ugens kæledyr

Ugens Kæledyr – Tulle (Uge 20)

Navn på dig: Mia 
Navn på dit kæledyr: Tulle (og Nuller til efternavn.)
Kælenavn: Vi tror, at hun har 40-50 stykker, men det her er nogle af dem, vi bruger mest i øjeblikket: Nutti/Nutty, Skattebasse, Musse, Nullermus, Nut-Nut, og Tullemus (Grissebasse når hun er fræk).
Alder: 2 år og 3 måneder, fra 19-02- 2019 
Køn: Hun.
Race: Måske blanding af glathåret marsvin og sheltie marsvin, men vi ved det ikke.

Hvornår fik I hende?
Vi fik hende den 21 marts 2019 om torsdagen, og der var hun fire uger gammel og vejede kun 320 g, så hun var meget lille. Idag vejer hun 1200-1300 g.

Er der en speciel betydning bag hendes navn? 
Jeg havde i lang tid tænkt mig, at hvis jeg fik et marsvin, skulle den hedde noget med Nuller, men da Tulle jo er en pige, passede det bedst med Tulle som fornavn, og så Nuller til efternavn.

Var der en speciel grund til, at det blev netop hende?
Da jeg så et billede af hende, var det bare som om, at vi to for evigt ville høre sammen, og hun havde præcis de smukke farver, jeg havde drømt om. Jeg havde kun kigget på billedet i et minuts tid, da jeg bare vidste, at det var hende, jeg ville have!

Hvad slags temperament har hun? 
Sommetider meget doven og gider ikke at lære tricks. Hun kan også virke lidt fornærmet, hvis hun fx ikke får sin yndlingsmad. Men for det meste er hun klar til at ligge og trykke hovedet ned i éns arm eller skulder for hyggens skyld.

Hvad elsker hun? 
Tulle elsker næsten altid at sidde hos en og putte og især under dynen. Hun elsker, når det er spisetid, så siger hun meget høje squeek-lyde. Og dem der kender marsvin, ved hvilken slags lyd det er. Hun elsker også sit hus, fordi marsvin fra naturens side skal have et sted, hvor de er i sikkerhed og ikke føler sig truet af rovdyr. Hun elsker rigtig meget at komme ind i éns trøje eller ind i hendes tæppe.

Hvad er hendes yndlingsmad?  
De fleste typer marsvinemad bliver hun træt af, men der er én type mad, hun næsten aldrig bliver træt af, og det er nogle bestemte typer høagtige blandinger, som blandt andet består af tørrede blomster, mælkebøtteblade og andre former for planter. En anden yndlingsmad, som hun dog bliver træt af rimelig hyppigt, er spinat og grønt salat.

Når Tulle har spist spinat, får hun “spinatskæg.” D.v.s. at hun bliver grøn under munden.

Hvad laver I når I hygger allermest? 
Jeg synes, at mig og Tulle hygger allermest, når vi ligger under dynen om morgenen. Men en anden ting som hun virkelig elsker, er at lege foderpilleleg. Det vil sige, at jeg tager et lille stykke tørfoder og giver hende det af hånden, og så får hun lov til at drikke så meget vand, som hun har lyst ti,l før hun får det næste lille stykke foder.

Hvad er hendes yndlings hyggested?
Jeg vil mene, at Tulles yndlings hyggested er at være under dynen oppe hos mig i sengen om morgenen.

Kan hun nogle tricks? 
Hun kan ikke rigtig nogle tricks, men næsten hver tirsdag optager vi greenscreen optagelser, som vi bruger i vores videoer på hendes yt kanal TulleTube. Hun kan lære hvilken vej hun skal gå, hvis vi lægger et spinatspor ud på greenscreenen. Nogle gange er hun ikke i optagelse humør, men mere i puttehumør så venter vi til en anden dag med at optage. TulleTube er en børnevenlig kanal. Hvis du kender nogle, som elsker søde dyr og sjove videoer, så kan du sige, at de skal tjekke kanalen ud. Det er kun for sjov vi har kanalen. 

Har hun nogle uvaner?
Hun er desværre begyndt at lave ret mange pøller, når hun sidder hos én, i en mængde hun ikke rigtig har gjort før, det kalder jeg en uvane. Og lige siden hun var lille, har hun hapset éns finger, når man stak den ind under hendes hage, men det er jo ikke rigtig en uvane, for det er noget, hun gør automatisk. Man kan dog godt vende hende lidt fra det.

Fortæl en sjov historie om hende:
Yndlingsmindet er nok den sjoveste historie

Hvad er dit yndlings minde med dit kæledyr?
En dag, da vi var på hotel, stod en lille æske med tørfoder lige foran hende på greenscreenen. Jeg holdt den lidt væk fra hendes mund, dog så hev hun den til sig, og svingede den op i luften, så alle de små foderpiller røg ud over det hele!

Det er ihverfald et af de sjoveste minder jeg har med Tulle!

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Det med foderpillerne på hotellet er nok én af de frækkeste ting, hun nogensinde har gjort, men det er efter min mening også lidt frækt, når hun sidder hos én i sin lille kurv, rykker numsen ud over kanten, og begynder at lave pøller.

Hvem er hendes bedste ven?
Alt efter hendes signaler, hvad der er mest logisk, og hvem hun er mest sammen med, er jeg nok hendes bedste ven.

Hvad betyder dit kæledyr for dig?
Hun er et hyggeligt, trygt og sjovt objekt i min hverdag, og man savner nemt at sidde og kramme hende og nusse med hende.????
Det ville kort sagt være meget tomt uden hende.

Tulle har jo gjort, at jeg har nogle hyggelige, små gøremål morgen og aften, og at man sjældent ser TV eller sidder med sin telefon uden at have hende på skødet eller på maven. Man bliver så glad og tryg med hende i sin hverdag.

Og når nu hun ikke har en partner – og nok heller ikke ville blive glad for at få én, siger vores erfaringer – skal hun også have rigtig meget social kontakt.????

Skriv et svar

Cookie-indstillinger