Schipperke – Lær racen at kende!

OBS: Denne artikel er skrevet i samarbejde med en Schipperke-ejer. Formålet er at lære om racen i form af erfaringer og oplevelser fra ejere, der har selvsamme race.

Denne artikel skal altså ikke ses som faktabaseret, men derimod som en personlig fortælling fra en Schipperke-ejer.

Navn på race: Schipperke
Temperament: Pålidelig
Aktivitetskrævende: Mellem
Nysgerrig: På vagt
Pelspleje: Ikke meget

Jeg er 31 år gammel og er en meget aktiv person. Jeg elsker at gå lange ture og jeg nyder at bruge masser af tid sammen med hundene.

Vi har både gået til BegynderB, Rally, Agility, hundefitness og almindelig hundetræning på hold. Jeg har 2 Schipperke: Ludo på 10 år, og Schiva på 8 år. De er begge uddannet læsehunde igennem læsehunde foreningen. Hvilket er fuldstændig fantastisk 💜

Vi hjælper børn med læsebesvær to gange om ugen på den lokale skole. Og de er meget vellidt af både lærere, elever og forældre. De er alle taknemlig for arbejdet. Pga deres arbejde er det vigtigt at sørge for, at de får alt hvad de har behov for. Så de er klar! De skal nemlig være rolige, nærværende og tålmodige. De gør det så godt!

Lidt om racen Schipperke

Hvis jeg skal være ærlig og fortælle om racen, så vil jeg beskrive den som en blanding af Schæfer og Shiba. Du har en loyal hund, der elsker at arbejde, og en virkelig klog hund, der ikke finder sig i hvad som helst. En virkelig selvstændig hund, der godt kan undvære opmærksomhed fra fremmede.

Det er en hund, der kræver at blive brugt – både fysisk og mentalt. Hvis ikke de får deres behov stillet, kan de være en rigtig “pain in the ass”. Jeg læser dagligt med i Schipperke grupper, hvor de skriver hvor træls og ulydig deres hund er. Og det er virkelig ærgeligt at se sådan noget. For det er en virkelig klog lille arbejdshund. Med rette motivation er jeg 100% sikker på, de kan lære ALT.

Jeg kender nogle med Schipperke, som virkelig gør deres arbejde godt, og har en fantastisk lille hund. Det er bestemt ikke en allemandshund. Man skal have tid og overskud til en aktiv klog hund. Det er en relativt reserveret race – de gider ikke nusses af hvem som helst.

Ludo og Schiva gider ikke fremmede voksne. De giver den kolde skulder og går, hvis det ikke lige passer dem 🤣
Til gengæld elsker de alle børn – om det er babyer eller 13 årige børn, så bliver de nærmest tvunget til kærlighed. 💜

Ludo og Schiva blev trænet til at være læsehunde, fordi de skulle overtage, når Loke ikke var her mere. Jeg vidste de kunne, der skulle bare lægges samme arbejde i dem, som jeg gjorde med ham.
Masser af ro, træning og kontakt øvelser.💜

Hvordan fik i øjnene op for racen Schipperke?

Jeg fandt Schipperke, fordi min allerførste hund var en blanding af Schipperke/coton de tuler. Han hed Loke-emil og han var den bedste hund. Altid glad, loyal, klog og lærenem. En rigtig skøn lille uldtot. Han var så fantastisk og jeg vidste, jeg måtte møde en rigtig Schipperke. Jeg besøgte nogle opdrættere og inden jeg fik set mig om, havde jeg bestilt en.

Den ene opdrætter og jeg brugte mange timer sammen, og jeg hørte alle hendes erfaringer med racen – hun havde haft racen siden slut 80erne. Det var faktisk først der, racen kom til Danmark. Så det er helt nyt, den er her. Også derfor der er så lidt af dem. Jeg var total forelsket i racen, de var bare så skønne.

Hvordan fandt du dine hunde og hvordan var hele processen ift. at finde avler:

Jeg googlede og brugte hundegalleri. Det gik faktisk ret stærkt. Jeg købte min første schipperke i august 2011. Han hedder Ludo og er en skøn lille fyr. Jeg besøgte opdrætter mange gange, mens Ludo stadigvæk lå i maven på sin hundemor.

Bestilte en hanhund, og til mit held, kom der en skøn lille hanhund ud. Jeg græd af glæde dagen, hvor opdrætter ringede og sagde, han var blevet født.

I 2013 køber jeg Schiva. Hende fandt jeg via Facebook. Jeg fulgte opdrætteren og jeg så, der var to tæver tilbage. Jeg ringede og sagde, jeg ville købe en af dem. Jeg besøgte opdrætter 3 gange på de 8 uger. Og da hun blev 8 uger kom opdrætter hjem til mig med hende. Han ville gerne se hvor og hvordan, hun skulle bo. Jeg har stadigvæk kontakt med begge opdrættere idag.

Hvad er vigtigt at vide om racen, inden man får sig den?

  • Det er en virkelig larmende alarmhund, og den VIL fortælle, når noget ikke er, som det skal være. Du kan tone det ned, men du kan ikke fjerne, hvad de er skabt til.
  • Det er en klog hund! Hvis den keder sig, underholder den sig selv med unoder.
  • Den behøver en ejer, der træner med positive metoder, for den tilgiver dig aldrig, hvis du er ind imod den.
  • De har tendens til dårlige tænder. Vil anbefale tandrøngten løbende igennem hundensliv.
  • Det er en aktiv hund, der ikke bare kan nøjes med 15 minutters gåtur hver dag.
  • Den har en fantastisk pels, der er selvrensende, forstået på den måde, at pelsen ikke suger skidt til sig.
  • Den kræver at blive børstet med en god karte, da underulden løsner sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger