Hundeble Guide 2022: De 5 bedste til din hund 

0
640

Opdateret den 23/11/2022

Selv den skønneste og meste opdragne hund kan have uheld en gang imellem.

Nogle uheld er blot en enkelt gang og andre oftere. Sker det igen og igen, så er en hundeble en god løsning! Derfor har vi gjort det nemt for dig og fundet en håndfuld af de bedste hundebleer til jer, så din hund ikke længere skal skamme sig og du slipper for at tørre op efter ham/hende dagen lang.

De 5 bedste hundebleer

Overall Vinder

Trixie Hundeble 

Det her er en klassisk hundeble! Den placerer vi i toppen af listen, fordi den kan bruges til alt. Den kan bruges til tæver og hanner. Den kan bruges til løbetid, inkontinens og sygdomme – og så findes den i forskellige størrelser.

Så du kan altså få en hundeble til din bedste ven, som føles behagelig for den, så den stadig kan rende frit rundt derhjemme og lege – som om intet var hændt. Og så er prisen faktisk rimelig overkommelig. 


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
55,00 55,00 GÅ TIL BUTIK ➜
59,00 59,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Bedste engangsbleer til hunde

Mavebælte

Denne hundeble er designet til hanhunde. Den spændes om maven på din hund, så den dækker dens mandlige dele, skulle uheldet være ude.

Den er helt ideel til hanhunde, der døjes med inkontinens, lige er blevet opereret eller hvis I skal på en længere rejse uden muligheder for luftning – som f.eks. en flyvetur.

Om du skal være bange for, at den ikke kan suge nok? Nej. Den har en utrolig høj absorbering, så den kan tåle lidt. Efter brug bør den selvfølgelig skiftes. OBS: Dette er et engangsbind!


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
65,00 65,00 GÅ TIL BUTIK ➜
69,00 69,00 GÅ TIL BUTIK ➜
119,00 119,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Bedste hundebleer til hanner med indlæg

Mavebånd til hanhund

Synes du, at mavebånd er en god løsning til din hanhund, men engangbleer er ikke lige noget for jer? Så skal du overveje denne! Den er nemlig lavet af åndbar mesh, som kan bruges igen og igen.

Men hvordan? Der medfølger nemlig indlæg, som du kan tage ud efter brug, sætte nyt i og så kan den bruges igen. Der kan selvfølgelig tilkøbes flere indlæg, så du kan bruge mavebæltet flere gange på din hund. Mavebæltet lukkes med velcro, så du selv kan give din hund et behageligt fit. 


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
49,00 49,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Bedste vaskbar hundebleer til hanner

Simple Solution hundebleer

Den her kan også noget! Og selvom den minder utrolig meget om ovenstående – så er den slet ikke. Ovenstående fungerede nemlig via indlæg, der blev sat i.

I denne er der et permanent sugeområde, som absorberer, når uheldet er ude. Det vil sige, at efter brug kan du vaske den og evt. rense med pro-bakterier og enzymer. Giv gerne hundebleen en vask eller to inden, for så bliver den blødere og absorbere helt naturligt mere.

Bedste vaskbar hundebleer til hanner og tæver

Simple Solution hundebleer

Ikke alle hunde synes, at det er lidt fedt med en hundeble. Og med god grund, ikke? Derfor er det vigtigt, at hvis din hund er meget generet af det, at du vælger en type hundeble, der sidder behageligt.

Disse fra Simple Solution er ekstra komfortabel, da de findes i 5 forskellige størrelser og med velcro – så du skal altså ikke gå på kompromis med en størrelse og lade det være en halvhjertet løsning. Desuden er der sørget for en dobbelt barrier linning, så du ikke skal bekymre dig om nogle indendørs lækager. 


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
94,00 94,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Hvorfor har en hund brug for en hundeble?

Der kan være mange grunde til, at din hund har brug for en hundeble. Faktisk er der mange hundeejere, der, før eller siden, køber hundebleer til deres hund. Det er altså noget flere og flere gør, og dermed er der også flere og flere løsninger på problemet og muligheder at vælge mellem. I nedenstående afsnit kommer vi ind på forskellige grunde til, hvorfor en hund kan have brug for en hundeble. Har din hund brug for det af andre årsager, så er det også helt naturligt. Vi nævner blot de mest gængse og det er på ingen måde begrænset dertil.

Inkontinens

Inkontinens ses sommetider blandt hunde. Nogle hunde sker det blot for en enkelt gang – og så er en hundeble ikke løsningen. Det er ikke unormalt, at det kan ske. Det kan f.eks være, at din hund har været syg og så er kræfterne, der bare ikke. Det kan også være, at I har været adskilt længe og den dag I skal være sammen igen, er din hund SÅ mega glad for at se dig, at det ikke var helt til at styre. Grundene kan være mange – men sker det blot en enkelt gang og ikke regelmæssigt, skal du ikke bekymre dig og ej heller suse ud for at købe bleer. Men tisser din hund gang efter gang ud af det blå og lige pludseligt, så bør du tage den til dyrlægen. For der kan være sygdoms grunde, der gør, at din hund har inkontinens. Hvad end det er en kort eller længere periode, så kan en hundeble være ideel til jer, mens behandlingen står på.

Sygdom

Sygdom er også en typisk grund for, at din hund kan have brug for en hundeble over en periode. Det ses ofte, at hvis din hund har f.eks. urinvejsinfektion, så er lidt inkontinens, i den periode, nærmest uundgåeligt. I sådanne periode vil en hundeble gøre underværker, så hverken du eller din hund skal have det dårligt over, når uheldet sker. Desuden er det også en god måde at passe på dit hjem, så du ikke skal gøre unødvendigt rent.

Træning renlighed

Nogle bruger hundebleer i forbindelse med renlighedstræning af deres kæledyr. Det er en mulighed – men det skal understreges, at vi ikke anbefaler, at du bruger det som en nem løsning i starten. Det er nemlig rigtig vigtigt, at din hund bliver renlig uden en ble, for ellers er det bare spildt arbejde. Når I er længere henne i jeres renlighedstrænings og tæt på at være 100%, så kan man bruge den, hvis situationen er absolut nødvendig.

Problemer med markering

Specielt han-hunde har tendens til at markere overalt! Er det udenfor? Jamen, så go for it! Selvfølgelig kan gåturene blive lidt lange, men det er en del af det og det skal der også være tid til. Bliver det pludselig inden for – så er det lidt af problem. Her er det selvfølgelig ikke nok bare at tage en hundeble på din hund, hver gang I er indendøre. Der skal noget træning til også! Men mens træningen står på eller hvis man er ude ved andre, hvor man virkelig gerne vil undgå, at der sker uheld, så er en hundeble en alletiders løsning.

Kan både tæver og hanner benytte sig af hundebleer?

Ja! Både tæver og hanhunde kan benytte sig af hundebleer. Sommetider kan der være forskel på det, men så vil det være noteret, hvorvidt det er til hanhunde eller tæver. Hundebleer til tæver er oftest lavet som et fit – ligesom underbukser nærmest. De kommer op om bagbenene og bliver spændt om maven – og så er der et hul bag i til halen.

Disse er oftest brugt til tæver, men er i særdeleshed også egnet til hanhunde, da de begge netop har samme pasform – altså hanner og hunner. Der findes også en anden type hundeble. Det bliver også kaldt et mavebælte. Denne type “hundeble” er i aller mest henvendt til hanner. Det skyldes, at det er et bæltem, der bliver sat omkring maven på hund, som dækker din hans hunds “mandedele”. Det giver altså ikke mening at bruge dem på en hunhund, da hun af gode grunde ikke urinerer derfra.

Typer af hundebleer

Som vi kort var inde på tidligere, så findes der forskellige typer af hundebleer. I ovenstående afsnit var vi inde på 2 af slagsen, men der findes flere typer. Vi forklarer derfor forskellen på dem alle i nedenstående afsnit. På den måde kender du forskellen og kan bedst muligt finde det bedste match til din hund.

Mavebånd

Vi var kort inde på et mavebånd tidligere. Mavebåndet bliver også set som en hundeble, da den afhjælper på samme måde, som en ble ville. Mavebåndet er specifikt til hanhunde. Mavebåndet fungerer nemlig ved, at det sættes om din hanhunds mave og så dækker det dens mandlige dele. Det gør, at den f.eks. ikke kan markere alle mulige steder – for mavebånden fanger det og suger det i sig.

Almindelig løbetidsbukser

De almindelige løbetidsbukser er dem, du ser flest steder. Oftest bliver de kaldt løbetidsbukser, men er dog på ingen måde begrænset til en tæve, der er i løbetid. De kan sagtens bruges til andre scenarier, hvor en hundeble er nødvendig. De er heller ikke kun egnet til hunner. Har du en han-hund, hvor det bliver mening med sådanne ble, så kan den sagtens passe den. Den klassiske løbetidsbuks har en pasform, som sidder ligesom et par underbukser, eller en ble, ville på et menneske. Forskellen her er selvfølgelig, at der er sørget for et hul til din hunds hale.

Genbrugelige hundebleer

Der findes selvfølgelig også hundebleer, der er genbrugelige. Oftest vil der stå, hvis de er genbrugeligt. Det betyder egentlig blot, at hundebleerne er lavet i et materiale, der kan vaskes og de dermed kan bruges igen.

Engangshundebleer

Engangshundebleer er egentlig bare det modsatte af de genbrugelige. Her betyder det, at når din hund først har brugt dem én gang og haft sit første uheld, så kan de ikke bruges igen. De kan altså ikke vaskes eller rengøres på nogen måde. Så når de er brugt, så er det bare ud med. Oftest når man køber hundebleer til engangs forbrug, så medfølger der 10-15 stk i en pakke. Så der er altså til et par gange, når du køber engangsbleer.

Hvordan vælger jeg den bedste hundeble?

Når du skal ud at købe hundebleer, er det ikke meget anderledes, end når du skal købe bleer til en baby. Kan du ikke relaterer til det, så sammenlign det med, når du skal ud og købe underbukser til dig selv. Der er nogle krav og behov til pasform og størrelse, som de skal opfylde – og det samme gør sig gældende, når du skal købe løbetidsbukser til din hund.

Størrelse

Størrelsen er alfa omega! For ja, den skal jo sidde spot on. Det duer ikke, at den er for lille. Så strammer den og sidder ubehageligt – og det er ikke en god oplevelse for din hund. Er den for stor, så er chancen, for at den ryger af – rimelig stor. Og så har den hundeble pludselig ikke meget virkning. Derfor kan du ofte få hundebleer i forskellige størrelser, så du får det helt perfekte match til din hund! En behagelig og funktionel løsning.

Behov

Hvad er grundene til, at din hund skal have en hundeble? Er det, fordi den har en sygdom? Markerer den? Er den i løbetid? Alt efter hvilket problem, der skal afdækkes, kan forskellige typer af bleer passe til din hund.

Materiale

Når det kommer til materialet, så handler det mest om, hvorvidt du har brug for en, der kan bruges igen og igen eller engangshundebleer er mere oplagte til dig. Skal du blot bruge hundebleer for en periode, så kan det være, at engangs-hundebleer er det økonomiske bedste valg for dig. Så tænk over, hvor ofte du skal bruge dem, hvor mange du har behov for og hvad der økonomisk bedst kan betale sig.

FAQ

Tidligere artikelUgens Kæledyr – Aya (Uge 23)
Næste artikelSankt Bernhardshund – Lær racen at kende!
Mit navn er Julia, og jeg er administrator her på Petguide. Siden jeg var barn, har jeg elsket stort set alle dyr! (udover ederkopper)! Her på siden kombinerer jeg den kærlighed med min generelle nysgerrighed for at finde det bedste udstyr, foder, tips og tricks til alle kæledyrsejere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her