Opdateret den 06/10/2022

Har du en kat, så har du helt sikkert også kattelegetøj som mus. Det er næsten et must! Har du ikke en, så er det selvfølgelig ok, for så er du landet det helt rette sted. Kattelegetøj som mus hænger sammen med ordet kat, lige så som Tom & Jerry, Bonnie & Clyde og Yin og Yang ikke kan siges uden hinanden. 

10 forskellige slags kattelegetøj mus

Play-N-Squeak Mus

Har du brug for en opgradering af den klassiske, lydløse mus? Disse ligner ret godt en lille mus og er endnu sjovere for din kat, da den siger små pive-lyde. Og det er ikke det eneste! Den indeholder også katteurt, så din kat vil ikke kunne slippe den igen.

2 små mus med raslelyd

Her får du to små kattelegetøjs mus – en i sisal og en i stof. Udseendet og den raslende lyd vil gøre din kat nysgerrig, så den ikke kan lade vær at lege med dem. Disse to mus kommer i to forskellige slags materialer og er en god måde at finde ud af, hvad din kat foretrækker.

Mus med økologisk kattenip

Går du op i økologi derhjemme og ønsker du det samme for din kat? Så får du her det fineste, orange kattelegetøj som mus. Den indeholder 100% økologisk catnip. Musen måler 6 x 5 x 15 cm.

Aktivitets-mus

Dette er en lidt anderledes legetøjsmus end dem, vi har valgt tidligere i artiklen. Det er nemlig et aktivitetslegetøj formet som en mus, der kan uddelegere godbidder, hvis den bliver skubbet lidt rundt. Det er altså et legetøj, hvor din kat skal finde ud af, hvordan den får godbidderne ud. Materialet er plastik og den måler 9 cm højden. 

Kong Mus med genopfyldelig catnip

Kong er et kendt mærke inden for legetøj til katte og hunde. Her får du den fineste plys mus, som allerede indeholder catnip. Desuden medfølger der også ekstra catnip, så du løbende kan genopfylde. Musen har fjer som hale, så der er dobbelt op på underholdning for din kat.

Mus med forlængelse

Her får du bogstavelig talt den udvidede version af kattelegetøjets mus. Her får du mus med små klokkebolde eller bolde med knitrelyde. Perfekte til katten, der elsker at daske til ting og få en reaktion ud af det.

Handske med mus på fingrene

Elsker du at lege med din kat og ved du, at den elsker mus? Så har du det perfekte kattelegetøj med mus her. Det er en handske i fleece og på 4 af fingrene er der 4 mus på, som du kan bruge til at lege med din kat med – og samtidig passe på din egen hånd.

Kattelegetøj mus i beige og brun

Klassisk kattelegetøj som en lille mus i beige. Materialet er blødt og så er der en lille raslen indeni, som gør din kat ekstra nysgerrig, når den leger med den. Prisen er overkommelig og perfekt til dig, der skal købe den første kattelegetøjs mus til din kat.

Prinse-mus

En sjov lille mus designet som en prins – og med raslelyd. Perfekt til dig, der vil have en lidt anderledes og sjovere mus, som din kat kan bruge flere timer at lege med.

6-paks mus med catnip

Ved du, at din kat elsker at lege med musene og gerne så voldsomt, at de oftest ender med at gå i stykker? Så kan du her få 6 stk med det samme. Designet er klassisk og så indeholder de catnip, så din kat bliver ellevild.

Hvad er kattelegetøj-mus?

Kattelegetøj formet som en mus er præcis, som det lyder. Det er legetøj til din kat, der er formet/designet som en mus. Det er selvfølgelig ikke en rigtig mus, men stofmateriale der er formet således, at det minder om en mus. Det er et must hos de fleste katteejere, hvad end deres kat leger med den eller ej – den skal bare være der.

Sandheden er nok den, at de fleste af os køber dem i håb om, at vores katte synes, de er for sjove at lege med. Men har du en kat, så ved du også, at de gør, hvad der passer dem og det er altså ikke altid, at en lille mus af stof falder i god jord hos din kat. Men for at komme tilbage til spørgsmålet, så er kattelegetøj som mus blot et legetøj, der minder om en mus.

Skal katte have en mus som kattelegetøj?

Nej, katte skal ikke have kattelegetøj, der er formet som en mus. Det er dog blot et klassiske legetøj, som mange vælger at købe, da man forbinder den slags legetøj med katte.

Grunden til at mange forbinder det med katte, er fordi mange katte elsker at fange mus i det fri. For mange katte, der lever i det fri, så betyder mus overlevelser.

Mange katte, der lever frit eller på gårde, bruger masser af tid og energi på at fange muse og spise dem. Nogle gør det, fordi det bogstavelig talt handler om deres overlevelse, men de katte der dagligt får mad serveret, gør det, fordi de har et naturligt jagtinstinkt.

Hvad er det rette legetøj til min kat?

Det rette legetøj til din kat kan være kattelegetøj som en mus. Det kan også være flere ting eller nogle helt andre ting, som er det rette legetøj for din kat. Når det kommer til, hvad det rette kattelegetøj er for din kat, så er det meget forskelligt fra kat til kat.

Forskelligt fra kat til kat

Nogle katte er gode til at underholde sig selv og lege med deres stilleliggende legetøj – som f.eks. en mus. Nogle skal aktiveres mere og vil gerne have, at der bliver leget med dem eller at legetøjet, som de skal leger med, kan bevæge sig selv. Og andre katte får mest ud af at lege med legetøj, der aktiverer og stimulerer dem mentalt.

Du kender din kat bedst

Når du skal vælge det rette legetøj til din kat, hvad end det er kattelegetøj som mus eller andet, så husk på, at du kender din kat allerbedst. Du ved, hvad der underholder den bedst og hvad der tidligere har været en success derhjemme. Det er altid fint at prøve sig frem, men har du flere gange prøvet med en stof mus – uden held, så er denne gang heller ikke lykkens gang. Så kan det være, du skal prøve med en elektrisk mus, en mus med catnip eller noget helt tredje.

Tidligere artikelAkvariefisk for begyndere | Din guide til valg af akvariefisk
Næste artikelUgens Kæledyr – Tahin & Elliekanin (Uge 40)
Mit navn er Julia, og jeg er administrator her på Petguide. Siden jeg var barn, har jeg elsket stort set alle dyr! (udover ederkopper)! Her på siden kombinerer jeg den kærlighed med min generelle nysgerrighed for at finde det bedste udstyr, foder, tips og tricks til alle kæledyrsejere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her