Opdateret den 30/09/2021 af Julia F

Cykeltrailere er et forholdsvist nyt koncept herhjemme. Ikke fordi det ikke er set før, men det er bare blevet en større ting de seneste par år – specielt i storbyerne, hvor det er nemmest at komme rundt uden en bil. Og du vil selvfølgelig stadig gerne have din lille bedste ven med rundt – så derfor er en cykeltrailer til din hund ideel. 

Mange hundeejere er ekstra fans af dem, fordi de er lette og nemme at fastgøre til cykler. Det kræver altså ikke synderligt ekstra meget af os at sætte den fast. Det er en lille indsats, der så gør, at vi kan tage vores hund med ud på cyklen uden at skulle tage hensyn til, om din hund er ved at være træt eller at på forhånd skulle planlægge det logistiske i have din hund med. Det her er så nemt og simpelt! Vi har fundet nogle cykeltrailere til dig, som er nemme at håndtere, kan foldes sammen til mindre og som fås i forskellige designs, så du ikke skal cykle rundt med en farve, du bare ikke kan modstå. 

Vores favorit cykeltrailere til hund

▶︎ Trixie Cykeltrailer i rød

Skal du ud og opleve verdenen på din cykel? Og vil du gerne have din hund med – så er denne perfekt. Den er af holdbart materiale og alt efter hvilken størrelse du vælger, kan den klare hhv. 20 og 30 kg. Så der er plads til lidt forskellige typer af hunderacer. Hjulene er med hurtigt fix system, der er to åbninger og så er der vind- og regnbeskyttelse-beslag. Der medfølger også et signal-flag og så har den 2 sidelommer med plads til masser af småting.


 • 5 stjerner på Petdreams.dk 
 • Findes i 2 størrelser – 20/30 kg 
 • Nem at påføre

 • Indvendig snor integreret 
 • Sammenklappelig 
 • Åbning for og bag
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.449,00 1.449,00 GÅ TIL BUTIK ➜

▶︎ Trixie Cykeltrailer med foldefunktion 

Cykeltrailer til hund som du på ingen tid kan lave om til en jogger – hvis ønsket. Den har hjul med quick-fix system og udover det, medfølger der bl.a. regnbeskyttelse, pude, integreret snor og reflekterende dele, så I kan ses – blot for at nævne en håndfuld. Anhængertrækket er også inkluderet! Ønsker du at gøre din trailer til en jogger, skal du separat købe forhjulet.


 • Vælg mellem 3 størrelser – 15 kg / 22 kg / 30 kg
 • Farve: Grå og sort 
 • Rustfrit stål og afdækning af polyester

 • Kan transformeres til jogger 
 • Indvendig integreret snor 
 • Indvendig polstret seng 
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.897,00 1.897,00 GÅ TIL BUTIK ➜

▶︎ MyDog Cykelvogn 

En cykeltrailer fra MyDog, som også kan forvandles til en jogger med minimalt ekstraudstyr, hvis det ønskes. Traileren fra MyDog er i et stærkt materiale og kan fås i 3 størrelse – med en maksimal vægt på 20, 30 og 40 kg. Så der er plads til lidt forskellige typer racer. Den har en integreret line, så din hund ikke kan springe ud, mens I er på farten. Du finder også et topnet, som kan lukkes helt til, hvis det ønsker. Og selvfølgelig reflekser. Masser af reflekser, så I er sikre på vejen.


 • 2 funktioner – cykeltrailer og jogger
 • Fås i 3 størrelser 
 • Ombygningssæt kan tilkøbes

 • Quick-fix system 
 • Kan foldes sammen 
 • Ekstra vind- og regnbeskyttelse
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.599,00 1.599,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Hvorfor cykeltrailer til hund er en god ide til hundeejere?

Cykeltrailere er efterhånden en populær måde at rejse med din bedste ven på. De er ofte lette, nemme at fastgøre til din cykel, og det bedste af det hele er, at de giver både dig og dit kæledyr mulighed for at få frisk luft – sammen. Med en cykeltrailer kan du selv med en lille eller ældre hund, der ikke kan gå så langt, komme ud og opleve Danmark sammen. Der er ikke længere nogle begrænsninger. For en cykeltrailer til hund gør, at din hund ikke skal fysisk udfordres og samtidig kan den sove i cykeltraileren, hvis den bliver træt.  De er nemlig store nok til det – alt efter størrelse på din hund og din cykel trailer – men som oftest er de store nok. Og selvfølgelig skal gåturen ikke erstattes med en cykeltur. Men det er perfekt til en anderledes tid sammen. 

Er det let med en cykeltrailer til hund? 

Cykeltrailere til hunde er, for det meste, gjort ekstremt praktiske. Så cyklen i sig selv er let at håndtere – specielt hvis du undersøger lidt på forhånd og sørger for, at du får dig en, der er let at folde ud og koble til din cykel. 

Udover det fysiske aspekt i at koble din cykeltrailer til, så kan det også være let – den del med hunden. Nogle hunde kræver måske mere træning end andre. De skal lære at sidde selv derinde og gerne stille også – så det ikke bliver for besværligt at cykle. Men så snart træningen er overstået og din hund forstår at sidde selv og stille – så skulle det gerne være som en leg og dejlig let. 

Er det populært med en cykeltrailer til hund?

Cykeltrailere bliver stadig mere og mere populære, fordi de giver hundene mulighed for at få frisk luft. Det gør også, at ejerne får noget tiltrængt tid udendørs sammen med deres hund og en anden måde at få lidt kvalitetstid. Hvis du leder efter en sjov måde at knytte bånd med din bedste ven på, så er det her!

Det er også en ideel måde at opleve verden på med din bedste ven. Eller hvert fald Danmark. Spænd cyklen på og få din hund ind i – og så afsted og se de smukkeste strande eller de bedste hundeskove der er i området. Din hund vil elske det og du vil have en træt hund, når du kommer hjem, efter alle de forskellige indtryk. En cykeltrailer til hund kan altså noget helt specielt. 

Fordele med en cykeltrailer til hund 

 • De er nemme at håndtere og fastgøre
 • Oftest er de foldbare – så de fylder ikke meget 
 • Ny måde at opleve verden med din hund
 • Perfekt til dig uden bil 
 • Din hund vil elske det 
 • God motion til dig 

Hvilke racer kan være i en cykeltrailer til hund?

De fleste hunde, uanset størrelse eller race, kan drage fordel af en cykeltrailer til hund. 

Det eneste vigtige er blot, at den cykeltrailer til hund du køber, skal størrelses- og belastning mæssigt kunne holde din hund. Så hvis du har en hund med en vægt på 15 kg, så skal du sikre, at din cykeltrailer til hund har en max belastningsvægt på minimum de 15 kg. Det samme gør sig gældende, hvis du har en større hund, der vejer f.eks. 30 kg. Så duer det ikke med en cykeltrailer, der kun kan holde til 15 kg. Så så længe du er opmærksom på det, så kan enhver hunderace nyde godt af en cykeltrailer til hund. 

Bør jeg købe en cykeltrailer til hund?

Vil du gerne prøve en anderledes form for oplevelse med din hund? Eller mangler du en måde at komme fra A til B med din hund, når distancerne er lidt længere, fordi du ingen bil har? Så er en cykeltrailer til hund en god ide! Det er en noget mindre investering end en bil. Og de fleste af os har oftest en cykel. Så er det scenariet, så er en cykeltrailer til din hund en god ide. Der er mange hunde, der elsker at opleve og gå ture. Men inden man kommer hen til stedet, er de allerede trætte, hvis I har gået hele vejen, og så er det altså perfekt med en cykeltrailer til hund, så din hund kan spare på kræfterne derhen og hjem. 

Tidligere artikelBichon Havanais – Lær racen at kende!
Næste artikelHundelegetøj til store hunde – find jeres favorit!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her