Mittelspitz – Lær racen at kende!

OBS: Denne artikel er skrevet i samarbejde med en Mittelspitzejer. Formålet er at lære om racen i form af erfaringer og oplevelser fra ejere, der har selvsamme race. Denne artikel skal altså ikke ses som faktabaseret, men derimod som en personlig fortælling fra ejer af en Mittelspitz.

Navn på race: Mittelspitz
Temperament: Livlig
Aktivitetskrævende: Medium
Nysgerrig: Kan være reserveret
Pelspleje: Mellem

Inspiration til must haves til dig med en Mittelspitz

Orange Sun
Sort
Hunting Green
Mocca
Ocean Blue
+1
259,00 kr.299,00 kr.
-15%
Original price was: 69,00 kr..Current price is: 69,00 kr.. 58,65 kr.
Lyserød
Creme-hvid
Koksgrå
Lysebrun
249,00 kr.449,00 kr.

Vi er to kandidatstuderende på 23 år, der bor i Aalborg Øst. Vi ledte aktivt efter en hund/ hvalp i over et år, før vi fandt racen Mittelspitz og efterfølgende vores elskede Balto.

Vi vidste begge to fra starten, at vi gerne ville have en spidshund, og at den ikke skulle være for stor, bl.a. fordi vi gerne ville kunne tage den med os rundt til familie og venner.

Balto er snart 6 måneder, og bliver kun bedre, skønnere, smukkere og dygtigere med tiden. Vi glæder os til at vise ham frem på udstillinger, og til at han bliver ældre, så vi bl.a. kan prøve agility, som vi er sikre på, at han vil elske.

Han elsker nye ting og at blive udfordret. Hvis I vil følge med i Baltos liv, så kan I finde hans Instagram ”mitteldk”.

Lidt om racen Mittelspitz

En Mittelspitz er en helt fantastisk race, der stammer fra Tyskland. De er kærlige, trofaste, nysgerrige, robuste, en anelse vagtsomme og super intelligente. Balto elsker at lære nye ting, og han fanger det så hurtigt.

De elsker at være sammen med familien, at være aktive og så elsker de at være udenfor. Udenfor er Balto overraskende selvstændig, og vi plejer at sige, at han bare gerne vil frem i verden. Vi tror, at det hænger sammen med deres kærlighed til at være udenfor. Indenfor var han nemlig lidt en ”velcrohund”, og ville altid gerne være i nærheden af os.

En Mittelspitz har en smuk pels med tæt underuld, der er forholdsvis nem at holde, da den er selvrensende. Uanset hvor beskidt Balto har været, er det enten bare ”faldet af” eller kunne børstes af.

Hvalpepelsen er lidt mere krævende end voksenpelsen. Vi har børstet Balto hver dag, men voksenpelsen skal børstes cirka én gang ugentligt – godt nok oftere i fældningsperioderne. Vi klipper håret imellem trædepuderne, så han ikke glider rundt, og så klipper vi rundt om poterne, da en Mittelspitz skal have ”kattepoter”. Ellers skal han ikke klippes.

De vejer mellem 6-10 kg, har en højde på 30-40 cm og findes i mange smukke farver: Sort, brun, hvid, orange, ulvegrå, creme, creme-zobel, orange-zobel, black and tan og particolor.

Mittelspitz

Hvordan fik I øjnene op for en Mittelspitz?

Vi vidste som skrevet, at vi ville have en spidshund. Vi undersøgte dog en hel masse forskellige racer, og faldt så over Mittelspitz på Koebhund.dk.

Hvordan var processen ift. at finde Mittelspitz?

Der er ikke så mange opdrættere af Mittelspitz i Danmark, så vi undersøgte dem alle, og faldt for en opdrætter, som vi tog kontakt til. Vi havde en virkelig god samtale og fik ”forventningsafstemt”.

Vi ville gerne finde ud af, om det her var racen for os. Det var også vigtigt for os at få hvalpen fra et sted, vi stolede på, og havde en god mavefornemmelse med. Og det havde vi! Vi føler os så utrolig heldige, at hun også synes vi var et godt match til racen, ligesom vi selv syntes.

Allerede fra første besøg var vi solgte. Vi mødte flere af opdrætters hunde, herunder mor, far og hvalpe, og vi havde allerede vores øjne på en helt speciel lys guldklump med et sort ansigt (grå dreng). Alle hvalpene var fantastiske, men der var noget helt specielt over lige den.

Det var opdrætter, der valgte hvilken hvalp, der passede bedst til hvilken familie, og vi stolede 100 % på, at hun tog den rigtige beslutning. Da hvalpene var 8 uger, fik vi at vide, hvilken hvalp vi skulle have.

Vi var heldige, for hun synes også, at vi var det perfekte match til lille grå dreng, som vi kunne tage med hjem to uger efter.

Mittelspitz

Vigtigt at vide om racen Mittelspitz

Det er vigtigt at være opmærksom på, at racen oprindeligt er en vagthund/ alarmhund, så det er vigtigt at socialisere den fra starten af. På den måde kan man minimere gøen. Vi havde forberedt os på det ”værste”, men heldigvis gøer Balto ikke så meget.

Han gør, når nogen går forbi vores have, så det arbejder vi på. Men vi har også været opmærksomme fra starten, og har bl.a. ikke givet efter, hvis han har gøet for at få et legetøj eller en godbid, og vi har stoppet legen, hvis han er startet på at gø.

Det er rigtig vigtigt, at man har tid og overskud i hverdagen til at børste hvalpen/hunden.

Bedste råd til andre, der overvejer en Mittelspitz

Hvis I har besluttet, at I gerne vil have en hund/hvalp, og har tiden og overskuddet til det, så er mit bedste råd at kontakte en opdrætter, og så kan I sammen finde ud af, om en Mittelspitz er racen for jer.

Og til sidst skal I forberede jer på, at det er en fantastisk race, som man falder helt pladask for – det gjorde vi i hvert fald.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger