Ugens Kæledyr (Uge 5) – Molly!

Navn på dig: Karen
Navn på dit kæledyr: Molly
Kælenavn: Molsen, Møtte, Polle, Bøf
Alder: Molly er født 03.05.2019, så hun er et år og ni måneder
Køn: Tæve
Race: Nova Scotia Duck Tolling Retriever også kaldet en Toller. Racen er i familie med Labrador, Golden og Flatcoated, men den er en del mindre og så har den den karakteristiske røde pels og rød snude.
Hvornår fik i hende? Jeg fik hende i starten af juli 2019


Er der en speciel betydning bag hendes navn?
Da jeg først tog beslutningen om, at jeg var klar til at få en hund, der vidste jeg med det samme, at det skulle være en toller og at hun skulle hedde Molly. Jeg tror, at det ubevidst er inspireret af reklamefilmen fra den gamle fabrik, hvor den gamle springer spaniel hedder Molly. Reklamen spiller rigtig meget følelserne, og jeg tør vædde på, at den rammer alle hundeejere. Men det ændrer ikke på, at Molly er et super godt navn til en hund, og det passer helt perfekt til min Molly.

Er der en historie bag hvorfor i fik hende, hvis ja fortæl?
Vi har tidligere haft en toller som familiehund, så jeg var slet ikke i tvivl om, at jeg skulle have en toller, den dag jeg skulle have min egen hund. Man kan selvfølgelig ikke få sin gamle hund tilbage, bare fordi at man vælger samme race, men derfor er der jo nogle karakteristika ved de forskellige racer, som ofte går igen og som man ved matcher godt med ens hverdag og livsstil. Som I kan læse nedenfor, så blev Molly valgt på en lidt sjov måde og lidt tilfældigt. Men det har vist sig, at hun faktisk er MEGET anderledes af sind end vores tidligere toller, hvilket jeg synes er helt perfekt. Så går man ikke og sammenligner, men nyder bare de nye oplevelser.

“Sommerhuset ligger helt ud til vejen og der var derfor rigtig mange mennesker,
der blev helt forelsket og stoppede op, når de opdagede den lille charmerende hvalp.
Molly elskede opmærksomheden og løb altid glad hen til hegnet.”

Var der en speciel grund til, at det blev netop hende?
Der er rigtig stor efterspørgsel på tollerhvalpe i Danmark, og de fleste opdrættere er meget kræsne med hvilke mennesker, de vil sælge en hvalp til. Hvilket jeg faktisk synes, er en rigtig god ting. Men når man gerne vil have en hvalp, så virker det helt umuligt. Jeg var derfor meget glad, da jeg så en annonce med et kuld på Dansk kennelklubs hjemmeside, og da jeg læste annoncen til ende, kunne jeg se, at der var en lille tæve, der allerede var navngivet Molly.

Så jeg føler, at det var ‘meant to be’, og hende der havde hvalpene til salg, syntes også, at det var en rigtig sød historie. Så Molly er faktisk valgt, uden at jeg havde set hende over telefonen, da hun var 3 uger gammel. Da jeg så hende ca. 10 dage senere kom denne kæmpe prop af en bulderbasse løbende hen til mig og der var ingen tvivl om, at det bare var Molly og at hun skulle med mig hjem.

Hvad slags temperament har hun?
Hun er vildt charmerende og har en kæmpe personlighed og hun mener helt bestemt at verden drejer sig om hende og hun vil gerne deltage i alt. Hun er enormt nysgerrig og skal lige hen og kigge på og undersøge ALT hvad man laver. Det kan være posen man har i hånden, hvis man åbner en skuffe, eller hvis man har købt en ny pynteting der står på sofabordet, ALT skal undersøges.

Samtidig er hun også lidt en bangebuks, og denne kombination er rigtig underholdene. Jeg synes, at hun er god til at følge mit tempo. Dvs. at der er fuld fart på, når vi er udenfor og er aktiv, og så slapper hun af når vi kommer indenfor igen. Hun er selvstændig men også meget kontaktsøgende, og vil meget gerne arbejde (og har også behov for det), hvad enten det er at lave tricks eller hente en pind.

Hvad elsker hun?
Uh, det er svært at vælge. Noget der er typisk for hende, er at hun elsker hendes legetøj og der har hun gjort siden hun var hvalp. Hun har en stor kurv stående i stuen, hvor jeg prøver at holde lidt orden så det ikke roder for meget. Hun har dog selv en mening om, hvad der skal ligge hvor. Der er nogle ting, som skal ligge i det ene hjørne og noget i det andet, og noget tredje skal med op i soveværelset, og så er der også enkelte ting, der er blevet gravet ned. Samler jeg det sammen, så flytter hun de samme ting tilbage på de pladser som hun har tildelt dem.

Hun leger gerne selv med sine ting, men hun elsker selvfølgelig også, når man leger med hende. Hvis man ikke har givet hende opmærsomhed i et stykke tid, så kommer hun gerne med noget legetøj og smider ved fødderne. Reagerer man ikke, så kommer der bare et nyt stykke legetøj og måske endnu et. Omvendt, så kan det også være, at hun har lyst til at lege med noget bestemt. Hvis man sætter sig på gulvet og kaster et stykke legetøj, så kan hun godt lade den ligge og gå hen til sin kurv og stå og rode, og så må man jo vente til hun har fundet den, som hun lige tænker på, men så er hun også tip top klar til ballade.

Hvad er hendes yndlingsmad?
Som retriever så er hun MEGET madglad og jeg har endnu ikke fundet noget, som ikke er blevet spist. Det gør hende også nem at træne, for hun vil gøre alt for en belønning. Favoritten er nok tørrede kaninører med pels eller de lange, tørrede kødstænger fra Vitakraft i den orange indpakning.

Hvad er hendes bedste sider?
Hun er en meget klog hund, og som ejer er man nok tilbøjelig til at overfortolke ens hunds intentioner, men hun er virkelig en klog, betænksom og kærlig hund. Hun snakker meget. Det ligger nok også lidt til racen, men det gør hende meget menneskelig, og man er slet ikke i tvivl om, hvad hendes forskellige lyde betyder.

Hun laver f.eks. en brummelyd, når jeg sover, og hun bliver utålmodig. Så når kl. er 6 en søndag morgen og hun ligger og brummer, man er træt og lettere irriteret åbner øjnene, så kigger hun på en, med udtryk der siger ‘Ej er du også vågen? Hvor heldigt, så kan du godt stå op og give mig morgenmad’, så smelter man. Det er mega kækt, men det er jo også meget klogt, for hun får jo hendes vilje.

Hvad laver i, når i hygger allermest?
Hun elsker at hygge, men hun får det desværre også hurtigt for varmt, så hun ligger højest ved mig i en halv time. Men når hun så er der, så putter hun til gengæld virkelig også. I sengen ligger hun sig helt tæt i ske og siger den sødeste knirke hvalpelyd, og på sofaen vil hun gerne ligge oppe på brystkassen lige ovenpå hjertet. Men vi hygger faktisk også rigtig meget, når vi går tur. Jeg elsker, at se hvor glad hun er, når hun spæner rundt og skal snuse til det hele. Hun er også rigtig god til at komme tilbage og ‘tjekke ind’, så man føler også, at hun tænker på mig, selvom hun har travlt med alt muligt andet sjovt.

Hvor er jeres yndlings sted at gå tur?
STRANDEN! Jeg er nok mere til skoven, men Mollys favorit er helt klart stranden. Racen er også avlet til at være glad for vand, og det er hun også uden tvivl! Hun elsker at svømme, men en sandstrand med lavt vand, hvor man kan løbe hurtigt efter en pind og sprøjte ude over det hele, så er hun helt igennem lykkelig.

Hun er faktisk lidt af en trøffelgris, hvad angår vand. Det er ligegyldigt, om det er hedebølge, hun skal nok finde et vandløb eller et mudderhul ligegyldigt, hvor vi går tur. Det er faktisk lidt af en bedrift. Det er utroligt morsomt, men også lidt komisk. Heldigvis har hun ikke noget imod at komme i bad (for så får man jo belønning bagefter), for det er der behov for rigtig ofte.

Kan hun nogle tricks?
Molly kan rigtig mange tricks, for hun er som sagt meget lærenem og har også behov for at man udfordrer hende mentalt. Vi går til Rally lydighed, så hun er god til de gennerelle øvelser såsom sit, stå og dæk og de andre øvelser som knytter sig til lydighed. Hun kan også gå slalom gennem benene, hun kan hoppe gennem armene hvis man laver en cirkel, hun kan snurre rundt til begge sider, gi pote og high five, gribe ting i luften, og så kan hun den øvelse som mange kalder ‘bamse’, hvor hun sidder på bagbenene med begge forben løftet og ligner en teddybjørn. Vi kalder den dog ‘Timon’, fordi hun tager forporterne tilbage og strækker halsen frem og kommer derfor til at ligne Timon fra Løvernes konge.

Men det trick som jeg synes, er mest sødt, er at hun elsker at bære rundt på forskellige ting. Det er måske ikke så meget et trick, for det er helt klart et instinkt hun har, jeg har ikke lært hende det, men det ser simpelthen bare så bedårende ud. Hun bærer sine egne ting fra bilen, hun hjælper også gerne med at bære en pose brød eller salat, når vi har handlet. Hvis jeg taber noget, så er hun også på pletten og samler det op. Når jeg har shoppet på nettet og vi er ovre og hente mindre pakker i pakkeboksen, så bærer hun dem også gerne hele vejen hjem for mig. Hun bærer også selv sin bold når vi skal ned i parken og lege, og det resulterer altid i en masse smil og kommentarer fra fremmede som synes at hun er for sød og dejlig.

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Hun har altid været god til at vide hvad hun må og ikke må. Hun hopper stadig op af folk nogen gange og slikker også lidt for meget, men det er småting. Nogle gange kan man også se, at hun tænker ‘Ok, det ved jeg godt at jeg ikke må, men det er alligevel værd at få skæld ud over’. Men generelt så er hun meget velopdragen. Det er primært, når hun ikke får opmærksomhed, at hun begynder på ting, hun ikke må. For det er jo i hvert fald en form for opmærksomhed. En enkelt unode som hun har, er at hun stjæler brugte sokker – specielt min søsters og hendes kærestes. Når vi besøger dem, er det det første hun løber ind og leder efter, og på en eller anden sjov måde, så finder hun altid nogen på et eller andet tidspunkt.

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr
Mine forældre har et sommerhus lidt udenfor Sønderborg, hvor vi bor. Der boede vi nede de første par uger i 2019, da jeg hentede Molly. Både fordi mine forældre også meget gerne ville være sammen med hende, men primært fordi at der er terassedør direkte fra soveværelser, hvilket gjorde nat-tisse turene meget nemmere end hjemme ved os selv, hvor vi har soveværelse på 1 sal. Sommerhuset ligger helt ud til vejen og der var derfor rigtig mange mennesker, der blev helt forelsket og stoppede op, når de opdagede den lille charmerende hvalp.

Molly elskede opmærksomheden og løb altid glad hen til hegnet. Det der er ekstra sjovt ved historien er, at sommeren her i 2020 var der rigtig mange familier, der specifikt skulle hen forbi for at se, om Molly stadig var der og hvor stor hun var blevet. Der var endda en tysk familie, der havde snakket om Molly hele turen herop i bilen, og det første de skulle, da de ankom, var at komme forbi og se om hun var der. Jeg er endda blevet stoppet flere gange inde i Sønderborg og spurgt, om det ikke er Molly, for de kan genkende hende fra sommerhuset.

Hvad er dit yndlings minde med dit kæledyr?
Min søster og hendes kæreste har en gammel van, som man kan tage på road trip i. I sommers tog min søster og jeg og Molly på tur til sydfyn og overnattede på de flotteste steder ude i skoven helt nede ved vandet. Det var sådan en god tur og Molly syntes, at det var fantastisk med skov og strand og at vi var samlet afsted. Jeg går faktisk selv at leger med tanken om at købe sådan en bil, hvor man kan overnatte og have forskellige ting med. Det er jo en ideel måde at holde ferie med sin hund. Man kan komme vidt omkring og få gået en masse ture på nogle flotte steder, og samtidig har man en base og mulighed for at have med, hvad man behøver til sig selv og hunden.

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Jeg har svært ved at komme på noget virkelig frækt, som hun har gjort. Hun laver af og til nogle små frække, men alligvel charmerende ting, såsom at stjæle mine hårelastikker eller mad og tyggeben fra sine hundevenner, men der er ikke en episode, der stikker helt ud. Det eneste jeg kan tænke på et, da hun var knap et år fandt hun ud af, at hun kunne hoppe over hegnet i det ene hjørne nede ved sommerhuset.

Så tog hun på visit på skift ved naboerne nede af grusvejen. De kunne alle uafhængigt af hinanden, fortælle at Molly lige pludselig var kommet på besøg. Så havde de taget hende med tilbage og puttet hende over hegnet igen, men kunne ikke lige se os ved huset. Så er hun åbenbart sprunget over igen og igen og er gået videre til den næste, for at se om der evt. var gevinst med nogle godbidder. Det resulterede i, at vi meget hurtigt måtte have sat et ekstra fag på hegnet, så hun ikke længere kan hoppe over.

Hvem er hendes bedste ven?
Molly har faktisk mange små venner/kærester, men der er bestemt også visse hunde, som hun ikke kan lide. Det er meget en enten eller ting med hende. Hun har det generelt bedst med hanhunde.

Hun har bl.a. en rigtig god ven, Marlo som også er en toller og som vi mødte på hvalpeholdet. Men hendes bedste ven er en japansk spids, der hedder Skipper. Vi bor kun 500m fra hinanden, men de mødte først hinanden da Molly var ca. 6 mdr. Hun løb direkte hen til ham og lagde sig om på ryggen foran ham, og lige siden har de bare tumlet rundt og hygget sig sammen. Hver dag når vi går forbi hans lejlighed, så stiller Molly sig på bagbenene op ad muren, og så står de og ‘kysser’ gennem siden på altanen.

Hvordan har dit kæledyr påvirket dit liv?
Det er en kæmpe kliché, men det kan jeg vitterligt ikke beskrives. Molly er med til alt, hvad jeg laver. Hun er blevet min makker og det elsker jeg så meget. Endnu vigtigere, så giver hun en masse glæde ikke kun til mig, men også mine forældre og min søster og hendes kæreste.

Mine forældre er pensionerede og da vi bor i samme by, er det derfor oplagt, at hun er i dagpleje hos dem, mens jeg er på arbejde. Så går hun og råhygger med dem i stedet for at være alene hjemme, og de får også en masse ud af tiden med hende, som de nyder meget. Så man kan sige, at hun stadig er en familiehund, selvom vi er en voksenudgave af en familie. Hun giver virkelig så meget til alle os i familien, men på hver sin måde og hun elsker det lige så meget, som vi gør. Hun er den perfekte hund, der passer lige til os alle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger