Ugens Kæledyr – Kaya (Uge 36)

Ugens Kæledyr er Kaya 💚 Lær den kærlige Shih Tzu, som elsker at dele ud af myssere og som kan charmere end hver med sit vinke-trick, bedre at kende i dagens artikel 🤗

Navn på dig: Line
Navn på dit kæledyr: Kaya
Kælenavn: K, Kay, Kaysen, Kays, Bays, Muffi-Snutti, Møffe 🫶🏼
Alder: Kaya er 7 år gammel og er født d. 4. Maj 2016 🎂
Køn: Steriliseret hunhund
Race: Shih Tzu


Kayas Favoritter

Lyserød
Creme-hvid
Koksgrå
Lysebrun
249,00 kr.449,00 kr.

Hvornår fik du hende?
Jeg hentede hende, da hun var 8 uger + et par dage.

Er der en speciel betydning bag hendes navn?
Hun skulle oprindeligt have været opkaldt efter min barndomsveninde, Mille, men da jeg besøgte hende første gang, kunne jeg bare mærke, at det var det forkerte navn til hende. Jeg måtte derfor være kreativ og finde på et andet navn ”uden betydning”, og vi endte med navnet Kaya.

Er der en historie bag, hvorfor du fik hende, hvis ja, fortæl gerne?
Jeg brændte for at få min egen hund, men da jeg stadig boede hjemme, havde min mor også lidt at skulle have sagt. Da min ældste søster så begyndte at snakke om at skulle have hund og de valgte racen Shih Tzu, som var den race jeg ønskede mig, kunne min mor ikke længere sige nej. Derfor har min søster og jeg fået hvalpe fra samme kuld, som er vokset op sammen og stadig har stor gavn af hinanden 🥹

Hvad slags temperament har hun?
Kaya er en meget tålmodig og kærlig pige. Hun har så meget kærlighed at give af og hun deler hellere end gerne myssere ud til alle, der vil tage imod 😋

Hvad elsker hun?
Hun elsker agilitybaner, hvor hun selv må bestemme, hvilke udfordringer der skal gennemføres og hvilke der må springes over. Derudover elsker hun alt, hvor hun skal bruge næsen, gåture og leg på stranden, samt mormors kolonihave.

Hvad er hendes yndlingsmad?
Kaya eeeeelsker yak snacks! Og så elsker hun, når hun en sjælden gang imellem får lov at smage mors ostechips 🙊

Hvad er hendes bedste sider?
Hendes kærlige, rolige væsen! Og at hun stadig, trods hendes alder, kan opføre sig som en hvalp, der gerne vil lege med alt hendes legetøj 🦴🧸

Hvad laver I, når I hygger allermest?
Vi nyder hinandens selskab – uanset hvad vi laver, om det er hygge på sofaen derhjemme, en gåtur i skønne omgivelser eller aktivering af den lille hundesnude. Dog er det tydeligt at se på Kaya at hun hygger sig gevaldigt når vi for eksempel tager hen på en legeplads og bruger den som hunde parkour bane 🤸🏽‍♀️

Hvor er jeres yndlingssted at gå tur?
Det må helt sikkert være på stranden. Kaya har, siden hun var lille hvalp, elsket at lege i sandet 🏖️

Kan hun nogle tricks?
Kaya kan både danse, give high-five og ringe på en klokke. Men det trick hun bruger, når hun skal smelte hjerter, er at vinke 🙋🏽‍♀️

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Kaya elsker at jagte fugle, i alle størrelser – hvorfor forstår jeg virkelig ikke, for hun fanger dem aldrig. Men hun synes det er det fedeste at løbe efter dem, indtil de letter 🕊️

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr
Kaya er en nysgerrig pige, der gerne vil hilse på alle slags dyr. Da vi boede i Aarhus, gik vi ofte tur et sted, hvor der var køer på marken ved siden af. Her mente Kaya en dag, at hun skulle være en del af køernes flok i stedet for at følges med mig – så hun var gået under hegnet ind til køerne og havde fuld fart på hen mod dem. Heldigvis skete der ikke noget og hun kunne nemt lokkes tilbage med nogle godbidder 🐮

Hvad er dit yndlingsminde med dit kæledyr?
Der er alt for mange fantastiske minder med Kaya, til at jeg kan vælge kun et. Men et af mine yndlingsminder med hende må være dengang, vi havde plejekillinger med hjemme fra mit tidligere arbejde på internat. Her var Kaya den sødeste ”lege-tante” for killingerne og udviste stor tålmodighed med dem 🐈🐈‍⬛

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Da vi boede i vores gamle lejlighed, var der et lille hul i hegnet ved siden af havelågen. Her kunne Kaya godt finde på at snige sig ud, hvis hun synes jeg var for kedelig. Hun sneg sig ikke ud for at stikke af, men blot for at sætte sig på fortovet lige udenfor havelågen og vente på, at der kom nogle tilfældige mennesker forbi, som ville snakke med hende 🤷🏽‍♀️

Hvem er hendes bedste ven?
Hendes kuldbror, Charlie 🐶

Hvad betyder dit kæledyr for dig?
Kaya er min støtte igennem alt, hvad jeg foretager mig. Når hverdagen til tider kan være hård og virke uoverskuelig, er hun der altid for mig! Hun hjælper mig med at holde fast i vores daglige rutiner med gåture og leg som løfter humøret – uanset hvilken dag jeg har haft. Dét at jeg altid skal sætte hendes behov før mine egne, giver ofte hverdagen et andet perspektiv end hvis jeg bare var mig. Min hverdag bliver altid lyst op når jeg har Kaya ved min side ☀️❤️


Skal dit kæledyr være Ugens Kæledyr?

Skal dit kæledyr blive Ugens Kæledyr, så er der flere måder, hvorpå du kan du deltage. Du kan enten hoppe ind på vores Instagram (IG: petguide.dk) poste et billede på din story af dit kæledyr, tagge os og dele det. Så er du helt automatisk med for ugen.

Bliver du ikke valgt, er du velkommen til at prøve igen ugen efter. Har du ikke sociale medier, kan du sende os en mail på: [email protected] med et billede af dit kæledyr og navnet på den – og du er nu med i udvælgelsen. Den heldige får besked fredag formiddag, og får så sin egen artikel fredag i ugen efter. Har du nogle spørgsmål, er du velkommen til at sende os en mail.

Skriv et svar

Cookie-indstillinger