Ugens Kæledyr – Chase (Uge 48)

Navn på dig: Alberte Petersen
Navn på dit kæledyr: Chase
Kælenavn: Chasie & Chasie Pasie
Alder: Chase er 11 uger og har fødselsdag d. 10/09-22
Køn: Han
Race: Bichon Havanaise + Lhasa Apso
Hvornår fik du ham? Vi fik Chase d. 5 november 2022

Er der en speciel betydning bag hans navn?
Vi snakkede om hans navn på vej over for at se ham for første gang, hvor vi havde flere navne oppe og vende, fx Max. Vi kom i tanke om børneserien Paw Patrol og søgte på deres navne, hvori navnet Chase er, som deres politihund og så følte vi bare, det var et perfekt navn.

Er der en historie bag, hvorfor I fik ham, hvis ja fortæl?
Vi ville faktisk først have haft hund engang efter jul eller til sommer. Vi var dog begyndt at kigge, da vi ville have den hund, som føltes helt rigtig og perfekt for os. Vi var sikre på, at vi ønskede os en tæve. Men så faldt vi over et opslag, hvor der kun var 2 hanner tilbage og som var klar til et tidspunkt, vi havde mere fri i hverdagen.

Vi snakkede så om, at tæver kan være ’upraktiske’ i en leje-lejlighed, da de er i løbetid – så vi tænkte, det var bedre at starte med en han. Vi troede, han var en time væk fra os og aftalte derfor at komme og se ham samme aften som vi skrev til opdrætteren for første gang. Det viste sig at være på Sjælland (vi kommer fra Jylland), men vi skulle bare over at se ham, så det gjorde vi og derefter ventede vi 1 måned på at få ham hjem <3

Var der en speciel grund til, at det blev netop ham?
Vi stod mellem de 2 søde hanner og var meget i tvivl. Men hans brune farve, som var den eneste brune i kuldet, gjorde noget specielt og så havde min kæreste en meget fast holdning om, at han ville have en brun hund, selvom den jo måske skifter farve – så det var meget ’meant to be’. Så var hans personlighed også bare en god blanding af rolig og interesseret i os og omgivelserne, som var vores ønske i en hund.

Hvad slags temperament har han?
Chase er en rolig hund, men er også begyndt at være legesyg. Han har fået en ven, som også er hvalp, og det er faktisk det eneste tidspunkt vi har hørt ham gø, som kun har været grundet leg. Så alt i alt, et roligt og dejligt temperament <3

Hvad elsker han?
Chase elsker gåture på stranden, grave og lege (både med mennesker og hunde).

Hvad er hans yndlingsmad?
Chase elsker indtil videre alt mad. Men han har fået nye makrel-snacks som han er blevet helt vildt med, som må ses som værende top favoritten pt.

Hvad er hans bedste sider?
Chases bedste sider er hans rolige sind og at han er lærenem. Da han var omkring 9 uger, kunne han adlyde kommandoer, såsom sit og dæk. Han er meget villig til at lære nye ting og derfor var det også ”nemt” at lære ham sit og dæk, da han nok også ser/så det som en ’sjov’ leg.

Derudover så er han blevet god til at vente, ved f.eks. lyskryds. Han kom fra landet, hvor han aldrig havde hørt/set biler og derudover aldrig været indenfor i et ”rigtigt” hus. Så han var meget skeptisk overfor biler + andre ”normale” ting i starten. Men nu tænker han ikke over bilerne og de andre ting. En anden god side ved Chase er, at han elsker at lege, med især en anden hvalp i familien, selvom den er 3 gange så stor som ham.

Hvad laver I, når I hygger allermest?
Når vi hygger os mest sammen, så leger og lærer vi nye tricks.

Hvor er jeres yndlingssted at gå tur?
Det må helt sikkert være stranden, hvor der kan graves frit rundt og leges vildt <3

Kan han nogle tricks?
Chase kan sitte og dække på kommando. At ’give pote’ er ved at komme, men hænger ikke helt ved endnu. Han kan komme og slippe legetøjet, hvis vi siger det, når vi leger. Så kommer han for det meste, hvis vi kalder, medmindre der er en sød hund eller et hul på stranden som er ’vigtigere’ i hans optik 😉

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Chase er stadig ikke helt renlig, så den træning er stadig i gang.

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr
Chase har det med at hoppe, når der er blade eller højt græs. Så når han er i højt græs eller blade, så hopper han, fordi han tror, han ikke kan løbe igennem det, selvom der kun er nogle få blade.

Derudover så har Chase en ‘snack roll’, den bliver han altid sur på, da det er som om, han ikke har fundet ud af, han skal trille med den for at der kommer mad ud. Det er altid sjovt at se på. Og ellers er han bare genial, når han leger med mine forældres hundehvalp. For selvom han er meget mindre, tror han at han er meget større.

Hvad er dit yndlingsminde med dit kæledyr?
Mit yndlingsminde med Chase må være første gang vi legede med ham. Det var på vejen hjem fra Sjælland og han var meget rolig i bilen. Men da vi så kom ud til blade og græs, løb han rundt og var helt vildt glad. Det var en surrealistisk oplevelse at endelig have ham.

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Jeg har en mini julemand til at stå i stuen, den er Chase utrolig optaget af og vil gerne lege med huen. Så han forsøger at lege med den, men når der så bliver sagt stop, så stopper han – men begynder kort efter igen. På et tidspunkt så vi, at han har trukket nissen med hen i kurven, helt diskret.

Hvem er hans bedste ven?
Alfred er Chases bedste ven. Alfred er 4 dage yngre end Chase, men 3 gange så stor. Alfred er en blandingshund mellem én kongepuddel og en golden retriever. Alfred er mine forældres hundehvalp, så det har været vigtigt for os, at de kunne sammen. Chase var tilbagetrukket ved første møde, men nu løber de hen til hinanden og leger fra start til slut. I lang tid har de kun kunne lege vildt, men de har nogle gange nu kunne lege med et legetøj, sammen og ’samarbejdet’. Alfred er meget rolig og har vist Chase, at andre hunde ikke er skræmmende, bare fordi de er mere frembrusende, som Chase nok ellers troede i starten. Der er ingen tvivl om, at Chases bedste ven er Alfred <3.

Hvad betyder dit kæledyr for dig?
Chase har kun været ved mig omtrent 1 måned, men han allerede påvirket mit liv så positivt. Chase bringer så meget kærlighed og tryghed til mig og min kærestes liv. Man er aldrig alene og har altid en man kan lave noget med. Selvom en hundehvalp er krævende, så har det været det hele værd, for han er den skønneste hund. Der vil for altid være en ubetinget kærlighed til ham <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger