billede er sovende hund

Hvor sover hunden bedst?

Hvor sover hunden bedst? Det er et spørgsmål, der er svært at give et 100% konkret svar på, for det er meget forskelligt fra hund til hund. Nogle hunde, når de er voksne, foretrækker at ligge i deres hundekurv ved siden af jer, andre hunde synes, at det bliver for varmt i hundekurven og ved siden af jer og foretrækker måske at ligge i gangen eller et sted, hvor det er køligere.

Oftest handler det også om, hvad I har vænnet jeres hund til og hvor den føler sig mest tryg. Men vi vil prøve at tage dig gennem nogle af de oftest stillede spørgsmål, så du kan skabe de bedste rammer for din hund. 

Inspiration til dejlige sovesteder for din hund

Lyserød
Creme-hvid
Koksgrå
Lysebrun
249,00 kr.449,00 kr.
Sort
629,00 kr.1.529,00 kr.
Beige
1.329,00 kr.2.549,00 kr.

Hvor skal min hvalp sove?

Når du lige har fået din hund, anbefaler de fleste, at du lader den sove tæt ved dig. Mange får et hvalpehegn eller et bur, som de placerer lige ved siden af sengen, så de allerede fra start har lavet nogle trygge rammer for hunden. Du skal huske på, at når du lige får din hvalp, så er alt uvant for den.

Den har været vant til at være tæt på sin hundemor og søskende og pludselig, fra dag til anden, skal den vænne sig til nye omgivelser. Derfor anbefales det, at den sover tæt ved dig for at skabe lidt tryghed fra start af. Det gør det også nemmere for dig at gøre den renlig i løbet af natten, da I er lige ved siden af hinanden.

Så har du nemlig mulighed for at høre, når den er vågen og hvis der er det mindste piven. I den forbindelse er det også muligt for dig at ligge avispapir ud, så når uheldet sker om natten, så er det let at rydde op.
Så vi anbefaler, at din hvalp sover tæt ved dig i starten.

Kan en hund sove alene?

Din hund kan godt sove alene, når den er blevet ældre og er trænet til det. Det kommer oftest i forbindelse med, at din hund bliver trænet og vænnet til at være alene hjemme. De fleste hunde, når de er alene hjemme, bruger meget af tiden på at sove. Derfor lærer den helt automatisk også at sove alene, når du ikke er der. Det er altså helt fint, hvis du en aften skal ud nogle timer – så sover din hund højst sandsynligt bare der – også selvom den er alene.

Det er forskelligt fra hund til hund, hvordan de bedst sover, når de er alene. Nogle fungerer bedst, når de er i ét specifikt rum og ikke har adgang til hele hjemmet. Det er nemlig sådan med hunde, at de helt intuitivt har et beskytter-gen og så kan det, at skulle passe hele huset, stresse dem.

Så for nogle fungerer det med et enkelt værelse eller lukkede døre inden til andre rum. Det er ting, som du hurtigt kan mærke på din hund, når I træner den til at være alene hjemme. Så kort fortalt, så kan din hund godt sove alene, så længe det selvfølgelig passer med, hvor længe den maksimum kan være alene hjemme.

Hvor skal min hund sove om natten?

Vi har kort svaret på det lidt flere steder i artiklen, men vi anbefaler (baseret på andre eksperters anbefalinger som f.eks. dyrlæger), at din hvalp i starten skal være nær dig, når I sover. Alt er som sagt nyt og du kan give den tryghed ved at være tæt på den. Så lad den sove ved siden af dig i en hundekurv, madras eller hvad du synes – og så kan du hurtigt stikke en arm ned til den, hvis den bliver bange eller skal ud om natten.

Når din hund bliver ældre og mere renlig, så er det forskelligt, hvor hundene finder sig mest tilpas henne. Nogle vænner deres hunde til at sove i sengen (vores alles drøm 😉 ), men det kan være en god ide at overveje størrelsen på din hund, når den er fuldvoksen – om det stadig er en god ide der.

Vi kender flere hunde, der starter oppe i sengen og så bliver det for varmt i løbet af natten, og så ligger de sig enten på gulvet ved siden af eller gangen, hvor det er køligere. Så der er ingen regel for, hvor din hund skal sove – så længe den bare er tilpas ift. temperatur og komfort.

Hvor lang tid skal en hund sove?

Et andet oftest stillet spørgsmål er, hvor lang tid skal en hund egentlig sove? Men igen afhænger det meget af alderen på din hund og hvilken race det er. Som udgangspunkt siger man, at en hund gerne sover omkring 13-14 timer.

Det kan selvfølgelig være mere, hvis din hund er en hvalp eller hvis den er ældre. Det er selvfølgelig også ting som aktivitet og aktivering, der kan være med til at gøre en forskel for søvnmønstret og hvor længe de sover.

Hundelegetøj der kan aktiverer din hund og hjælpe til en god nats søvn

Kilder:
www.dyrekassen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger