ugens kæledyr pet guide

Ugens Kæledyr – Otto (Uge 26)

Denne uges Ugens Kæledyr er lille Otto 💚 Han er den gladeste lille mittelspitz, der bidrager til så mange gode og trygger stunder hos sine ejere, Cecilie og Walther. Læs med, når Cecilie og Walther deler skønne historier om Otto, og hvordan de baaaare skulle ud og kigge på en hvalp – og så endte de med en.

Navn på dig: Cecilie og Walther
Navn på dit kæledyr: Otto
Kælenavn: Fisen, Baby og Ottolotto er dem vi bruger mest
Alder: Otto er fra den 17. Juli 2022, så om en måned bliver han 1 år gammel!!
Køn: Hanhund
Race: Mittelspitz
Hvornår fik du ham? Vi fik ham hjem i September sidste år.

Er der en speciel betydning bag hans navn?
Ikke udover at han var fra et O-kuld, så vi skulle selvfølgelig finde på et navn med O, og det blev så til Uno-spitz’ Otto King of Catwalk Caddy, men vi kalder ham selvfølgelig bare Otto.

Er der en historie bag, hvorfor du fik ham hvis ja fortæl?
Har altid ønsket at få min egen hund, og Walther er vokset op med hunde og vi har fra start af været enige om, at vi skulle have en hund på et tidspunkt. At det blev nu var ret tilfældigt og faktisk ikke helt meningen. Min mester er opdrætter og min yndlings af hendes tæver havde fået et kuld og vi skulle bare lige ned og se dem – hahah, ups.

Hvad slags temperament har han?
Han er altid glad og fuld af energi. Det er den gladeste hund, jeg nogensinde har mødt med det bedste sind. Han kan virkelig også mærke, hvis der er noget galt, og så henter han alt sit legetøj til en, så man kan få det bedre

Hvad elsker han?
Otto elsker ting han kan tygge i, gå tur, mor og far, hans bedsteforældre, løbe og lege, at være i maxi zoo, børn og at køre i bil og på cykel.

Hvad er hans yndlingsmad?
Vom, kalve klove og godbidder.

Hvad er hans bedste sider?
Han er altid glad og nysgerrig på alt, hvad vi skal – selv ting han aldrig har prøvet før. Han kaster sig ud i alt, så længe mor eller far er i nærheden, hvis han har brug for lidt sikkerhed eller en godbid.

Hvad laver I, når I hygger allermest?
Vi synes, det er, når han vil putte med os i sofaen, men Otto synes helt klart, det er, når vi er sammen med familie eller venner.

Hvor er jeres yndlingssted at gå tur?
Vores lokale park! Skal vi en anden vej og går forbi lyskrydset mod parken, stopper han op og bliver stående lidt i håb om, vi skal derhen og vi bare gik forkert.

Kan han nogle tricks?
Han kan sit, stå, dæk, bliv, giv pote og high five, vi forsøger at lære ham at spille død, men det er en lidt sværere opgave. Han går også til lydighed fortiden, og en dag gad jeg gerne gå til agility med ham.

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Ikke mere heldigvis! Han havde en periode, hvor han suttede så meget på sin fod, at pelsen faldt af og der kom sår og det var helt galt, men så fik han kegle på og nu den så god som ny!

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr
Det første der kommer til mig, er at Otto godt kan være lidt af en diva nogengange. Første gang han var i bad, skreg han, som om vi var ved at slå ham ihjel, nu fryser han bare fuldstændig og har nærmest glemt, hvordan man står på sine ben.

I vinters da der var meget sne, stoppede han op hver 5. meter for, at vi kunne fjerne det sne, der sad på og under hans poter, ellers nægtede han at gå videre. Før i tiden gad han heller ikke ud, når det regnede. Det vil han heldigvis nu, men han springer stadig over alle vandpytter på vores vej.

Hvad er dit yndlingsminde med dit kæledyr?
Det her spørgsmål har jeg tænkt meget over, jeg tror jeg må gå med, da vi fik ham hjem. Vi havde lige fået nøglerne til vores nye lejlighed, der skulle mega renoveres og samtidig fik vi Otto.

Det har gjort ham så meget godt at være vokset op i den larm og at vi skulle ind i et andet rum og lave ting. Han er stort set ikke bange for noget, synes det er spændende, når nogen bygger og han er så god til at være alene hjemme. Så selvom det var kaos, så har det givet så godt ud på den anden side.

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Vi havde næsten lige fået ham, og så skulle jeg ned med vasketøjet, da jeg kom op efter 2 minutters tid, havde han bidt min oplader over. Han har aldrig rigtigt været fræk eller lavet ballade på den måde ellers. Vi har været meget heldige føler vi!

Hvem er hans bedste ven?
Helt klart hans far og naboens malinois, Odin. Trods størrelses forskellen leger de to så godt sammen og er så glade for hinanden.

Hvad betyder dit kæledyr for dig?
Han er ikke bare en hund for os, han er blevet vores lille barn, som giver os så meget glæde og frisk luft. Jeg, Cecilie, har nogen psykiskeudfordringer og Otto har været en kæmpe hjælp for mig. Han er lidt blevet min “emotional support dog”.

Selv de dage der er sværest kommer jeg op, ud og afsted sammen med ham. Han er både en hyggefis og en vildbasse og vi er så glade for at vi har fået lige præcis Otto ❤️

Ottos Favoritter


Skal dit kæledyr være Ugens Kæledyr?

Skal dit kæledyr blive Ugens Kæledyr, så er der flere måder, hvorpå du kan du deltage. Du kan enten hoppe ind på vores Instagram (IG: petguide.dk) poste et billede på din story af dit kæledyr, tagge os og dele det. Så er du helt automatisk med for ugen.

Bliver du ikke valgt, er du velkommen til at prøve igen ugen efter. Har du ikke sociale medier, kan du sende os en mail på: [email protected] med et billede af dit kæledyr og navnet på den – og du er nu med i udvælgelsen. Den heldige får besked fredag formiddag, og får så sin egen artikel fredag i ugen efter. Har du nogle spørgsmål, er du velkommen til at sende os en mail.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger