Hvor længe kan en hund være alene?

At få sin egen hund, betyder helt automatisk, at der skal tages mere ansvar og det betyder også, at når vi skal noget, så skal der altså lige planlægges end tand mere, end vi måske plejer. Et spørgsmål der ofte bliver stillet til både Google, dyrlæger og andre professionelle, er, hvor længe kan en hund være alene?

Det vil vi prøve at svare dig på i denne artikel! Det er vigtigt at understrege, at hvor længe din hund kan være alene, afhænger ofte af træningen, I har lagt i at lære din hund at være alene hjemme. Dermed ikke sagt, at der ikke er grænser – for selvfølgelig skal din hund ikke være alene hjemme en halv dag. Den har også behov, der skal kunne opfyldes. Men fortsæt din læsning og så vil vi svare på nogle af de oftest stillede, der angår, hvor længe din hund kan være alene.

Gør alene hjemme lettere med f.eks. disse

99,00 kr.149,00 kr.
Lyserød
Creme-hvid
Koksgrå
Lysebrun
249,00 kr.449,00 kr.

Hvor længe kan en hund være alene?

Men hvor længe kan en hund så være alene? Det kommer meget an på, hvad du har trænet den til. I starten, når din hund ikke er så gammel, kan den selvfølgelig ikke være alene hjemme lang tid af gangen. Men som tiden går og din hund bliver bedre til at være alene hjemme, så vil den godt kunne være hjemme i 8 timer på en arbejdsdag. Er det scenariet, er det en process, der har taget længere tid at nå til og kan ikke ske på blot et par dage. Det kræver hårdt arbejde, hvis du vil sikre, at din hund har det godt, i det 8 timer du er væk.

Har du dage, hvor din hund skal være hjemme i lang tid, så sørg for, at den har frisk vand tilgængeligt, mulighed for at lægge sig i sin hundekurv og masser af legetøj, hvis der skal underholdes lidt. Det er også vigtigt at huske på, at bare fordi din hund kan være alene hjemme i 8-9 timer, så er det ikke noget, den nødvendigvis skal.

Det anbefales altså ikke, at den er alene hjemme i lange perioder af tid, bare fordi den godt kan. Din hund har også brug for social samvær, gå ture og stimulering ifm. leg og andre aktiviteter. Så sørg for at være hjemme hos den og ellers få den passet hos nogle. Så en hund kan godt være alene hjemme længe. Men husk på, at i sidste ende er det dig, der kender din hunds behov allerbedst og ved, hvad der er bedst for den.

Kan en hund være alene hjemme i 12 timer?

Vi anbefaler ikke, at din hund er alene hjemme i 12 timer. Er der en dag, hvor du er nødt til at være væk i 12 timer? Men du kender ikke nogle, der kan passe din hund de 12 timer? Så få en til at komme over efter arbejde og gå en tur med din hund, giv den lidt godbidder og leg med den.

Det er selvfølgelig ikke en løsning, man bør benytte sig af ofte, men er det en nødsituation og den eneste mulighed, så er det bedre end ingenting. På den måde får din hund bevæget sig, mulighed for at komme på toilet og aktiveret lidt – også selvom det kun er et par timer.

Hvornår kan en hund være alene hjemme i 8 timer?

Der findes ikke et definitivt svar eller formel på, hvornår din hund kan være alene hjemme i 8 timer. Det hele handler om træning og at gøre det i hundens tempo. Nogle hunde kan allerede efter kort tid være hjemme i flere timer og derfor går der selvfølgelig også kortere tid, før den kan være hjemme i 8 timer.

Men det er også vigtigt at understrege, at din hund ikke skal presses. Det skal foregå i et tempo, hvor den rent faktisk kan følge med og lære, at det at være alene hjemme ikke er noget, der skal forbindes med noget ubehageligt eller en dårlig oplevelse. Så tag jeres tid og følg din hunds udvikling.

Hvad laver en hund, når den er alene hjemme?

Men hvad laver min hund så, når den er alene hjemme og du ikke er der? Er din hund blevet trænet og øvet i at være alene hjemme, så er der god chance for, at den laver minimum. Sov den, da du tog hjemmefra, så vil den højst sandsynligt fortsat sove.

Har du sagt farvel til den, mens den kiggede på dig, så har den sikkert bare gået lidt rundt derhjemme, fundet noget legetøj eller lagt sig ind. Hunde sover meget i løbet af dagen og meget af det foregår, mens du er på arbejde.

Skriv et svar

Cookie-indstillinger