ugens kæledyr

Ugens Kæledyr – Milo (Uge 34)

Ugens Kæledyr er den skønne Milo 💚 Læs med når Karina, hans ejer, deler ud af sjove historier om ham – blandt andet hvordan han en dag var hurtigere end hende, da det kom til lækkerierne på tallerkenen 🤭 Og mange andre sjove historier. Du kan lære ham meget bedre at kende i denne artikel.

Navn på dig: Karina Bendtsen Christensen
Navn på dit kæledyr: Milo
Kælenavn: Gizmo (fra Gremlings, pga de lyde han siger, når han har ulvetime) og Terroristen
Alder: 4 måneder, født 14/4 2023
Køn: Han
Race: Hollandsk Kooikerhondje
Hvornår fik du ham? Milo flyttede ind hos os d. 10/6 2023
Er der en speciel betydning bag hans navn? Nej, det faldt mig bare ind, og resten af familien sagde mig ikke imod.


Milos Favoritter

Er der en historie bag, hvorfor du fik ham, hvis ja, fortæl gerne?
Da vi i 2021 gerne ville tilføje en hund til vores familie, var første kriterie, at det skulle være en mellemstørrelse hund, da jeg har begyndende slidgigt, og HVIS hunden trak på turen, så skulle jeg kunne holde til at stå imod uden smerter.

Vi faldt hurtigt over den Hollandske Kooikerhondje, grundet deres intelligens, udseende og de muligheder, der kom med sådan en race. På det her tidspunkt ville stort set hele Danmark ha en hund, grundet Corona, så vi var ikke så heldige, da der ikke er voldsomt mange opdrættere. Så vi fik til sidst tilbudt at adoptere en 2 ½ år gammel hanhund fra en familie, der desværre stod i en skilsmisse og ikke kunne beholde ham.

Det var Aiko. Men Aiko blev meget utryg ved den adoption, og selvom han var den mest fantastiske familiehund, så havde han så store adfærdsproblemer, at vi fik anbefalet, at han skulle ha fred. Det var simpelthen for synd for ham.

Og selvom vi stod 100% fast i, at vi IKKE skulle have hund igen, for det havde simpelthen været for hårdt, så savnede vi den kærlighed, en hund tilføjer. Så vi tog igen kontakt til opdrættere af Hollandsk Kooikerhondje. Og vi var så heldige, at der lige var blevet født et kuld, og vi måtte få lov at få lille Milo hjem og bo.

Hvad slags temperament har han?
Milo er mega legesyg herhjemme. Ude blandt nye omgivelser er han tilbageholdende, indtil han lige ser tingene lidt an.

Hvad elsker han?
Legetøj, godbidder, MAD, og nus.

Hvad er hans yndlingsmad?
Milo er bestemt ikke kræsen. Vi har endnu ikke oplevet noget, han ikke kan lide.

Hvad er hans bedste sider?
Milos bedste side er uden tvivl hans kærlighed og tryghed ved os. Han viser det på sådan en måde, at vi slet ikke er i tvivl.

Hvad laver I, når I hygger allermest?
Vi hygger allermest, når vi leger og bruger hele stuen. Vi leger vildt, vi leger højt og vi kan næsten ikke falde ned igen.

Hvor er jeres yndlingssted at gå tur?
I skoven. Her kan han rigtigt bruge sin fabelagtige næse.

Kan han nogle tricks?
Milo kan de basale tricks, som sit, dæk, bliv, vente, rul rundt (stadig med guidning) drej rundt, og plads.

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Jah, ligesom alle andre hvalpe, så er Milo rigtig glad for at bruge sine tænder. Han er blevet god til at forstå, at sådan i et helt normalt energiniveau, så bider vi ikke. MEN når det så er sagt, når vi leger rigtig vildt, så glemmer han lidt, at han ikke må bide og det giver nogle mærker i huden.

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr
Milo og far er ude i haven, og far har dronen fremme. Den er Milo begyndt at vænne sig til (i starten var han meget utryg, ved den lyd den laver). Milo er begyndt at jagte den rundt i leg. Da Milo spurter igennem haven og selv mener han, at han har overtaget over dronen.

Han sætter i spring og han overser fuldstændig gyngestativet, så Milo hopper (højt faktisk) frontalt ind i pælen fra gyngestativet, således at han har to ben på hver side af pælen. Først var vi virkelig bekymret for, om han slog sig, sådan alvorligt, men Milo rejste sig bare lidt paf op og løb videre i sin leg. Og så kunne vi jo godt grine lidt, for det så altså virkelig vildt ud.

Hvad er dit yndlingsminde med dit kæledyr?
Den dag da Milo flyttede ind.

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Vi spiser ofte i sofaen, når vi er børnefri og Milo ligger som oftest bare og sover i sofaen ved siden af os. En dag da vi sad og spiste græsk farsbrød, kom han op og lagde sig ved siden af mig, som han nu plejer at gøre.

Jeg kan godt se, at næsen arbejder voldsomt derud af i min tallerkens retning og han kommer dog også en smule nærmere. Men det har han gjort før, og taget den gode beslutning om IKKE at forsøge sig. Men lige den her dag duftede det vel ekstra godt, for pludselig laver han det sidste ryk over til mit farsbrød, og når lige at sætte tungen på, inden jeg reagerer.

Hvem er hans bedste ven?
Milo er lige fortiden Mors hund. Han er begyndt at stifte bekendtskab med andre hvalpe til hvalpetræning, men der er desværre (for de nysgerrige hvalpe) en regel om, at de ikke må lege sammen til træning.

Hvad betyder dit kæledyr for dig?
Milo har givet os mere energi i hjemmet. Han har bragt så meget kærlighed og allerede så mange skønne stunder med sig. Vi er fuldt ud beskæftiget med træning, men det er på en fantastisk måde, for når vi kan se, vi har en hvalp, der bare trives og er glad, så ved vi, at vi gør det rigtige og at det var den rigtige beslutning om at få hund igen.


Skal dit kæledyr være Ugens Kæledyr?

Skal dit kæledyr blive Ugens Kæledyr, så er der flere måder, hvorpå du kan du deltage. Du kan enten hoppe ind på vores Instagram (IG: petguide.dk) poste et billede på din story af dit kæledyr, tagge os og dele det. Så er du helt automatisk med for ugen.

Bliver du ikke valgt, er du velkommen til at prøve igen ugen efter. Har du ikke sociale medier, kan du sende os en mail på: [email protected] med et billede af dit kæledyr og navnet på den – og du er nu med i udvælgelsen. Den heldige får besked fredag formiddag, og får så sin egen artikel fredag i ugen efter. Har du nogle spørgsmål, er du velkommen til at sende os en mail.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger