whippet – Lær racen at kende!

OBS: Denne artikel er skrevet i samarbejde med en Whippetejer. Formålet er at lære om racen i form af erfaringer og oplevelser fra ejere, der har selvsamme race. Denne artikel skal altså ikke ses som faktabaseret, men derimod som en personlig fortælling fra ejer af en Whippet.

Ideer til dig, der overvejer en Whippet

-15%
199,00 kr.249,00 kr.
169,15 kr.211,65 kr.
-15%
Original price was: 179,00 kr..Current price is: 179,00 kr.. 152,15 kr.

Navn på race: Whippet
Temperament: Selvstændig
Aktivitetskrævende: Mellem
Nysgerrig: Social
Pelspleje: Lille

Mit navn er Tanja, jeg bor sammen med min yngste datter og vores Whippet, Bailey. Jeg er desuden også mor til to voksne børn og bedstemor til to børnebørn. Min ældste datter har selv en Whippet, som nu er 1 år gammel. 

Hvordan fik I øjnene op for en Whippet?

Første gang jeg så en Whippet, var på et gammel maleri. Jeg forelskede mig med det samme i dens elegante, yndefulde ydre, men vidste endnu, ikke hvad det var for en race. 

Mange år senere og noget tid efter vi mistede vores daværende hund, ønskede vi at finde et nyt familiemedlem på fire poter. Jeg søgte efter hvalpe i nærheden og der var den, en annonce med hvalpe fra denne elegante og smukke hund, jeg så for så mange år siden på et maleri – racen hed altså Whippet. 

Med det samme begyndte jeg at læse om racen, for at man kan lide dens ydre, er ikke det vigtigste. Dens temperament skulle passe til familien og vi skulle kunne leve op til dens behov. 

Hvordan var processen ift. at finde Whippet?

Som jeg beskrev, så var det ret tilfældig, at vi fandt vores første Whippet. Dengang var det ikke unaturligt at finde stambogsførte hvalpe fra seriøse opdrættere eller kærlige stueopdræt på dba og det var sådan, vi fandt Yessi, vores første Whippet pige. 

Bailey fandt vi i en whippetgruppe på Facebook, hvor de fleste danske opdrættere nok er medlem og mange private whippetejere. Nogle måneder tidligere havde vi mistet vores Whippet Yessi i en alder af 13,5 år og tomheden hun efterlod, var stor. 

Bailey var på det tidspunkt 2 år og søgte nyt hjem, fordi hun ikke fungerede optimal med familiens andre hunde. Hun fangede vores opmærksomhed med det samme og man kan nok kalde det kærlighed ved første blik. Man kan altså sige, at vi ikke fandt vores Whippet’s på den mest traditionelle måde.

Foto: Belina & Tanja Newby

Vigtigt at vide om racen Whippet

En Whippet er ikke som andre hunde. Den er selvstændig i sit tankemønster, men enorm glade for at være tæt på sit menneske. Dens milde og kærlige væsen kombineret med dens loyalitet og intelligens skal mødes med samme sind.

Der er tale om en jagthund, som er avlet til selvstændigt at fange og nedlægge sit bytte. Det betyder, de fleste Whippet’s har en stor jagttrang og det skal man altid have i baghovedet på sine gåture. 

Da den ikke har det store fedtlag på kroppen og ikke er udstyret med underuld, fryser den hurtig, når temperaturen falder og derfor har den behov for tøj til næsten alt slags vejr.

Man skal også være indstillet på, at en Whippet ikke er glad for at komme ud i regnvejr og det betyder, man må nøjes med en lille luftetur med en Whippet iført regndækken. Generelt har en Whippet ikke brug for overdrevet motion. Den elsker sine gåture og har brug for at kunne udleve sit behov for at strække ud i frit løb et par gange om ugen.

Det er trods alt en sprinter og det er et imponerende syn at se denne elegante hund spæne afsted i fuld fart og lave nogen imponerende vendinger. 

Så en Whippet har ikke brug for at bo i et stort hus med kæmpe have, den er lige så glad for et kærligt hjem i en lille lejlighed, bare den får sine daglige gåture og muligheden for at løbe frit et par gange om ugen. 

Man kan sagtens opdrage og træne en Whippet og den kan bruges til fx agility, flyball og andre aktiviteter. Kunsten ved en Whippet er at holde den motiveret og bibeholde dens opmærksomhed, da den hurtig kan synes, det bliver kedeligt. Af samme årsag skal man undgå for mange gentagelser og overtræning.

Af sovepladser fortrækker de sofaen og sengen. Derudover elsker de en blød hundekurv eller hundepude og er sjældent glade for at skulle ligge på hårde underlag. Så når man vil sidde ude på en café, er det en god ide at tage et blødt tæppe med. 

Bedste råd til andre, der overvejer en Whippet

Generelt skal man overveje grundigt om man har tid og overskud til at anskaffe sig en hund. En hvalp betyder som regel meget arbejde, opdragelse og tålmodighed. Man siger, at de første to år kan være en skiften mellem op og nedture og det skal man være indstillet på. Der er en Whippet ingen undtagelse. 

  • Sæt dig nøje ind i racen og overvej grundigt, om den passer til dig/jer og om i passer til en Whippet. 
  • Find en god opdrætter af denne race igennem DKK eller Myndeklubben 
  • Besøg opdrættere og oplev racen 
  • Kan du leve med en hund, der som regel helst vil ligge i sofaen og sove i sengen?
  • Er du indstillet på at have en hund, der har brug for at få trøjer og jakker på, når det regner eller bliver køligt?
  • Har du tålmodigheden til at træne og opdrage en Whippet med den nødvendige motivation og blidhed den har behov for?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger