Ben til hunde | Din guide til det rette kødben

Hvilke kødben må hunde få?

Hvilket kødben din hund må få, ved du allerbedst. Der er som sådan ingen regler for, hvilken type kødben din hund må få – med mindre den har allergener eller dårlige vaner med ben, der er få små. Men det er sådanne ting, du ved allerbedst. Det kommer meget an på, hvordan din hund har det med de forskellige smage og indholdet på det enkelte kødben.

Kødbens alternativer til din hund

Hvilke typer ben til hunde findes der?

Der findes et hav af ben til hunde, så skulle vi nævne dem alle, ville det tage en evighed. Der findes nemlig tyggeben med forskellige smage, forskellige størrelser og med forskelligt indhold – ment på den måde, at der findes både hårde ben og ben, der let kan tygges i. Der findes tyggeben, der er gode for det ene eller det andet. Nogle er gode for din hunds tænder og andre er gode for f.eks. pelsen grundet indholdet i benet til din hund. Der findes altså et tyggeben til din hund til enhver anledning og behov.

Hvornår må min hund få kødben?

Hvor ofte din hund må få kødben, kommer an på flere faktorer. Det kommer blandt andet på, hvilket kødben du giver din hund, hvordan den reagerer på det og hvad du synes, der er bedst for den.

Mange vælger at give deres hund kødben, når de har brug for ro eller deres hund skal slappe af og aktiveres – uden at du skal bruge tid på at underholde den. Men der er ingen regler for, hvornår du må give din hund kødben.

De fleste anbefaler også – og foretrækker – at være til stede, når du giver ben til din hund. På den måde er du sikker på, at den ikke får slugt det, galt i halsen eller hvis du giver den et ben, der kan splintre, så du har styr på den og kan holde øje.

Hvor stort skal et kødben være?

Hvor stort et ben til din hund skal være, kommer an på din hund, den størrelse og behov. Der er ingen regler for, hvilken størrelse din hund skal have.

Selvfølgelig giver det mening, at jo større din hund er, jo større et tyggeben skal den have. Det er blandt andet, fordi din hund bedre kan tygge i det. Da det netop kaldes et tyggeben, skal det kunne tygges.

Er benet for lille, så bliver det svært for din hund at tygge i det og det vil derfor blot ende med at blive spist med det samme – og i nogle tilfælde bare slugt. Derfor kan det godt betale sig at vælge et tyggeben, der er tilpasset din hunds størrelse – så den får mest muligt ud af det.

Er ben til hunde farligt?

Der er altid en lille chance for, at når din hund får et kødben, at det kan gå galt. Men har din hund før fået tyggeben, og det er gået fint – så kan du roligt slappe af, så længe du har tilpasset typen af ben til din hund, ift. hvordan din hund er med dens kødben. Nogle hunde er gode til bare at ligge og passe sig selv, mens de gnaver løs i deres tyggeben.

Andre tygger rigtig meget og får det hurtigt ødelagt og andre forstår ikke helt ideen med, at det er et tyggeben og får sommetider slugt det. Derfor anbefaler vi, at du altid er i nærheden, når din hund får et tyggeben.

På den måde kan du hurtigt aflæse, hvordan den er med et tyggeben omkring sig og hvilken slags du bør købe fremover, så du sikrer, at din hund får mest muligt ud af det.

Grunden til at kødben blandt nogle bliver set som noget, der potentielt set kan være farligt, skyldes, at din hund i værste tilfælde kan sluge benet, ødelægge en tand eller sågar få en splint mellem tænderne eller endda sluge en splint.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger