ugens kæledyr

Ugens Kæledyr – Milo (Uge 35)

Ugens Kæledyr er skønne Milo 💚 Læs med, når Thomas og Anne-Sofie, hans ejere, forklarer, at Milo har selektiv hørelse, hvor ivrig han kan være efter godbidder, at han laver tricks helt af sig selv og meget mere. Du kan lære ham meget bedre at kende i denne artikel 🥰

Navn på jer: Thomas og Anne-Sofie
Navn på dit kæledyr: Milo
Kælenavn: Milo, Milo Bassemand eller Milomusen
Alder: 18 uger per 19/8/2023. Født d. 15/4/2023
Køn: Han
Race: Cockapoo – 75% puddel, 25% Amerikansk Cocker Spaniel
Hvornår fik I ham? 10. juni 2023
Er der en speciel betydning bag hans navn?
Næh 🙂 Vi valgte det bare, fordi det lød sødt, og ligger godt i munden, når man kalder på ham.


Milos Favoritter

Er der en historie bag, hvorfor I fik ham, hvis ja, fortæl gerne?
Vi har længe gerne ville have hund, men da vi endelig flyttede i hus og havde plads, blev vi gravide med tvillinger. Dem mistede vi i efteråret 2022 pga. en for tidlig fødsel, og i foråret mistede vi igen tidligt i en ny graviditet. Derfor var det det rigtige tidspunkt for os at få en hvalp hjem i huset, som vi kunne overdynge med kærlighed 💚 Da vi kom ud og så Mil, var vi slet ikke i tvivl. Det var kærlighed ved første møde.

Hvad slags temperament har han?
Glad, legesyg, kærlig – generelt altid i godt humør.

Hvad elsker han?
Han elsker at være udenfor. Han elsker at møde nye mennesker og nye hunde og så elsker han at komme på besøg nye steder – og se nye ting.

Hvad er hans yndlingsmad?
Vådfoder i slikkemåtter, og ellers er han glad for kylling/andesnacks, eller når hans forældre skal have noget fiskepålæg, som han lige vil gøre alt for at få lov at smage på. Herunder sidde ved siden af køkkenet med de sødeste dådyrøjne 🙂

Hvad er hans bedste sider?
At han er glad og nysgerrig over for alt. Milo han godt mærke, hvis hans forældre har en dum dag og så kommer han gerne over og trøster og mysser Når hans forældre står og intensivt krammer hinanden, så kommer Milo ofte hen og vil gerne være med <3

Hvad laver I, når I hygger allermest?
Putter, når han gider det en gang imellem. Han har generelt meget energi, og elsker at rende rundt i haven og lege både for sig selv og med os.

Hvor er jeres yndlingssted at gå tur?
Milo har ikke rigtig nogle yndlingssteder endnu, så det er nok mest nye steder. Men ellers er Bogense Marina eller Assistens Kirkegården i Odense et sikkert hit.

Kan han nogle tricks?
Ja! Han er rigtig god til at sidde, dække, give pote, highfive og at rulle rundt. Og derudover er han ved så småt ved at lære kommandoerne: blive, stå og plads.

Han har været renlig allerede fra uge 10, og vi fik ham i uge 8. Så det har han været god til. Plus han er rigtig god til at ‘holde sig’, og klarer nemt natten uden at tisse i 10 timer.

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Ja! Han er en støvsuger på gåture, så han propper alt i munden. Det har indtil videre været andre hundelorte, cigaretskod (som kostede en tur til dyrlægen) eller hvad end han lige finder.

Han har en selektiv hørelse – specielt når han gør noget, han godt ved, han ikke må. Han er lidt udfordret af, at hans tænder klør meget, så han bider i alt han kan komme til for tiden. Men for at være fair er han også i gang med at skifte tænder og har lige smidt de første 5 tænder i indeværende uge.

Han elsker at stjæle sko og strømper, hvis han kan nå dem, og så løber han enten op i sofaen, eller hvis døren til udenfor er åben, så løber han ud på sin sansegynge og ligger med det der. Han tror til tider, han er en gravhund, hvilket resulterer i, han graver huller i haven og ruller sig i jorden.

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr
Når vi introducerer nye tricks/øvelser, og vi bruger de ekstra gode godbidder, så når Milo har lidt svært ved at forstå, hvad han skal, eller hvad øvelsen går ud på, så kan han finde på, i sin ivrighed for at få de gode godbidder, at lave nogle af de tricks, han kender – for det plejer at virke. F.eks som et rulle rundt ud af ingenting, selvom vi øver “Plads”.

Han løber ALTID med ind i depotrummet, når han kan høre fryseren går op (nogle gange ensbetydende med en slikkemåtte eller isterning).

Han skal helst ikke gå glip af noget, så han følger godt med i, hvad der foregår omkring ham. Han er en lille velcro hund 💚

Hvad er dit yndlingsminde med dit kæledyr?
Svært at have ét specifikt allerede, men da vi hentede ham hos opdrætteren, eller når han kommer hen til en og gerne vil putte eller mysse. En nat da han blev lidt urolig og peb, hvorefter vi tog ham op i sengen og han sov sammen med os resten af natten (første gang Milo var i sengen, hvor han var rolig nemlig).

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Spist et cigaretskod, så han skulle have brækfremkaldende ved dyrlægen. Og når han bider hul i sin fars tøj, fordi han bliver lidt vild – specielt når han er overtræt.

Hvem er hans bedste ven?
Hans bedste ven er hans forældre, men hans bedste hundeven må være Ludvig, som er genboens hund på 2 år. De elsker at lege og jagte hinanden på skift i haven

Hvad betyder dit kæledyr for dig?
ALT! Han er den sødeste, frækkeste, og mest charmerende lille mand som bare har givet os så meget glæde og kærlighed, og på trods af alt det hårde arbejde der er i at få en hvalp, så glæder vi os helt vildt til at dele resten af hans liv sammen med ham <3


Skal dit kæledyr være Ugens Kæledyr?

Skal dit kæledyr blive Ugens Kæledyr, så er der flere måder, hvorpå du kan du deltage. Du kan enten hoppe ind på vores Instagram (IG: petguide.dk) poste et billede på din story af dit kæledyr, tagge os og dele det. Så er du helt automatisk med for ugen.

Bliver du ikke valgt, er du velkommen til at prøve igen ugen efter. Har du ikke sociale medier, kan du sende os en mail på: [email protected] med et billede af dit kæledyr og navnet på den – og du er nu med i udvælgelsen. Den heldige får besked fredag formiddag, og får så sin egen artikel fredag i ugen efter. Har du nogle spørgsmål, er du velkommen til at sende os en mail.

Skriv et svar

Cookie-indstillinger