Ugens Kæledyr – Atlas (Uge 24)

Navn på dig: Simone
Navn på dit kæledyr: Atlas
Kælenavn: Basse, Basbas, Bassemand, Lille, lille manden, Attélas, flotte fyren, osv.
Alder: Født d. 29/11/2021
Køn: Han
Race: Eurasier

Hvornår fik I ham?
Vi hentede ham, da han var 8 uger gammel.

Er der en speciel betydning bag hans navn?
Vi ville gerne finde et stolt navn, og da min kæreste kom på Atlas, kunne han ikke hedde andet. Selvom vi også synes godt om hans kennelnavn, Maxim, kunne vi ikke få ‘Atlas’ ud af hovedet og det hedder han nu hos os. Atlas er efter titanen i græsk mytologi, der holder verdenen/himlen på sine skuldre.

Er der en historie bag, hvorfor I fik ham, hvis ja fortæl?
Der er som regel ret lang ventetid på eurasier hvalpe og vi var derfor enormt heldige, da vi kom i kontakt med Atlas’ opdrætter, som forventede hvalpe inden for nærmeste fremtid. Vi kørte op og besøgte dem og fik en god snak, samt hilste på hans mor og deres anden eurasier, og så var det ellers bare at vente og håbe, at der kom en hvalp til os.

Da hvalpene var blevet født, fik vi den dejlige besked, at der var en hanhvalp til os. Atlas er eneste han i kuldet og har dermed 5 søstre. Dog var det stadig med forbehold for, at han ville passe til os, og som ugerne skred frem og vi besøgte hvalpene flere gange, stod det klart, at han ville passe perfekt hjemme hos os.

Hvad slags temperament har han?
Han er den sjoveste hund, jeg har mødt. Han finder på så mange sjove ting og charmer sig generelt igennem tilværelsen. Han er også typisk eurasier på den måde, at han nok skal fortælle/vise, hvad han vil og hvornår han vil. For eksempel til hundetræning er han super skarp og på i starten, men når han så “har lært det”, så vil han altså hellere grave i sandet eller lave noget andet. Han er også en meget modig hund, og er ikke rigtig bange for noget og går altid til nye ting med stor entusiasme.


Hvad elsker han?
Han elsker at komme på tur og opdage nye steder. Derudover snacks og at bruge tid med hans mennesker.

Hvad er hans yndlingsmad?
Han er lidt kræsen anlagt med hans almindelige mad, og er bestemt ikke en hund, der overspiser. Han elsker dog de fleste godbidder og tyggeben.

Hvad er hans bedste sider?
Helt klart hans sjove personlighed! Han er virkelig udtryksfuld i sit kropssprog.

Hvad laver I, når I hygger allermest?
Så har vi helt sikkert gået en god tur i skoven eller langs fjorden, og hygger derefter hjemme på sofaen med en lur eller snacks (tyggeben).

Hvor er jeres yndlings sted at gå tur?
Det hænger nok sammen med det tidligere svar – men gerne i skoven eller langs fjorden, hvor han kan få lov til at snuse sig frem.

Kan han nogle tricks?
Han kan godt lide at lære nye ting, så længe at det ikke bliver for gentagende. Han kan sit, dæk, bliv, giv pote, vinke, kramme og så arbejder vi lidt på ‘bamse’, hvor han skal side på numsen med forbenene oppe.

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Han har en tendens til at snaske i ting på tur, så der skal vi være ekstra opmærksomme. Ellers har han som sådan ingen uvaner.

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr
Generelt er han ret sjov og en rigtig drengerøv, som man kan forvente af en hvalp på 6 måneder. Når der er noget, han vil, sætter han sig foran en og bliver ved med at ‘grabbe’ med poten, til man følger med ham eller leger.
Han er også ret sød/sjov når han skal ligge i sengen eller sofaen, der lægger han sig altid på en pude som et menneske.

Hvad er dit yndlings minde med dit kæledyr?
Det må være da vi skulle hente ham hjem, det var en virkelig speciel dag.

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Han elsker at stjæle strømper og er en mester til at finde dem selvom de er gemt væk. Når han så finder en løber han rundt og prøver at få os til at lege tagfat med ham. Han er også pt i en fase, hvor han splitter sine bamser ad, så der er bamsefyld i hele lejligheden.

Hvem er hans bedste ven?
Han elsker at lege med andre hunde, men nogle af hans bedstevenner er Karla en Old English Bulldog og Arthur en Leonberger. Derudover elsker han når vi mødes med hans mor og søskende til leg.

Hvad betyder dit kæledyr for dig?
Atlas er udentvivl blevet en stor del af vores familie, alt bliver planlagt rundt om ham og intet går hans næse forbi. Han bidrager med så stor glæde, til min kæreste og jeg, med alle hans sjove påfund. Min kærestes arbejde indebærer også, at han i perioder er meget væk hjemmefra, og der har Atlas’ tilstedeværelse virkelig været en gave for mig personligt. Han er alt, hvad vi har drømt om i en hund og er en bedste ven på fire ben.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger