ugens kæledyr

Ugens Kæledyr – Viggo (Uge 15)

Navn på jer: Katrine og Jesper
Navn på dit kæledyr: Viggo
Kælenavn: Vixen, Viggo Voggi, bøffeladen
Alder: Næsten 2 år. Han har fødselsdag d. 23 april
Køn: Han
Race: Blanding af Dansk svensk gårdhund, beagle og engelsk bulldog.
Hvornår fik du ham? Vi fik ham, da han var 8 uger gammel.

Er der en speciel betydning bag hans navn?
Dem vi købte ham hos, havde døbt ham Viggo, og vi fandt ud af, at det navn kunne vi faktisk rigtig godt lide. Særligt fordi Jesper er stor fan af Viggo Mortensen.

Er der en historie bag, hvorfor du fik ham, hvis ja fortæl?
Vi havde i lang tid talt om, at vi godt kunne tænke os en hund. Vi begyndte at kigge lidt rundt og faldt over de sødeste billeder af ham. Jeg var studerende og Jesper var nyuddannet og skulle først starte på job efter sommerferien.

Vi havde derfor okay med tid til at være der for ham, da vi primært var hjemme. Vi kørte derfor op for at se ham, og var enige om, at vi bare skulle møde ham og så skulle vi hjem og tænke over det. Da vi kom op for at se ham, var vi helt solgt! Da vi kom om i deres have løb han rundt og legede med den sidste af sine søskende, som skulle hentes samme dag.

Han var den sidste i kuldet, der manglede at finde et nyt hjem, og selvfølgelig skulle det være hos os. Han var den første og eneste hund vi kiggede på, men vi var slet ikke i tvivl.

Hvad slags temperament har han?
Han er altid glad, elsker at hilse på alle. Han er dog meget forsigtig og kan godt være lidt nervøs om aftenen, når det er mørkt. Men han er aldrig aggressiv.

Hvad elsker han?
Han elsker at løbe og grave i sand! Han bliver helt vild, og løber med halen mellem benene, så der ikke kommer sand op de forkerte steder. Han er også helt vildt med at ligge og putte på sofaen. Det er vigtigt, at der ligger en dyne, som man kan putte i.

Han elsker at fejre de tyggesager, han får, og vi skal helst lege med dem, inden han begynder at spise dem. Han bruger desuden meget af dagen på at ligge i vores vindue i køkkenet og sole sig, mens han holder øje med, hvem der kommer forbi. Han er meget populær og de der bor i nabolaget, ved godt, at han ligger og holder øje med dem. De elsker ham.

Hvad er hans yndlingsmad?
Dentastix og fiskeskind.

Hvad er hans bedste sider?
Der er mange! Han elsker mennesker og uddeler gerne møs til alle han møder.

Han er altid glad og kan gøre en i så godt humør. Han er super kærlig og kan også muntre en op, hvis dagen ikke har været den bedste.

Hvad laver I, når I hygger allermest?
Vi putter på sofaen med dyner. Han er vild med dyner og vil gerne ligge tæt på.

Hvor er jeres yndlingssted at gå tur?
Der er flere. Men vi går mest tur i Vigerslevparken. Vi kender de fleste, der går dernede og hundene kender også hinanden. Vi er også glade for Vallensbæk mose og Vallensbæk strand.

Kan han nogle tricks?
Sit, dæk, dut, søge, “hvad siger hunden”, give pote og så kan han godt lide agility og nosework.

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Han skraber på dørene, hvis der er noget, han meget gerne vil. Han kan godt finde på at nappe i fx sofaen og gardinerne, hvis han gerne vil lege, er utilfreds eller vil have opmærksomhed.

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr
Forrige jul holdte vi hos min Moster. Han havde været en stjerne hele dagen og underholdte gerne med lidt ballade. Min moster havde pyntet flot op – blandt andet med en stor julemand med skistave. Pludselig fik vi øje på, at Viggo var i gang med at gnavne i skistavene og han havde også trukket julemandens bukser ned. Han var meget stolt af sig selv.

Hvad er dit yndlingsminde med dit kæledyr?
Helt klart da vi hentede ham. Det var helt særligt at have sådan en lille pelstot med hjem. Vi måtte ind og handle nogle ting til ham, blandt andet en lille bitte sele. Da vi kom hjem, syntes han, at det var svært at gå på gulvet, så han fik en bademåtte at være på. Da han skulle spise, ville han ikke flytte på sig, så han lå ned og spiste maden i sin skål. Han var så sød.

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Han kom engang løbende med Jespers nevøs brugte ble. Den blev taget ud i haven og fejret af Viggo.

Hvem er hans bedste ven?
Hans bedste venner hedder Gracie og Walther.

Hvad betyder dit kæledyr for dig?
Han betyder super meget. Han er svær at undvære og man glæder sig til at komme hjem til ham efter arbejde. Han kan altid gøre en i godt humør. Vi kommer ud og får mere luft og motion, vi har lært vores naboer bedre at kende og folk fra hundegården i Vigerslevparken. Vi har fået en mere struktureret hverdag – det er super dejligt.

Viggos Favoritter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger