Ugens Kæledyr – Holly (Uge 8)

Navn på dig: Camilla og Peter.
Navn på dit kæledyr: Holly.
Kælenavn: Hollybollybuu, basse, lille mide.
Alder: Hun er født den 26/3-2020 og er snart 11 mdr.
Køn: Tæve
Race: Labradoodle F1B (25% labrador og 75% konge puddel).


Hvornår fik i hende?
Hun kom til os den 21/5-2020.

Er der en speciel betydning bag hendes navn?
Det var Peter, som fandt på navnet Holly. Han syntes, at det var så sødt og unikt – også elsker han Holly bar chokoladen. Jeg var enig. Jeg (Camilla) havde ellers fundet mange navne, som jeg syntes var kære, men det blev Holly, som hun skulle hedde.
Så vidt jeg ved, så betyder navnet Holly – seriøs, aktiv, fleksibel, opmærksom og dygtig. Og det må man sige, passer helt perfekt til hendes personlighed.

ugens kæledyr holly

Er der en historie bag, hvorfor i fik hende, hvis ja fortæl?
Vi skulle have en allergivenlig hund, da mine (Camilla’s) forældre har allergi. De små bomuldshunde sagde os ikke så meget og vi ville gerne have en mellem stor hund. Så vi fandt frem til, at en labradoodle ville være passende til os og vores liv. Der er kæmpe efterspørgsel på denne ’’race’’ og mange står på venteliste i op til et år eller mere. Men vi var heldige og fandt frem til Hollys opdrætter og blev hurtigt skrevet op. 14 dage efter fødte hun 6 små sorte krøltoppe og vi kunne få lov til at vælge først.

Var der en speciel grund til, at det blev netop hende?
Det var svært at vælge imellem de søde små hvalpe. De var kun 3 uger gamle og havde ikke fået deres personlighed endnu, men vi havde sat os for at skulle have den med mest krøller for at sikre os, at hun blev mest mulig allergivenlig. Holly var den mest krøllede og den blå farve i kuldet. Min (Camilla’s) yndlingsfarve er blå, så det kunne kun være det perfekte match. Vi sagde JA med det samme!

“Hun plejer at løsne lidt op, hvis der bliver leget med hende.
Det har taget noget tid for hende at blive tryg ved vores familier, men hun ser dem nu som en del af hendes pack.”

Hvad slags temperament har hun?
Holly er lidt usikker af natur og reagere meget på lyde, hun ikke har hørt før og genstande som hun heller ikke har set før. Hun er ikke særlig vild med fremmede mennesker og lader dem ikke røre hende. Hun gør dem ingenting, men hun vil bare gerne se dem an først. Hun plejer at løsne lidt op, hvis der bliver leget med hende. Det har taget noget tid for hende at blive tryg ved vores familier, men hun ser dem nu som en del af hendes pack.
Hun var lidt nervøs over for hunde, da hun var mindre. Men nu vil hun gerne lege, med alle hunde hun møder, medmindre de gør. Er der en hund, som gør og hun ikke kan se den, så bliver hun utryg.

Hun har en stor personlighed og fylder meget i vores hjem. Kigger vi væk et sekund, er hun med det samme i gang med at stjæle noget af vores tøj – især sokker og undertøj! Hun er klog på godt og ondt – forstået på den måde, at hun kan finde ud af, hvordan skabe og vasketøjskurve kan åbnes og tager vores tøj fra tørrestativet. Det er altså ikke noget, vi har lært hende! Hun lærer også hurtigt, hvordan aktiveringslegetøj fungerer og kommandoerne vi har trænet, tog heller ikke særlig lang tid at have på plads.
Selvom hun er lærenem, så bliver hun hurtigt utålmodig, hvis hun ikke forstår, hvad hun skal eller bare gerne vil have den lækre lækre godbid! Hun er det kærligste lille væsen, som kun vil en det bedste og give massere af kærlighed!

Hvad elsker hun?
Holly elsker gåture! Stod det til hende, skulle vi være på tur hele dagen. Hun elsker at bruge hovedet og snuden, når vi træner. På vores ture skal fuglene da også lige jages lidt – man er vel lidt jagthund. Hun elsker også at lege med bamser og især når der bliver en god trækkeleg ud af det.
Holly elsker også at gå under vores ben, når vi sidder ned. Hun går frem og tilbage utrolig mange gange, imens hendes ryg den krummer, så hun rigtig kan få kløet den.

Hvad er hendes yndlingsmad?
Alt hvad vi spiser – næsten. Det får hun dog ikke lov til, så hun må nøjes med sin kedelige tørkost og alle de godbidder vi bruger, når vi træner og tyggebenene hun har liggende i hele lejligheden.

Hvad er hendes bedste sider?
At hun er venlig mod alle hunde og meget ydmyg og respektfuld omkring dem. Hun tilsidesætter sine egne behov for andre og giver gerne sin pind til en hundeven. Vi syntes også, det er dejligt, hun altid er så energisk og er klar på alt, hvad vi tilbyder hende.

ugens kæledyr holly

Forhåndsvis i nyt faneblad

Hvad laver i, når i hygger allermest?
Så leger vi trækkeleg eller nyder et ben ’’sammen’’. Holly kan godt lide, når vi holde hendes tyggeben, så hun kan ligge og gnaske i dem. En god omgang kæl er også altid hyggeligt.

Hvor er jeres yndlings sted at gå tur?
Alle steder hvor hun kan være løs. Skov, strand eller store åbne enge er de bedste steder.

Kan hun nogle tricks?
Ja, hun kan de gængse som sit, læg dig, gi pote, og high five. Hun kan også vente, snude target, søge, rundt, fokus (hvor hun skal kigge på os), ben (hvor hun går imellem vores ben), på plads (næsten da). Hun ved også, hvad sætningen ’’hvor er bamsen henne’’ betyder. Rigtig sødt når hun kommer stolt tilbage med sin bamse.

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Hun lege bider og hopper rigtig meget. Hun ødelægger sine bamser og river papir og pap i tusinde stykker. En uvane må også være ,at hun stjæler vores tøj og ikke vil aflevere det tilbage.

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr
Årh der er så mange sjove stunder, som vi har haft sammen! Men en af dem må være på vores tur omkring Sorø søen denne vinter, hvor der var is på søen… I kan vel næsten gætte jer til, hvad der skete… Men altså, Holly er ikke nogen vandhund OVERHOVEDET, men hun havde aldrig været ved denne sø før og vidste ikke, at der var vand under isen.

ugens kæledyr holly

Så nysgerrig som hun er, begynder hun at tage et par skridt ud på isen og før jeg så mig om, var hun faldet igennem og lå og plaskede rundt i vandet, haha. Heldigvis var der ikke dybere, end at hun kunne bunde – men det så så sjovt ud!! Jeg havde hende heldigvis i snor og kunne trække hende i land, for hun gik vidst lidt i panik. Men da hun så var oppe, så fik hun et flip og spænede rundt som en hund, der lige har været i bad. Det var nok en af de sjoveste stunder, jeg kan huske.

Hvad er dit yndlings minde med dit kæledyr?
Må man godt nævne to?
Lige da vi fik hende, havde hun ikke haft græs under poterne før. Så på en af vores første ture var vi ude på græsplænen foran vores lejlighed. Hun snuste lidt til det til at starte med, men så lagde hun sig pludseligt fladt ned så lang hun var og kurede maven langs græsset, hun kravlede nærmest. Det var så hyggeligt at se, hvor meget hun nød græsset, da hun fandt ud af, at det ikke var farligt.
Et andet minde var engang, hvor vores vasketøjskurv næsten var helt tom, men Holly var opsat på at få fat i det stykke tøj som var tilbage, at hun i akten faldt med hovedet førs! Ned i vasketøjskurven og sad fast.

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Hvad har hun ikke gjort af frække ting…? Men engang da hun blev passet af min mor, så var hun uopmærksom et øjeblik og Holly var gået ud på badeværelset. Her stod en fristende toiletspand, som hun fandt ud af at åbne og rendte afsted med brugte bind.. ad ad ad! Min mor var ikke stolt af vores hund på det tidspunkt haha!

Hvem er hendes bedste ven?
Holly har mange venner. Men hendes bedste venner er en spansk vandhund, som hedder Scancho, en fransk bulldog som hedder Hugo, hendes navnesøster Holly som er en goldendoodle og min (Camilla’s) gamle Cairn Terrier ved navn Laika.

Hvad betyder dit kæledyr for dig?
Holly har vendt vores hverdag helt på hovedet. Fra dagen vi mødte hende første gang, smeltede hun vores hjerter og vi vidste, at vi ville elske hende lige så højt, som hun elsker os. Jeg (Camilla) har haft hund hele mit liv og vidste godt, hvad det indebar at have hund, hvorimod Peter er første gangs hundeejer.

ugens kæledyr holly

Det er hårdt arbejde at få hvalp, men med en masse tålmodighed har vi i dag en hund, som er helt uundværlig og som giver os så meget glæde i vores hverdag. Vi kommer meget mere ud i naturen nu og er af den grund mere aktive. Vi fjoller mere, da vi leger så meget med hende og hun byder også selv op til leg ved at komme til os med sine bamser og dutter os på hånden for at fortælle, at vi altså lige skal have fokus på hende og ikke vores mobiler eller tv. Hun har gjort corona tiden mere sjov og håndterbar, for der sker altid noget, når hun er omkring. Hun giver os så meget at leve for og giver tryghed og liv i vores hjem. Vi kunne ikke tænke os en hverdag uden hende og hendes fjollede personlighed.

ugens kæledyr holly

Skriv et svar

Cookie-indstillinger