Ugens Kæledyr – Lumi (Uge 39)

Hver uge på Petguide.dk finder vi ugens kæledyr. Synes du, at dit kæledyr skal have en chance for at blive vist frem, så send os gerne en besked på enten vores Instagram eller Facebook.

Navn på ejere: Maria, Rasmus, Saga og Alexander
Navn på dit kæledyr: Hendes stamtavlenavn er Finnlapp Athena, men hendes kaldenavn er Lumi
Kælenavn: Lumse, Lumske, Lumskebuksen, Bumsen
Alder: Lumi er lidt over 4 måneder gammel. Hun er fra 4. Maj 2020
Køn: Tæve
Race: Finsk Lapphund
Hvornår fik i ham/hende? Vi fik hende den dag hun fyldte 8 uger. 29. Juni

Er der en speciel betydning bag hendes navn?
Lumi er en Finsk Lapphund, så vi ledte efter et finsk navn. Vi faldt over Lumi, som betyder sne og synes at det er super fint. 

Er der en historie bag hvorfor i fik hende, hvis ja fortæl gerne?
Vi har snakket om at få hund i et stykke tid, og nu var vi enige om at det skulle være. Både Rasmus og Maria er ingeniører, så der gik lidt ingeniør i den da vi skulle finde ud af hvilken hund vi skulle have.
Stort set alle racer blev analyseret, og vi fik snakket med ejere af flere racer som vi fandt interessante. Det gav super meget og vores beslutning faldt på lapphunden. Efterfølgende besøgte vi nogle forskellige opdrættere/flere/kenneler. 

Var der en speciel grund til, at det blev netop hende?
Lige præcis Lumi forelskede vi os i med det samme. Hun var så sød og smuk. De flotte aftegninger og er super sind. Heldigvis kunne det lade sig gøre, at hun kom med os hjem. 

Hvad slags temperament har hun?
Hun er super fræk. Og modig. Der er nærmest ikke noget hun ikke tør. Og hun elsker at hilse på andre hunde/katte/mennesker. 

Hvad elsker hun?
Lumi elsker mad og at lege på trampolinen med ungerne. 

Hvad er hendes yndlingsmad?
Hendes favorit er tørret oksekød. En super snack som holder lidt tid. 

Hvad er hendes gode sider?
Hun er så god med ungerne. Nysgerrig og fræk, men samtidig med respekt for at de ikke er voksne. 

Hvad laver i, når i hygger allermest?
Lumi er en varm hund, så hun elsker at ligge på gulvet i nærheden af os. Og vi elsker at kunne sidde i sofaen om aftenen og hygge med en snorkende hvalp ved fødderne. 

Hvor er jeres yndlings sted at gå tur?
Vi bor i nærheden af marker og skov, og det er en fest for Lumi at drøne rundt og snuse til alting. 

Nu har vi ikke haft Lumi så længe endnu, så vores yndlingsminde må uden tvivl være, da vi hentede hende.

Kan hun nogle tricks?
Vi går til hvalpetræning, så de fleste ting er stadig ved at blive indlært. Men der er super styr på sit og dæk. Vi er godt på vej med diverse former for targettræning og en masse andet.

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Ja! Lumi elsker vores sko. Vi pakker dem ikke væk, vi tager dem bare fra hende og prøver at lave noget andet spændende, og det er blevet bedre. Men hun kan stadig være forfalden til at snuppe en sko med ud i haven. 

Hvad er dit yndlingsminde med dit kæledyr?
Nu har vi ikke haft Lumi så længe endnu, så vores yndlingsminde må uden tvivl være, da vi hentede hende. Det føltes forkert at tage hende væk fra moderen, men samtidig var vi fulde af lykke over, at hun skulle hjem til os. 

Hvad er det frækkeste, dit kæledyr har gjort?
Hun var alene hjemme og stolene ved spisebordet var ikke skubbet helt ind under bordet. Så hoppede hun op på en stol og videre op på spisebordet. Her tyggede hun i alt hvad der var på bordet – køkkenrulle, bordskånere og alt muligt. 

Hvem er hendes bedste ven?
Det er uden tvivl Wilma som bor tæt på os. Wilma er en Toller/cocker-blanding og er kun 5 dage ældre end Lumi. Så de er perfekte legekammerater. De er nogle værre banditter, men de elsker hinanden. 

Hvad betyder dit kæledyr for dig? /Hvordan har dit kæledyr påvirket dit liv?
Både Rasmus og Maria er vokset op med hunde, og vi har snakket meget om at få en hund. Men vi har også været meget bevidste om det ansvar, der følger med. Men nu følte vi, at vi var klar til opgaven, og det er så dejligt. Det er dejligt at der er en i huset, når man kommer hjem. Den ubetingede kærlighed. Selvom det kan virke på nogen som en sur tjans, at skulle gå flere ture om dagen i alt slags vejr, så er det virkelig noget vi nyder. En pause fra hverdagens gøremål. Lumi er lynhurtigt blevet en kæmpe del af familien.

 

Lumi slapper lige lidt af på planten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger