Muligheder til at transportere dyr i en bil. Hvad er den bedste type af transport?

Hvis du er kæledyrsejer, har du formentlig været nødsaget til at transportere dit kæledyr, hvad end det er til dyrlæge eller til pasning. Det kan derfor været nødvendigt at have en god transportmulighed til dit kæledyr. Her kan du vurdere, hvilken der passer bedst.

Det er de færreste dyr, der bryder sig om at blive transporteret, og de kan blive ganske bange og utilpasse. I særdeleshed hunde og katte, der bruger lugtesansen til at lokalisere hjem kan have svært ved at finde ro. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at man finder den bedst mulige metode til at transportere de små kæledyr. Det kan variere fra kæledyr til kæledyr, og den bedste transportkasse til hunde kan være en helt anden end til kaniner.

Et bur kan give en stor del komfort og tryghed til et hvilket som helst kæledyr på farten. Et bur skaber en mere komfortabel rejse for dyret, da det kan se, hvad der foregår omkring det samtidig med at det ikke er helt frit. Buret sørger også for, at dyret ikke tilsmudser bilen, og forstyrre chaufføren i kørslen. Det er altså vigtigt for både komfort og sikkerhed.

Forskellige typer af bure

De forskellige muligheder har hver deres fordele og ulemper, og det er op til individuel vurdering, hvilken der passer bedst til lige nøjagtigt dit kæledyr.

Billede af en kæledyrsbærer fra hjemmesiden bildeleshop.dk

Stoftasken er lavet af slidstærke men åndbare stoffer, foruden en ramme. Stoftasken kan fastgøres i bilen med et bælte. De fleste af denne type tasker har et vindue, så kæledyret kan følge med i, hvad der sker, uden at blive alt for forvirret. Desuden har det et håndtag, så du let kan transportere det rundt.

Plastikboksen er først og fremmest rigtigt nemme at holde rene. De er mest velegnede til de mindre eller mellemstore kæledyr og kan let placeres bag i bilen. Der er selvfølgelig tænkt på luften, og der er derfor rigeligt huller til at ventilere det lille kræ. Mange plastikbokse til kæledyr er forsynet med en lille vandskål, så de kan hydrere sig efter behag. Nogle plastikbokse er forsynet med hjul, så du kan rulle på gaden.

Metalburet lyder lidt hårdt, men det er den mest holdbare af de tre muligheder. Det er også ofte større end de andre og ganske velegnet til de store kæledyr. Eftersom de ofte består af metalnet, er der rigeligt ventilation og luft til dyret, som til gengæld ikke skærmes i samme grad som i de øvrige bure. Metalburet kan monteres i bilen, naturligvis afhængig af størrelsen.

Hvis du ikke blot skal på en kort tur til dyrlægen eller stranden, men på en længere udenlandsrejse, så skal du huske at orientere dig i fødevarestyrelsens regler. Der er nemlig nogle ting, man skal huske, når man rejser med kæledyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger