australian shepherd

Australian Shepherd – Lær racen at kende!

OBS: Denne artikel er skrevet i samarbejde med en Australian Shepherd ejer. Formålet er lære om racen i form af erfaringer og oplevelser fra ejere, der har selvsamme race.

Denne artikel skal altså ikke ses som faktabaseret, men derimod som en personlig fortælling fra ejer af en Australian Shepherd.

Navn på race: Australian Shepherd
Temperament: Middel alt efter træning
Aktivitetskrævende: Højt – kræver masser aktivering
Nysgerrige: Meget! Elsker at lære
Pelspleje: Moderat

Jeg hedder Sofie, er 28 år gammel og bor alene i Aalborg sammen med Pelle. Jeg har altid ønsket mig min egen hund og for snart 1 år siden, fik jeg ideen om, at det skulle være en Australian Shepherd. I oktober 2020 hentede jeg 9 uger gamle Pelle, mit lille nye familiemedlem.  

Hvordan fik i øjnene op for en Australian Shepherd?

Jeg ønskede mig en Australian Shepherd, da jeg elsker lange vandreture i Danmark såvel som i udlandet. Udover at være et familiemedlem, så skulle hunden være et fritidsprojekt, hvor jeg gerne ville dyrke agility. Derfor faldt jeg for den smukke Australian Shepherd som er aktiv og gennem træning kunne lære at gå ved min side.

Hvordan var processen ift. at finde avler?

Facebook Grupper

De fleste ved, at det har været svært at tilegne sig en hund i 2020. Jeg kontaktede flere avlere på DKK’s hjemmeside. Der var desværre helt utrolig lange ventelister, hvorfor jeg meldte mig ind i Aussie gruppen ‘Livet med en Aussie (Australian Shepherd)’ på Facebook. Herigennem fandt jeg et par i Roskilde, der var ved at få deres første kuld hvalpe.

Parret brugte selv deres hunde aktivt som hyrdehunde og var godt sat ind i racens behov. Parret bor i Roskilde, hvorfor det ikke var helt nemt at se hinanden an. Derfor skrev vi sammen. De stillede spørgsmål til min livsstil og hvorfor jeg ønskede netop denne race. Efter hvalpene var født, så jeg stedet 2 gange, før jeg valgte min hvalp, Pelle. 

Ærligt, hold nu op en mundfuld, Pelle rykkede virkelig op og ned på hele min hverdag. Pelle har lige fra hvalp været energisk, grænsesøgende og klog, en hund der vil frem i verden.

Vigtigt at vide om racen Australian Shepherd?

Racens behov

Ønsker du dig en Australian Shepherd, er det vigtigt at have forståelse for racen og dens behov. Racen har et stort behov for at leve et aktivt liv, både i form af motion og mental stimulering. En Aussie elsker at træne! Det er en selvstændig hund, hvorfor det er rigtig godt at udnytte træningsglæden.

Gode vaner

Viser du ikke din Aussie de gode vaner fra start, vil den nemlig hurtigt tage over og finde på sine egne. Jeg har selv råbt ‘Ned fra bordet, Pelle’, mange gange, da han var helt lille. Racen er også meget social og for at leve et godt liv, skal den være i nærkontakt med sin familie. 

Opfylder du behovene, har du en livsledsager du ikke vil være foruden. Aussien udstråler en kæmpe livsglæde og elsker at være midtpunktet. Ingen keder sig med en Aussie i nærheden! Derudover er den kontaktsøgende og dens yndlingssted vil højst sandsynligt være lige foran dine fødder. Pelles favorit hyggespot er helt bestemt at være lille ske, lige indtil, at det bliver for varmt… Pokkers, det er bare så hyggeligt!

Råd til dig der overvejer at få en Australian Shepherd

Har du tiden?

Mit bedste råd til dig, der ønsker en Australian Shepherd, er at vurdere, om du har tiden. Den fantastiske hund skal nemlig have muligheden at løbe! og helst flere gange om dagen. For mig er de daglige gåture et afbrækket væk fra hverdagens tankemylder, et sted hvor arbejdet bliver lagt på hylden og nuet er i centrum.

Derudover skal der fra start være fuld fokus på træningen. De kloge hoveder vil teste reglerne, hvis du giver dem lov, og med kærlig opdragelse skal de vide, at selv det mindste smuthul er lukket. 

Hvalpetræning og rolig adfærd

Som hvalpe skal racen vide at rolig adfærd er lig med belønning.

Mit råd til andre vil være det, som jeg ønskede jeg havde gjort: nemlig at skrive sig op til hvalpetræning, så man er sikret plads på et godt hold, så snart hvalpen er klar. 

Har du tiden og disciplinen, er dette en fantastisk hund. En hund hvor du har muligheden for at etablere et stærkt bånd mellem hund og ejer. Jo mere tid du bruger på at dyrke din Aussie, jo mere kommer du til at elske de muligheder du får gennem denne fantastiske følgesvend. 

Der er intet, du ikke kan lære din Aussie!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger